Wednesday, July 27, 2011

ko tau tak TOPUP hp kat tengah laut tu SUSAH NAK CARIK weeiihh...




kepenatan lepas snorkeling...
siyes 2-3 jam berenang...dehydration n kelaparan giLer...
[tips :: siLa bawak air mineral n minum banyak2 sebelum n selepas snorkeling..]

baLik dari snorkeling...
masuk biLik...tengok HP ade 3 missed call...
dari Nad...
[tak de maknernyer aku tak bawak hp gi berenang kat laut...]

berbekaLkan kredit yang tak sampai sehengget..
aku koL baLik makcik tu...
naseb baik ko pakai Celcom jugak...



tengok menu nak makan ape.. sambiL cube koL Nad baLik...

tapi panggiLan tak berjawab...[macam biase]




Penat..!! Babam kejap sambil tunggu order sampai...

dengan harapan Nad kol baLik lepas aku kol 2-3 kaLi tak berjawab...



tak putus asa...cube hantar sms pulak biLer kol tak hangkat2...ggrrrrr....


tunggu repLy... 
penat... nak menikmati pemandangan tapi tak mampu nak angkat kepale pon... 
tangan masih pegang tipon...
nak koL baLik..tapi dah tak Larat...


yeahh.. akhirnyer Nad  koL baLik pakai no tipon asben die...
tu pon setelah 7-8 kaLi aku koL hokeh...
Nad kate gi umah adik ipau kat sebeLah tak bawak HP...!! grrrrrr.....

hokeh.. aku tak kisah...[hahaha]
sebab aku rase bersaLah... 
cancelkan date kiteorang maLam tu sebab aku mase tu dah kat PULAU PERHENTIAN..!!

nak arrange date esoknyer...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




dari mule2 kenal sampai sekarang..
ko tau tak...kemain payah nak makcik ni ngangkat tipon kalau kol tau...!!
aku hantar sms jer senang... 

kaLau tak dapat kol Nad selalu aku geram aku kol jer Zamri tinggal pesan...

kaLau tanye Zamri mane makcik ni pegi tak dapat2 kol die
ko tau Zamri ni cakap ape :: "Nad luper ar tu HP die letak mane..."
eerrkkk.... Naadddd...!!! hp BB ko lupe letak mane Nad..!!! 
dalam geram..kelako pon ade ngan si Nad nih...hahahaha...


p/s :: dah tentu ar susah nak carik kaLau kat tengah Laut kan...[muwahaha].. maksud aku kat Pulau Perhentian ni lar sebenarnyer.... kaLau ade pon ko tau tak topup kat Pulau Perhentian ni mahal..susah puLak tu nak carik!!

16 comments:

PinKy MoMMa said...

hahahahhahahahahahaha

serius gelak guling guling baca entry ni..adoi ty maafkan diriku yg comel ni hahahaha..

memang paling malas nak pikir pasal HP..tu pun bila tak de bateri zamri yg chargekan kahkahkah..

ok ok pasni kena slalu dekat ngan HP..sbb ku ada kawan yg rajin amik berat ni.. :D

sambung gelak lagi hahaha..im soriii..

farahfatihah said...

alolo mmg betul2 letih nih hehehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pengajarannya,beli topup byk2 dlu ea..

heheh..cumei je muka sis semua tu!!

aTy _faRed~ said...

Nad :: ggrrrrr... geram.. hahaha... lelame nih dah biase dah... kalau tipon2 tak hangkat tu..anto mssg jer ar...huhu
hp kite pon selalu fared yang caj kan..tapi eerr..tak ar samapi luper letak hp kat mane..!!! ape lar awak ni nad..kalau ngan fared tu kompem kene marah dah tu...[ngeh ngeh ngeh]

farah :: sangat2 letih..!!! siyes..balik bilik lepas tu.. soLat jama'..terus tido tak hengat ape dah..hahaha [sia2]

Nuyui :: tu ar... tak sempat nak gi beli..tak hengat pon...!! ;p

Diana @ bilakukatacinta said...

aty..nak g jugak..heheeh...Nway..burn tak muka? D ade mslh bila kena panas..expecially laut..bukan setakat burn..tp mengelupas... berbulan2 pon lum tentu baik... Kwn D pernah nmpak..muka D yg putih tetibe itam dlm masa beberapa saat jek semasa kami duk kat tengah padang.. Mase tu baru dia percaya..yg D ni cam alah pd cahaya matahari..

aTy _faRed~ said...

Diana :: eerr..teruk gak macam tu.. kompem trbakar giler ni kalau ker Pulau tu..kat sane panas giler..!!! macam kulit saye ni memang jenis tanned..;p so..kalau terbakar pon tak perasan sangat...tapi asben saye fares same macam awak..may be sebab jenis kulit putih kot...sekejap jer dah nampak merah padam...

UyaRayza said...

kat sane mahal eh topup? ye la kn susah nk cari hehehe..kena pesan kat nad hp gantung kt leher hehehe

merahitujambu said...

ahahahaha..ingatkan apa la tdi...

rara pinkmafia said...

hehhehehehe sabar jelah kan.anyway senyum dye mmg menawan.ehehehe

Vna Sandhu said...

hi :-)

bestnye gi snorkeling...I nie swimming pun x pass lagi kekekekekek

aTy _faRed~ said...

Uya :: hah tu lar... nanti nak pesan kat die.....;p mahal lar sebab susah nak bawak naik bot...hahaha

merahitujambu :: heheh..tak de ape pon.... hanye kol orang yang tak dapat2..;p

rara :: yup... Nad mempunyai senyuman yang menawan...:) n she's sooooo sweeeettss... :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai x pernah snorkeling sebab x reti berenang...kena mengena x part itew ek...hikhik....

kaklong said...

penat n puas hati kan cik puan aty? melihat ciptanNya...sungguh indah n cantik kan...kak long 1st time tahun lps snkeling pun sma sgt teruja n penat..tp hepi..!

kanz! ;)

cik fadh said...

dlu fadh snorkeling kt pangkor, ayah fadh g sentuh spesies duri2 tu, sebulan tgan bengkak kak . tp snorkeling best gilakkk ;)

Gadis said...

kak diya buzy tu ..hihihi...^_^

aTy _faRed~ said...

vna sandhu :: ai pon tak reti berenang..tapi ok jer..sebab pakai safety jacket..:)

lady ayu :: tak per..ley berenang jugakk..sebab nanti die bagi safety jacket..laut tu dalam...n yang alat penapasan tu pendek..jadi hanye ley berenang2 kat atas..muke masuk sikit jer nak tengok dalam laut...:)

kak long :: memang sanagt2 besh yang tak tau nak cakap macamane..tu belum agi diving..baru snorkeling..huhu..;p

cik fadh :: iyer..??? aritu ade terase nak sentuh ikan2 tu semua...tapi tak dapat... naseb baik gak lar..takut pulak kalau kene berduri tu kan..:)

Gadis :: hahaha...agak nyer ar... tu sampai hp hlang tu kan..;p