Monday, June 27, 2011

DEKORASI :: Frame Dinding [diruang tangga dan ruang storage]

biler frame dah terlapau banyak...
celah2 tangga n stor pon aku nak letak..[muwahahaha]





kebanyakan frame2 ni aku dah beli lamer...
sebelum ni dah gantung..
tapi tu lar... biler borink..aku alih2 kat tempat lain...
kalau dulu aku gantung kat kepale katil bilik...
kali ni..aku tukar lak kat ruang tangga...

korunk layan jer lar gambar...

ruangan tangga naik keatas..
eerr...frame kosong tu...jangan ditanye kenape..
puas dah aku carik kat mane gambonyer aku letak...
mase pindah 8 bulan lepas aritu...
aku ade jumper..lepas tu luper aku selit celah mane...
gambo sekeping memang susah ar nak jumpe kan...

aku cadang nak tambah lagi 2 frame tuk sampai keatas..
baru nampak sempurna...
tak payah letak gambar sendiri besau2 gabak...
aku letak jer gambar hitam putih bunga sedia ade jual kat IKEA tu...

frame ni jugak aku beli kat IKEA..
siyes dah lame giler...
kalau aku tak salah... dalam 2008 kowt..
sekarang frame ni dah murah dah...
mase zaman bujang lagi...
aku letak atas kepale katil bilik aku..

ni dah kawen..aritu pon aku letak kat bilik jugak..
baru ni aku rase nak pindahkan biler aku rase ruang tangga tu nampak terlalu kosong..


haaa..tu ruang tangga...
ni ade lagi satu ruang...
ruang kecik kat ngan stor bawah tangga...
bukan dalam stor hokeh..
dalam stor..celah mane pulak aku nak nengoknyer kan...





frame yang lebih kurang sama ngan frame kat tangge tu..
cumer kecik sikt...bukan..kecik banyak..!!
sebab frame ni kecik..
ley ar aku tepek banyak2 muke kiteorang laki bini...[ngeh ngeh ngeh]
gambar hitam putih jugak....
[biar ar...rumah kiteorang..haruslar letak muker kiteorang kan..muwahahaha] 



ruang ni kat tepi tangga bawah...
yang pintu kecik tu stor bawah tangga yang tuan rumah aku buat sendiri...
senang ade stor ni...tak ar barang2 bersepah kan...
walaupon tak besau mane..tapi cukup bermanfaat tuk aku laki bini...



ruang yang kecik kan..
tapi jangan disia2 ruang yang ade...

plan asal cume nak letak meja kecik tinggi satu n letak bunga atasnyer...
tapi...rase macam makan ruang lak...
jadi.. lebih elok letak frame jer...
or..may be lain kali kalau borink aku ley ubah lagi dekorasi kan.
letak meja pulak macam plan asal..[boleh di pertimbangkan]


p/s :: tak mahal pon aku beli semua tu..print pon atas kertas A4 jer..tu buat kaler itam putih jew...kalau kaler2 kang..nampak sangat pulak kan..[muwahahaha..kantoi]

16 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

rumah akak memg cntik

PinKy MoMMa said...

yangggggg terima kasih!
cantik!

sedih lagi kamu nak pindah hukhukhuk
kompem bengkak mata nnt..beratnya rasa ati hukhukhuk

PinKy MoMMa said...

eh lupa nak cakap..hp tak top up lagi..YM asyik trouble shoot je..eiii geram!

nnt nak dtg roger tau.. ;)

InaAchik said...

aku pon suka tempek2 frame buh gambo sendiri. gambo2 kite tu timbulkan moment nok!

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

TANG PRINT ITAM PUTIH CAM BEST..NAK BUAT JUGAK LAH..HIHIH

al_hakim said...

mmg banyak frame akak ni..huu

gadisBunga said...

saya suka tgk dinging yg penuh dgn frame. atau cermin.

cantik!

Yan said...

dah lama sangat plan nak letak gambar family di dinding tangga. tp sampai la tak terbuat2.

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suka ruang yang khas utk gambar2..macam kat rumah awe pun ada juga...heheh...:)

CikHaniBhulat said...

cantik..jeles..bila la nak ada umah sendiri..nak decorate umah sendiri

Peri PiA said...

cantik la nmpk moden

Cik Embun said...

wauu cantiknya rumah....

Wanie said...

banyaknye frame kak..hehe
tapi cantik gak buat macam ni..
baru ceria kan..

pandai betol akak hias rumah..

aTy _faRed~ said...

ekin :: mekaseh..nanti umah awak tu pon akan jadi cantik jugak kalau dah siap hias..:)

Nad :: heheh..ala..insyaallah penyewa lain pon baik juga..[cisss..aku terperasan baik pulak..hahaha] jangan risau..kite akan tetap 'berjumpe'..neway..pasal tengganu tu.. kiteorang kompem gi sane 22-24 july ni..paper t ai roger..

inaachik :: same ar aku..keliling umah aku tu gambo kiteorang jer..hahaha..takkan aku nak letak gambo orang lain pulak kan...ngeee

Sue :: hehehe..cuber ar..meamng cantik yang paling penting jimat...;)

al-hakim :: haaa..tu belum tengok keliling rumah akak lagi tu..tu baru sikit..ngeh ngeh ngeh

gadis Bunga :: ai pon suker sangat..!! tu pasal umah ai banyak frame n cermin..lalalala

kak Yan :: saye tu pon baru jer letak..dah 8 bulan pindah..baru minggu lepas ni letak.. nak letak gambo anak2 tak de lagi...;)

Hawa :: haaa..akak pon same..ade satu console table akak letak penuh gambar kiteorang termasuk ngan family sekali...:)

cikHaniBulat :: insyaallah ade rezki nanti dok umah sendiri ley hias n deko ikut suker..:)

PeriPia :: mekaseh.. frame tu murah jer.. asalkan kite pandai n tau nak letak mane..mesti akan nampak cantik..:)

cik embun :: mekaseh..umah sewa jer tu..:)

wanie :: banyak giler sebenarnyer..siap simpan2 tak tau mane lagi nak diletak..huhu...neway..mekaseh dear..:)

aDieyZa said...

nice idea!! cantik & sweet..

Seri Mas Nurwani said...

cantik lah deko rumah aty:) frame tu kan u paku ker u tampal eh?

i ada banyak jugak frame kat rumah tapi xtergantung2 sbb tuan rumah tak kasi paku dinding.tak jumpa plak double tape yg kuat.huhu