Tuesday, June 21, 2011

RUMAH BARU :: Under Construction

teruja punye pasaL...
aku rase macam hari2 aku ngan laki aku nak gi tengok umah kiteorang tu....
bukan macam jer..aku rase hampir setiap hari kiteorang sanggup lalu pusing belakang semate2 nak tengok bakal rumah kiteorang ni...[weeeeeeeeee..!!]
tak jauh pon dari umah sewa kiteorang sekarang...
selang 1 block jer ke belakang....
[senang nak pindah nanti]
 


ni lar tapak rumah kiteorang yang aku dok lalu selalu...

kalau boleh rumah contoh tu pon hari2 aku nak masuk tengok...
sekarang..hari2 aku jeling jer asal lalu pegi baLik keje...
orang tua kan selalu kata kalau rindu..
tak dapat tengok tuannya dapat tengok bumbung nye pon jadi lar...
aku pulak kate..
tak dapat tengok lagi umah sendiri
tengok pintu rumah contoh pon jadi lar...[ngeh ngeh ngeh]

kasi semangat sikit weihhh.....
ini tahap teruje giler dah...





p/s :: laki aku cakap... kalau boleh toLong..die nak toLong buat kasi cepat sikit siap..[muwahahaha]
tapi..rumah kiteorang jer ar..
eeerr...tapi malangnye... memamg tak dapat lar kan....

22 comments:

Suchi Que said...

wahhh beshnyeee aty...
mst excited sgt an nk masuk umh sndri..
klu umh sewa nie kite nk wat ape pun kt dlm umh terbatas..
ku umh sndri..mcm2 dah dalm pale pk nk wat itu ini..hukhukhuk
kitorg pun tgh berpk2 nk bli umh kt area mn..susah sket coz hubby KL, Que Serdang...

ratusiput said...

wah mesti teruja kan.nsb dekat leh ari2 tgk progress :)

NM02 said...

mesti hari2 lalu situ kan... mesti tak sabar kan... hehehe

Cik Bidadari said...

betul tu... mak saya selalu pesan... bila dah kahwin rumah kena ada... heee kalau saya tak sabar nie nak tunggu umah baru... yipiiiii

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

YUUUHHHHUUU...TAK SABAR NAK TGOK UMAH ATY JUGAK NI...HEEE

Mila Ahmad said...

best bila ade rumah sendiri
then nanti kita bole hias rumah 2 ekut citarasa sendiri

fadh said...

wuaaaa da beli uma baru, ptot lar xnk sewa uma cikfadh . haha joke jerw .

Putri Qaseh said...

Bestnye aty..sure interior design nti marvelles :) Hai bile la dpt beli uma sendiri ni...

Linda Yusoff said...

dear area mn ni???

Ummi Alesya Sofea said...

waaah..dah ada rumah sendiri,tahniah2... ;)

Cik Ezy said...

best kn ade umh sndiri..
msti xsabar nk tgu siap..
pastu nk deco2..
hehe

.:shura shushi:. said...

bestnye ader umah sndiri..leh hias..
dah lor akak aty suker menghias kn..mesti cntik nnt :)

e k i n ♥ y u s r i said...

bestnye ade rumah sndr...
huhuhuhu

~sunflower~ said...

bestnyer tgk life akak...
mcm smooth jerk ur way...
kiter rase mcm nak jugak perjalanan hidup mcm akak...
seyes kiter jeles...
huhuuuhuhuhu
anyway congret ekk tak lama lagi dapat umah baru...
tak sabor nak bc n3 akak deko umah baru akak nanti...

fazilzura said...

wah sonok nye nak pindh umh baru

* salam kenalan dr fazilzurakil

~ THALHA ~ said...

dear, suka sangat baca ur story pasal umah baru neh. dengan checklistnya. fuh! kene prepare mine sbb kite punya inshaAllah dah bole masuk bulan 8 nanti. :)

Wanie said...

hikhik..mak ai, x naik lg rumahnye..
mesti dah x sabar dah ni kan..

Leonora Halim said...

alhamdulillah.. rezeki.. :) leo pun tgh nak survey umah ni... ingat2 nak beli tahun ni... sbb umah2 baru buat pun mcm dah mahal semcm.. lagi lama tunggu.. lagi mahal plak... huhu...

aTy _faRed~ said...

suchi :: memang macam2 plan nak buat..cumer pikir bajet jer ni...huhu..
kalau tinggal kat serdang..better jari kat serdang atau tengah2 jer..asben tak per jalan jauh sikit..sekarng dok mane?? kalau dah selesa dok situ..cube carik dekat2 situ jugak...:) yang penting jangan terburu2 sebab ni tuk jangkamasa panjang...

ratusiput :: bukan lari2 nak tengok..memang rase hari2 nak lalu situ tengok umah kiteorang tu..[muwahahaha]

NMo2 :: hahaha..macam tau2 jer kan.. saye balik kerje kalau tak rushing mesti ajak asben pusing situ tengok tapak pon jadilar..hehehe

Cik bidadari :: betul..beli umah mase muda lebih untung...tapi kene ikut kemampuan jugak..lepas kawen biase nye memang tak stabil lagi..maklum lar..baru nak belajar hidup berdua kan...tak per..pelan2..:)

Sue :: kalau awak tak sabar..saye ni apetah lagi tau..hehehhe

aTy _faRed~ said...

Mila Ahmad :: part deko2 hias2 tu memang sangat2 tak sabar..huhu

Fadh :: eerr..sekarang pon masih menyewa lagi..umah Fadh tu jauh bonar lar..!!! tak dapek den nak nyewe sampai sano..hahaha

Putri Qaseh :: insyaallah..akan ade rezki tu nanti... saye pon tak sangke dapat beli umah secepat ni tau...:)

Linda :: ni area rawang..tapi bukan ke pekan tu.. ni area taman saujana rawang kat Bandar country homes tu.. area ni sekarang memang sedang naik giler2 taw...:)

ummi :: mekaseh...alhamdulillah..:)

Cik ezy :: haaa..ngah meroyan ni dek kerana tak sabau punye pasal..tapi..risau jugak..sebab tau kompem banyak gune duit kan...hurrmmm..

shura :: tak lar pandai mane..belajar2 dari deko2 majalah jer..lepas tu cuber buat..tapi memang tak sabar..!!! hahaha

ekin:: awak pon nnti lepas kawen insyaallah akan ade rumah sendiri..:) akak doakan semoge semuanye dipermudahkan yer dear...

sunflower :: mekaseh dear... akak bersyukur ngan rezeki DIA..tapi..sebenarnyer tak lar semudah macam ape yg awak pikirkan..tak semuanyer berjalan lancar... ade jugak2 ujian2 lain yang akak n suami kene hadapi sebelum akak dapat semua ni..namun akak sentiasa yakin akan urusan rezki dari DIA..jangan lupe DIA pernah tarik rezki[anak] sikit mase dulu biler akak keguguran..jadi akak anggap segale yg diberi Nya sekarang adalah hadiah dari DIA..insyaallah awak pon ade bahagian yang baik2 awak akan dapat satu hari nanti..[suami yang bai tu pon rezki jugak tau]..:)

aTy _faRed~ said...

fazilzura :: salam perkenalan jugak..:)

thalha :: bab checklist tu memang penin... tapi teruje umah baru punye pasal..tak per lar..pakse rela..hahaha..tahniah jugak kat awak yer..lagi awal rumah siap..mesti siyes tau awak tak kan sabar2..sempat tak nak beraye umah baru bulan 8 ni dear..??

wanie :: derang buat kejap jer wanie.. siyes sangat pantas taw.. yang dah naik tu saye rase dalam tempon 1-2 bulan jer tengok aritu..pusing lagi sekali..tekujat dah ade rumah baru..huhu

Leo :: mekaseh.. yer ar u..umah sekarang memang banyak naik..tu makin mahal tu..umah yag ai beli tu pon..baru2 ni naik lagi satu fasa..sebijik same saiz..tapi harge dah jadi lagi mahal..peerrghh..memang cepat...anyway..gud luck babe..n selamat membeli key..:)

NormaLiza Mah said...

drop by tgk page..
suka tgk gmbr kawin yg ada di blog ni...
salam perkenalan.. smbil tgk2 , tinjau2, dan klik2 iklan.
kunjung2 n klik2 lah..