Monday, June 13, 2011

29 tahun membesar sebagai JUARA..!! SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..

  
cer teka cer teka....
ni gambar saper....??

insan pade 29 tahun yang lepas..langsung tak aku kenaLi.....

setiap kaLi aku tengok gambar ni aku mesti senyum...
daLam hati :: same jer rupenyer..tak banyak berubah...lelagi part senyum tu..::
[aku tak pasti kalau tu die senyum ker tak...tapi memang macam tu lar ropernye die senyum sampai sekarang]

gambar ni mungkin dalam 23-24 tahun lepas...
aku agak umur budak kecik ni daLam 5-6 tahun kot mase ni...

budak kat atas ni lahir pada tarikh yang same hari ni 
:: 13 june pada 29 tahun yang lepas :: tahun 1982

sekarang..........
selepas 29 tahun pada tarikh yang sama hari ni.....


[ni baru rupernyer die senyum.......]
yeah....pada hari ni 13 june 2011 :: Asben aku telah membesar bagai kan JUARA...!!!!::

Same tak roper nyer..???
gambo kecik ngan gambo dah besar...
ade yang same....[aku jer kot yang perasan]

aku tak sempat nak mengenali asben daLam tempoh yang lama sebelum kawen...
tapi..melalui gambo2 lama..
aku dapat tengok perubahannya...

dolu2..Laki aku siyes keding giler..!!!
tak percaya...??

waaaa....kurus giler kan laki aku nak banding ngan sekarang...??[huhu]
aku tengok pon dok bantai gelak...
mase ni laki aku ngah study...so..ko tau jer lar kan...kalau namernyer student..
tu yang melengkung jer tu.. [huhu]
[aku pelik nape mase aku study dolu2 aku lebih berisi dan chubby...hurrmm..kompius]

masih kurus...[ngeeee]
mase ni ngah praktikal...
baju pon longgau jer aku nengoknyer..
cube sekarang pakai baLik baju ni.. 
aku kompem...laki aku akan jadi incredible hulk terkoyak baju...



4-5 tahun yang lepas...
mase ni aku rase laki aku dah start berisi..[sikit lar]
dah start kerje katernyer...
kerje puLak kat site..
keje pulak macam 'berat' namernyer...
makan mesti mau Lebih ar...
disebab kan laki aku ni tinggi gak ar..
so..susah nak nampak die gemuk...
[saat ni aku masih beLum jumpe n becintan cintun pon ngan laki aku ni]


makin maju..??!!! [weeeeee] 
so.. ni lar die ropenyer sekarang...
gambar mase bujang...1-2 tahun lepas...
dah tak keding okeh...
pesyen 'buku' ker pesyen pacak2 sudah..[aku jer paham]
sentiasa maju..[ngeeee]
ko tengok gambar die...
ade senyum..???
aku pon tak tau die nak senyum ker ape mase tu...[huhu]


gambar tak senyum lagi...
okeh.. mungkin sebab tengah panas atas boat...
aku ingat gambar ni mase biler...
sehari sebelum kiteorang kapeL...!!! [weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....]
laki aku yang duLu kaki pancing...
ni nak gi mancing kat pulau mane tah ngan geng die..aku tak ingat...
penat2 gi mancing..
esok nyer ley kuar dating ngan aku ajak kapel ko...[laki aku neves katernyer..hahaha]



gambar paLing berseri yang pernah aku tengok..
saat selepas diijab kabulkan...tahun lepas...
mau tak berseri...
2 minggu sebeLum kawen ni..
laki aku dok rehat2 lepak mak tido kat kampung die johor sempena cuti raya...
aku ni yang dok stress sorang2 buat bende yang last minit baru sedar tak setel lagi...[huhu]


genap hari ni 29 tahun Allah  Roh dan nyawa pada dia...
alhamdulillah.. hari ini..Allah masih berikan peluang untuk terus menikmati kehidupan..
diberi kesihatan yang baik.. serta rezki yang melimpah ruah...
dan aku bersyukur diberi peluang untuk hidup bersamanya dan terus mengenali dia....

dia yang dilahirkan pada tarikh hari ni 29 tahun yang lepas
dia adalah segalanye untuk aku kini...
bukan hanye sekadar suami..
tapi jugak..
sebagai kawan...
sebagai teman...
dan sebagai sahabat....
yang sentiasa ade bersama aku...

 dia sebagai payung aku...
yang sentiasa ade dan melindungi aku...

Peringan beban aku..penolong rumah terbaik aku...

 penghibur aku...

teman bermain aku...

walau ape pon rupernyer...
kurus atau gemuk...
ensem atau comot...
sihat atau sakit...

muda sampai ke tua..
berkerepot sekalipon satu hari nanti...

aku tetap akan rase bertuah memiLikinya sebagai seorang suami..


roper konon2 sakit sangat kat klinik sebab nak MC...

roper biler merajuk...!!

  Roper bangun tido nak gak nganto aku gi kerja..
hanye sampai di pagau..huhu

roper konon2 cute...[hahaha]

panjang2 aku tuLis ni..
sebenarnya aku juz nak wish kat asben aku MOHD FARID...

:: HEPI BESDAY YANG KE-29 TAHUN SAYANG...!!!::

"Tiada hadiah terbaik selain doa yang orang panjatkan pada NYA setiap masa
agar limpah kebahagian..rezki..rahmat dan keredhaan Allah sentiasa bersama mengiringi perjalanan hidup sayang.. insyaallah...."

14 comments:

Farah Shamsudin said...

aww! samela dgn hubby farah dear.. dulu keding jee.. macam tak caya setelah 3 tahun kawin ni die membesar bagai juara.. hehehe.. bahagia kot..:)

Happy Birthday to ur hubby dearr..:)

Bulan said...

happy bufday to him~

sweetnye ^_^

Nur Hawa Mohd Zin said...

en hubby (pakwe) awe pun dulu keding jerk...tapi skunk dan menembam...lagi suka dia tembam daripada keding..heheh

NaniE said...

happy birthday tuk asben aty..
birthday saya esok..yang ke 29 juga..

nurul huda jumri said...

suweeetttt sgt n3 nih! (^_^)

p/s: hepi bday to ur asben,dear.

UyaRayza said...

sweetnyeeeee hehehehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

epy bestday...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

slmt hari lahir utk suami akk yer...

hamzah ian said...

pergh..

my note said...

so sweet ...

Yan said...

selamat ulang tahun buat hubby.

Ummi Alesya Sofea said...

sama lah dgn en suami liza,dlu slim je badan..setahun lps kawen berat naik m'dadak..huhuhu,tp liza ckp kat en suami walaupun dia dah jd montel dia tetap m'jd pujaan hatiku! cewahhh.. :)

Mama Gee said...

yg pastinyaa makin lama makin hencem.... :)

Peri PiA said...

happy belated b'day :)

suka tajuk entry :)