Thursday, June 16, 2011

Ni pulak komen bantahan aku :: makcik yang sibuk sangat dengan surat bantahan pasaL cerite Nora Elena

kalaupon surat ni palsu ker ape ker...
tapi bagi yang buat surat ni...
aku maLas nak copy paste pasal surat bantahan Nora Elena...
mesti ramai dah bace n review surat lawak sorang makcik ni..[bagi aku] 
tapi yang belum tau cerite tu aku bagi gak ar Link kat SINI...

mey sini aku bagi komen lak pasal surat prpaganda ni..
dan jugak pendapat2 yang diutarakan dalam surat ni...
ni hanye pendapat aku jer okeh...
untuk makcik tu..
atau pade penulis surat tu...
atau sesaper saje yang berkaitan ngan surat tu..
yang terpikir dan terlintas untuk berpikir macam tu...
dan menyatakan isu kisah Nora Elena...
dan begitu pandai mempropagandakan cerite tersebut..

mungkin die tak series..
akutau..tu hanye surat palsu...
tak kan tv3 begitu bodoh melayan surat macam tu kan untuk drama yang pecah rating sekarang ni...

mungkin jugak pade kipas susah mati cerite tu  [macam aku ni]
yang sebenarnye emosi..hahahaha
[malu dowh nak ngaku] ngeeeee

tapi bagi aku..surat makcik Nowa tu..kelakar okeh..
kelakar....

biler aku Link kat laki aku bace surat tu..
laki aku cakap "x baik dia aibkan laki dia camtu"
tu laki aku yang cakap taw...
pendapat pertama yang keluar...


mase mula2 aku bace " Nowa dengan ini membantah penyiaran drama bersiri Nora Elena yang disiarkan setiap hari, jam 7 petang di saluran tuan"

aku ingat makcik tu nak bantah cerite tu sebab buat maghrib2..yer ar..pukuL 7 sampai kol 8 malam...
aku pasti maghrib kompem ramai terbabas ke pukul 8 kan...
kalau seolat time cerite pulak kang tak khusyuk puLak...
nak cepat jer kan...[haaaa..jangan tak ngaku...ngeeeee]
so...aku ley setuju lar kan pasal tu...
ruper2nyer yang die dok komplen kan pasal jiwa raga die laki bini terganggu...

adoyai pun....



makcik....itu hanya drama dari imiginasi seorang penuLis novel...
nama lagi drama dan novel kan...penuh ngan imiginasi...

dan tu bukanlar satu2 nyer cerita dan novel yang ade kat dunia ni yang dibuat melalui imiginasi...kenape dok komplen cerite jer....

aku rase..sebenarnye..makcik ni yang kempunan nak ade laki macam Seth Tan ni dolu2...
tetiber biler tak dapat..dan dan tu pulak keluar cerite  ni... tu yang tak puas hati sangat tu...
tak pasal2 cerite Nora Elena ni pulak yang dipersalahkan....[aku rase jer ar]



paLing aku tak tak ley blah...
makcik ni cakap "Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja."

mak cik ni pernah merase ker hidup ngan lelaki2 bangladesh..Lombok atau industan tu agaknyer...

kemon... tulis surat teror..tapi isu2 semasa tak tau pulak ek..
tak tau ker..betapa sadisnyer cerita2 dan berite2 yang ade kat paper tu pasal wanita berkahwen ngan lelaki2 bangla dan lombok... tak de maknenyer mereka tu romantik okeh...

dan...shahruk khan tu.... kemon... tu hanye dalam cerite drama filem jugak okeh...
kite pon tak tau reality nye macamane.... romantik lakonan shahruk khan dan romantik lakonan Seth Tan kan same jer maknyernyer... HANYA LAKONAN okeh....
bagi aku senang jer... kalau ko tak suke nak layan cerite macam tu... ko tutup jer tivi tu...
ramai lagi suker nak tengok cerite macam tu...
dan masih lagi boleh berpijak dibumi nyata dengan jalan kebahagiaan masing2...
jangan dok salahkan cerite tu kalau kari ko hangus atau nasik ko hangit....


yang tengok cerite tu banyak lapisan...
bukan sekadar awek2 baru nak bercinta..
nenek aku kat seremban tu pon layan okeh...
so..tak semua akan terpengaruh bak kate makcik tu "Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh." dek kerana tak dpat bunga yang banyak macam si Nora Elena tu dapat...

tak pernah pulak aku dengar blogger2 n member2 aku dan termasuk aku  yang 'hantu' gak ngan cerite ni..majuk tiap2 hari sebab tak dapat bunga dari laki die... 

makcik ni sangat..eerrr..sangat ape ek..
sangat negatip biler cakap "Mana ada lelaki romantik gitu dalam dunia..kalu ada pun sebelum kawen, lepas kawen, bagi setahun, atau dah dapat anak sorang, jadi kayu la semuanya.."

kemon makcik..tu semua bahagian dan rezki masing... kat dunia ni ade berape juta umat... tak kan lar sorang pon tak wujud.. kalau diri sendiri tak dapat..jangan ar pikir orang lain pon tak akan dapat laki macam tu okeh..

dan tak de maknenyer  disebab kan cerite ni "Mengganggu tumbesaran anak kecil"
weeiihhh..banyak lagi cerite2 lain yang boleh buat tumbesaran anak2 ko tu terganggu okeh.. 
may be..aku rase..anak2 die terganggu sebab die dok merungut pasal laki die kat anak2 die yang tak paham ape2... so..jangan salahkan cerite ni..salahkan diri sendiri yang dok sebok kutuk cerite ni tapi hari2 ko layan jugak...


weeiihh..apehal aku lak yang emosi...
hahahaha...
harus diingat..ini hanye pendapat aku sahaja...
pendapat AKU...
untuk makcik tu..
atau pade penulis surat tu...
atau sesaper saje yang berkaitan ngan surat tu..


sebenarnye nak point kan kat sini jew...

yang pelik.. apesal hal tentang nora elena yang solat tak pernah tinggal dan konon kuat agamanya tapi hampir setiap masa pakai baju skirt separa lutut tu tak nak pulak dipropaganda kan ek dalam surat tu...[yang kecoh sangat mase mula2 cerite ni kuar] hurrmm..kompius ni...


apepon pade yang terase..aku mintak maaf mintak ampon....

p/s :: semua ni hanya propaganda sahaje okeh...

14 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

lepas nie byklah producer nak buat cite berasaskan novel plok....
huhuhuhuu....
bile 1 meletup,sume mule nak wat...
ngeee~

ratusiput said...

lakulah si aeron pasni...

my note said...

x sangka.. ada jugak yg komen cam 2.. klu komen yg membina boleh la di terima...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

tapi pelik.. apesal hal tentang nora elena yang solat tak pernah tinggal dan konon kuat agamanya tapi hampir setiap masa pakai baju skirt separa lutut tu tak nak pulak dikomennyer ek...[yang kecoh sangat mase mula2 cerite ni kuar] hurrmm..kompius ni...

sokong yang ni..kompius jugak...heeeee

gadis jumaat said...

hahaa... kite plak rasa makcik ni cakap secara sarcastic je ni aty... saje2 je tu, konpem bliau pon mmg minat giler cite nora elena tu. kira macam surat ni dibuat secara konon-konon untuk tv3 laa, dengan cara menggambarkan betapa terkesannye drama nora elena kononnye dalam kehidupan makcik dan orang2 lain.. :)

padahal message dia satu je: drama ni bes gilerrrrr! :P

Zura said...

mmg meletop nowa tue...

PinKy MoMMa said...

hahaha makcik ooo makcik..
lantakla makcik..saya tgk nora elena ngan cinta melody tu huhu..
kalau nak cakap pasal solat..solat ler time iklan..iklan tv3 kan ke panjang jugak..

kalau stakat terlepas seminit dua apa ada hal..x pueh hati tgk la kt tonton tv3 tu haaa..ulang tayang byk kali pn tak pe..ok makcik?..

cool bebeh hahaha

♥S@R@♥ said...

pttnye menonton guna akal..
bila guna akal baru la dapat bezakan yg baik n buruk, yg realiti or fantasi..

pedaaa makcik tu..dia yg tension kot sbb xdpt bunga..hehe

sekurang2nye pasni bilangan lelaki bagi bunga pada perempuan semakin meningkat..
sbb salah sorang myfren dpt bunga dr hubby dia coz hubby dia yg terpengaruh dgn cite ni..kan memberi kesan yg baik tu ;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nora elena berhantu sungguh. ram,ai peminatnya:)

Leonora Halim said...

ahahhahah... yes... i agree with you 100%.. makcik tu ntah hape2..

ni lah org2 melayu kita... ada masa tu nak duk karang surat komplen citer kat tv... hmmm... byk lagi isu semasa yg teruk.... yg boley dibincang/ dibangkitkan utk perubahan ke arah yg lagi bagus... ni citer kat tv je kut... takde kaitan dgn idup atau mati..

CikHaniBhulat said...

hani stuju 100 percent dgn entry ni..mula2 hani ingat dia bntah pasal waktu mgrib, rupanya sebab lain..,pastu nenek hani pon tgk cite ni...balik kmpung hari tu, nenek dgn cucu sama naek tgk cite ni...

LynN LoLa~~ said...

saye setuju benooo ngan gadis jumaat.. hehe. alaa takkan laa makcik tu betol2 nak anta surat gitu... (tapi tataw la kot betol ye dark? haha)

die saje nak buat gurauan laa tu.. just part tak best adelah ditayangkan citer sebest ni waktu maghrib.. tapatot laa tibi-3 oii~ ;p

UyaRayza said...

hari nie last episod nora elena hehe..kena balik keje awal nie hehehe

liyana said...

aah pasni ombak rindu lak, pastu novel ape pulak la dijadikan drama.. nk tulis novel la camni (tetibe) ahaks