Thursday, June 30, 2011

biler budak tadika 6 tahun pon nak tanye aku "BILER UNTIE NAK ADE BABY..??" [guuulpp]

telan air liur jugak lar aku...
kalau makcik2 akak2 tau gak lar aku nak menjawab..
sekurang2 nyer..aku masih boleh menjawap walau hanye "belum ade rezeki.."

tapi..
ni biler budak tadika 6 tahun tanyer kat aku...
boleh nangis aku pikir macamane nak jawap weiihh...!!!



ni lar bukak kecit yang petah sangat bertanye itu dan ini...

namernyer Puteri...[sumpah aku tak hengat name penuh die even dah 10 kali aku tanye..name panjang giler...]

Puteri ni anak jiran aku...
sejak2 laki aku tak de...
die lar yang teman aku berborak waktu balik kerje...
sebenarnyer die hanye datang nak main ngan RezQi kucin aku tu...
sambil2 tu aku melayan ar die borak...

budak2 sekarang memang cerdik...
tak pasal2 tanye aku soklan cepumas...
tapi aku tau...budak lebih telus dan ikhlas...
tak de maksud yang bukan2 disebalik soklan tu...

Puteri kate kalau aku ade baby nanti..die nak kawan ngan baby aku tu...
sungguh telus...!![aku ter touching jap semalam]



"Puteri nak jadi model biler dah besar nanti.."
aku ::" jangan jadi model... tak besh... jadi lar accountant macam untie..."
 "atauntan boleh pakai baju cantik2 ker untie macam model..?? "


budak kecit ni memang suker melawa ko...!!
nak datang umah aku ni jer...
siap2 pakai cincin n rantai ala2 datin...
sangat comel anak orang ni....


biler tengok tivi ngan aku....
cerite dewi cinta..tv 3..mase tu ade fasha sandha...
"puteri nak jadi macam orang pelakon tu...cantik..!!!"

yes..fasha bagi aku memang cantik n adorable.. tapi pa'el die aku cukup tak pekenan......

aku :: puteri belajar pandai2 dulu yer..sampai masuk university...nanti dah besar puteri ley kerje ape yang puteri nak yer sayang.."

aku yakin...budak secerdik Puteri...
satu hari nanti..
die mampu berfikir ape yang terbaik untuk nye....

tu jer yang boleh aku cakap...
bukan tak nak melayan die bercakap...
aku sendiri penat baru balik kerja...
sebab aku tau..lagi bayak kenyataan aku beri...
maka akan lebih banyak die akan bertanya...

yup... perasaan ingin tahu kanak2 sangat tinggi...


walaupon hanye seketika...
sebelum azan maghrib..puteri dah mintak izin nak balik....
tapi aku cukup terhibur melayan keletah die...
hilang sikit rase sunyi biler laki aku takde....

aku pasti aku jugak perlu melayan keletah anak aku macam tu jugak satu hari nanti..insyaallah....

p/s :: tolong jawapkan tuk aku..[ngeeee]

11 comments:

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ALAMAK...CAM NE NAK JAWAB YER..HIHI

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile la bakal telatah anak tue yew...
insyaAllah...

adlyn833 said...

automatik otak bluurr tak tau nak jawab apa ;P

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

amin-amin..moga kite same2 cepat dpt baby! =)

nawal addina said...

ahhahaa , nma pnjang . pnggl putri jee

Peri PiA said...

ehehe budak2 sekarang bijak :P

nak mrh pon xsampai hati,comel

puteri ain said...

haha. budak2 zaman skang advanced. hehe

ecah mashuri said...

cakap je.antie nak jugak baby.tp baby ni belum mahu keluar.hehehee

Wanie said...

akak colik anak orang g teman akak ke ni?hehe..

memang speechless la nak jawab ape..haha

Mama Gee said...

apa nk jawap ek....senang2 jawap...nnti aunty dapatlah....atau thn depan aunty dpt..sekadar nk mematikan soalan tu..hik2

aTy _faRed~ said...

sue :: haaaa..jawab jangan tak jawap..hehehe

meniti senja :: jangan lar anak aku nanti dok tanye biler aku nak bagi die adik tiap2 tahun pulak...hahaha

adlyn83 :: heheh..tu ar pasal..siyes..terdiam kejap.....

maera :: aminnnnnnnnnn...:)

nawal addina :: sumpah tak hengat name die tau.. setahu saye nama puteri tu die letak kat hujung... kat pangkal ade 2 lagi nama...puas mengingat..!! huhu

peri pia :: tu ar pasal..tak kan tetibe nak marah anak orang kan...huhu

puteri Ain :: eeee..memang yer ar ain...banyak lagi soklan yang unexpected tau..:)

ecah :: kang die tanye lagi panjang tau..[ikut pengalaman]

wanie :: hehehe..mane ade colik..die yang datang tau..nak main ngan rezqi sebenarnyer..sebab tak de orang..akak ajak jer ar die masuk umah...[ngeeee]

kak gee :: heheh... kalau semudah tu melepas kan diri...kan besh..;p budak2 ni rasenyer lagi susah nak dijawap berbanding ngan orang dewasa..rasenyer ar...sebab derang banyak tanyer..!!! ;p