Friday, June 03, 2011

nak soh tergolek kan ker tak nak.. nak soh ker tak nak ni.....



jakun sikit biler aku 1st time nak naik banana boat ni....
walaupon dah beratus kali pergi PD atau pantai2 lain...
tapi... baru ni rase kepingin nak naik....
eerr...bukan aku sebenarnye.... adik2 aku tu....

mase naik bendalah ni..lagi besh kaLau boat tergolekkan kat laut...
tapi masaLah nyer... mase ni... aku tak ready...
tak terpikir pon nak mandi mande sebelum tu..
tak bawak tuala pon...
tempat ni jauh sikit dari hoteL kiteorang... so kene naik kereta..
tak kan nak naik kereta t basah2 kan...
ingat nak jalan2 jer...teman adik2 aku mandi...

tapi rugi ar..kalau tak tergolek kan kat laut...
walaupon selalu pergi laut...
tapi bukan selalu nak naik banana boat ni...

dalam mase berkire2 nak tegolek ke tak nak...
orang boat tu bagi signal so lepaskan pemegang...
means... dah sampai mase kiteorang di tergolekkan dalam laut...!!!!!

peerrgghh..nasib baik aku pakai inner mase tu...
selalu nyer tak..!! hanye baju dalam macam siglet jer....
kalau tak..mau laki aku dok peluk cover aku sepanjang sampai kat kereta ar....[huhu]
lain pulak ceritenyer nanti....[ngeeee]

2 kali di tergolekkan.. aku yang pade asaLnye tak mo mandi laut..
kesudahannye aku yang terlebih teruja dari adik2 aku..[hahaha]
lame weiihhh aku tak mandi laut...

biler nak baLik...
hanye berlapikkan sun cover plastik kereta kali aku...
tak kasi kusyen kereta basah..
bahananye...aku menahan kesejukan dek kerana tak de baju nak ditukar waktu tu......

p/s :: lain kali kalau dah tau nak dok tepi pantai..bawak baju spare........

10 comments:

nawal addina said...

best nya ... nak ikot jgk ! -.-

nurul huda jumri said...

waahhh dear!! i baru je plan nk lepak beach hjg bulan nti, nk men jet ski n banana boat jgk..hihi..

syoknye cuti2 ngn family kan..=)

e k i n ♥ y u s r i said...

WAH,SYOKNYEE...

Zura said...

best tp serik tp nk try lagi sekali...hehe..

EZAN IDMA said...

best gile main menatang ni. hehe

Hidayati Farhan said...

bila p PD tah2 same date. tp sy tgk je banana bot tu. takut buaya. haha

Nur Hawa Mohd Zin said...

sakit hidung nanti kak..sebab air masin..huhuh..

Peri PiA said...

hihii penah gak naik ni,payah nak naik banana boat blk lps dijthkan dlm laut

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpernah berpeluang nak naek benda alah tue...

Sarah Khan said...

wahhhh best x? belum pernah try. sobs :'(