Wednesday, June 29, 2011

SAMBUNGAN.. sejak laki aku tinggalkan aku.....................................[SEDU SEDAN]

sambungan n3 semalam.....

sejak laki aku tinggalkan aku
sangat terase...
biler tak de dah orang nak tolong aku buat kerje rumah..
tolong buang sampah kat luar setiap hari dan lepas tu rajin giler basuh tong sampah tu sampai wangi....!!!
[eerr...aku baru terperasan..yang aku dah lame tak buat...]
dah jadi tugas n rutin laki aku pulak...
jadinyer....selepas ditinggalkan ni...
kompem aku kene buat lepas sendiri..
tak kan aku nak jadi penternak ulat sampah berjaye di rawang  pulak kan...

lagi...tak de dah orang nak tolong aku kemas comfoter katil tetiap pagi sementara aku sibuk bersiap make-up nak gi kerje...[ngeeee]
walaupon kekadang tunggang terbalik line komfoter aku tu dibuatnyer...
yang sepatut nyer kat atas..tapi jadi kat bawah...tak per...
asalkan kemas..aku tetap luluskan jugak...[walaweeiihhh]

tak de jugak dah orang nak siram pokok bunga depan rumah tetiap pagi sebelum gi kerje..
atau lepas balik kerje sebelum masuk umah...
bier kene tinggal sorang sekarang ni..
kompem ar tu menjadi tugas aku...
tak nak pokok2 yang kiteorang beli dan bela ngan penuh kasih sayang[ciss]
mati macam tu jer...
[kompem kene marah kalau pokok tu mati nanti]

paling aku tak suker nak buat tapi terpakse gak buat sendiri sekarang...
drive sendiri pergi balik kerje..!!!
[cisss..gediks..selame ni bertahun2 ko memang drive sendiri..tak banyak bunyi pon kan]
heheheh..tu dolu2...
sekarang...paling tepat sejak aku tukar kerje dekat sikit ni...
aku gi balik kerje laki yang hanto sekarang....[besh giler..!!]
jadi sekarang..selepas ditingalkan...
terpakse ar aku drive sendiri...
laki aku pernah tanye sebelum tinggalkan aku :: 
"ingat lagi tak nak bawak kereta ni..??"

giler ko tak hengat..aku bukan tak drive 20 tahun...
baru2 ni jer...[huhu]
eerr...tak de lar aku jawap macam ni kat laki aku..
aku jawap ngan penuh kemanjaan lar kan..[cisssss]

hal2 lain aku rase aku tak kisah lagi...
yer ker ko tak kisah..??!!!!!!
semalam bukan ko tak boleh tido ker sebab tak biase tidor sorang....??!!!
hahahahaha....kantoi.....
siyes..sejak laki aku tinggalkan aku ni....
aku makin mengantuk pulak pagi2...
sebab..malam2 asyik terjage...tidor tak lena..
kat sebelah tak de orang dah....[sob sob]

aku sedih............

ni semua aku kene lakukan sendirian...eeerrr....sejak kelmarin....[kecoh]
sejak laki aku kene gi out station site....
selama 2 minggu hokeh...!!!!
2 minggu tu lame tau....
mau aku sikat rambut sambil nangis2 nanti macam selalau biler setiap kali laki aku pergi out station.....[meraung...!!!]

 tengok...rezki pon tak kasi tuannyer pegi taw...
kacau laki aku ngemas bag...


 lambatnyer nak baLik...
rezQi dah rindu...
[cisss...sedangkan aku yang meroyan sorang2 kat sini..ngeee]

p/s :: paling ketara biler laki aku tak de ni... aku rase bil api bulan depan kompem naik..sebab tetiap malam aku tidur umah aku lampu atas bawah aku bukak....!!

23 comments:

PinKy MoMMa said...

hahahahaha sama la..jgn kata outstation..hubby keje syif malam abis 1 umah api kena buka..takuttt oooo..

sabar ye ty..dia pergi mencari rzeki ;)
utk kamu juga..

jg diri ye..kak pah ada kt sebelah hehehe

UyaRayza said...

comelnyeeee hehehehe..xpe sekali skali p outstation lame2 baru ler rindu membuak2..nnti dh balik ble lepas rindu puas2 hehehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

takpe sis..kucing ade buat teman..samelah kite.cam tu jgk kalau ditinggalkan..wuwuu~

e k i n ♥ y u s r i said...

cute betol cite akak nie
hehehehe

~ NANA ~ said...

i paham perasaan tu...but trust me nnti hubby u balik mesti membuak2 nk lepaskan rindu tu...

*jeng jeng jeng*

:P

puteri ain said...

hehe. comel je die rindu :)

maya amir said...

uwaa..tak suke gak bile kene tinggal... tapi bile dpn mata, kdg2 gaduh mcm anjing kucing..hehee

Reen Tart Nenas said...

lepas kawen, perkara paling xbest sbb husband kena outstation.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nampak sgt meroyan tue kan...
hehehe,...

aDieyZa said...

sabar yer.. kuatkan semangat.. kalau rindu, buat jer video call k.. take care dear!!

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

KENA KUAT SEMANGAT TAU!!! CAIYOOKK

wanie said...

kak aty nie.... masa baca entry yg first cuak jugak wani... igt ader pe2.. rupe-rupenya husband akak g out station..., sabar ye kak aty.. kuatkan semangat... kejap je 2 minggu 2, pejam celik, pejam celik dg habis

nurul huda jumri said...

sabo ye dear...selalu2 la calling2, kasi terubat sket rindu tu k..

eKa said...

hiks hiks...comel...kalu eka pun tak sanggup...ye la sapa nak...bt masa ni belum kene tinggal la...dan mitak2 takmo la...tp kalu diarahkan nak bt camne...kalu eka pun mesti buka semua lampu dlm umah...silap2 gulung comforter sume tido umah kawan.penakut ya amat..

comel la rizqi

InaAchik said...

hahhahahahaaa... sedapnya dpt gelakkan orang! baru kau nape aku meroyan kan bila chik gi kazakhstan hr tu! :p

Wanie said...

2 minggu kak?lame tu..
kesian die..hehe
kena berdikari balik la kan,
dah kena tinggal..hehe

nawal addina said...

kucing ada jadi peneman :)

M a W a D D a H said...

alahai...rindu la ni ea...xpe2...sikit je lagi nak balik tue...:)

Isteri Encek Bard said...

adeh oustation gopernyer. miahahah.. rizqi cumellll

Miss Y and Her World said...

sweetnya. jap lagi balik lah si dia yang dirindu tu ;)

Fida Ibrahim Dimalukan Dalam Rancangan Bang Bang Boon

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

tgok blog su..ada gmbr aty

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

SU HANTAR KAT EMAIL nurha_abdul82@yahoo.com BOLEH KAN

Peri PiA said...

comel lagikkk

saba ye,sakit tanggung rindu