Wednesday, July 27, 2011

SNORKELING @ Pulau Perhentian :: peerrgghhhh..sangat cantik..!!!

pergi puLau kaLau tak Snorkeling...
memang tak de sebarang makne...
ibarat kaLau ko makan nasik kosong tak de garam apetah lagi tak de Lauk..!!
hanya sia2....


hahaha.. tu ar aku rase kaLau aku dah sampai kat Pulau Perhentian tu tapi tak mo gi snorkeling...






bukan mahaL weiihh...


hanyer Rm 25 hengget sorang..!!!
bot akan bawak ko pergi ::
1] Laut yang penuh ngan ikan2 cantik... dapat bagi makan ikan2 tu n ley rase ngan jari... ley tengok keindahan terumbu dasar laut secare dekat n real punyer....!!






2] Laut yang ade jerung...!!! ko ley nampak dalam jarak tak sampai 100 meter pon...!!eerr...tak ar besar giLer macam ko tengok dalam cerite jaws tu..... selalunyer hanye ade kat perairan tu lebih kurang sebesar peha lelaki saiz2 laki aku...[huhu]






3] kat kawasan air mata/air terjun... kau bayangkan kat kawasan laut puLau.. ade terselit kawasan air yang sejuk giLer...!!! orang kate.. kalau nak mengandung gi mandi kat situ..[wallahualam].. aku tak mandi pon.. sebab ramai sangat orang laki kat situ.. tempat tu pulak  tak besar mane pon.... 







4] Bot bawak jugak ker tengah laut kawasan penyu melepak..!! kaLau beruntung ley ar nampak.. so..kami sangat bertuah ar kire sebab dapat tengok penyu ngah berenang..!!!


laki aku yang ngah stand by nak terjun biLer nampak penyu... penyu tu berenang laju wweeiiyhh...!!

aku rase kiteorang snorkeling kat laut nih lebih kurang 2-3 jam..!!!
nah.. Rm 25 hengget tu ngan ape yang ko akan dapat n lihat...
memang sangat2 berbaLoi...aku rase Lebih pon..!!!




p/s :: aku tak sempat beLi camera yang pakai buang ley masuk air tu....!! memang rugi...!!

21 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah,xprnh sy nak snorkling pe sume tu..

teringin la plak...

syiok2!!

Miss Sunshine said...

kita dah pergi pulau perhentian... memang indah yang teramat kan.... best sangat. masa tu baru first time snorkling, takut sampai tak sempat menghayati kecantikan ikan2 tu.. hahaha. next year kalau ade kesempatan, nak pergi lagi...

PinKy MoMMa said...

aduhhh bestnya berenang renang tgk ikan huhu..bila la kami nak pergi ni ;p

yg dekat pun tak sampai lagi..alahaiii..

NaniE said...

wah..seronoknya..tahun lepas, member ajak diving kat situ..tapi takde kesempatan lagi..ada diving pakej tak kat sana..? hehe..

puteri ain said...

ni yang kena plan pergi bercuti di pulau perhentian ni . suka gila snorkelling :D

ratusiput said...

masa ratu g tioman amik pakej yg org leh guide kite snorkling sbb ratu laki bini tak geti berenang.bila masuk tu pun menjerit cam nak tercabut nyawa punye takut lemas.ehehe...tp new experience utk ratu cik kitol n anak2...

Anum said...

betul2, kalau x pergi snorkeling memang x bermakna kan.. hehhehhe
bestnya

Mila Ahmad said...

bestnye kak..org igtkan snorkling 2 mahal la sgt!

sarah mohamad said...

bestnyaaa. insyaAllah, kalau ada rezeki nak g jugak sini :D

Leonora Halim said...

bestnyaaaaa.... insyaAllah.. tunggu Armand besar sket... leh tinggal dia ngan MIL.. Leo nak amik lesen scuba dive.. dulu dah nak amik tapi terpaksa ditunda sbb pregnant.. hehe

wardah @ fie shah said...

bestnye lah hai. nak tunggu Kakal besar sikit pastu nak hangkut dia gi pulau plak. best best

aTy _faRed~ said...

Nuyui :: ni pon fes time tau..pengalamane bermakne..!!! cuber ar...:)

Miss Sunshine :: laarr...takut apenyer.. iakan tu kan kecik2 tak ley gigit pon..hahaha...

Nad :: umah awak dekat jer ngan pulau2..!!! besh..!! rugi ar kalau tak pergi.. haa..tunggu adik besar sikit ley jalan besh sikit kan...:)

Nanie :: ade pakej diving..tapi kene ade lesen dulu baru ley pergi..tu die bawak ke tengah laut...:) lagi besh kot..!!!

Ain :: gi ar Ain..besh tau..!! tak kan nyesal lar...:)

Ratu siput :: hahaha.. ni pon fes time saye snorkeling... sangat indah n sangat seronok... lain kali pasti cube lagi...:)

aTy _faRed~ said...

Anum :: haaa...tau pon.. rugi kalau tak snorkeling kat sane..:)

Mila :: dolu2 pon pikir snorkeling tu mahal... ni kire murah sangat ngan ape yang kite akan dapat..!!! terbaik..!!! diving mahal sikit...:)

Sara :: gi ar.. besh..!!! tak banyak problem pon nak kesana..yang paling penting..berbaloi2 dan sangat2 menyeronokkan..!! :)

Leo :: haaa..lepas snorkeling ni pon..tetibe rase nak amik lesen scuba pulak.. nak berenang kat laut dalam... lagi besh kan...!! :)

farahfatihah said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh bestnya!!!!

rara pinkmafia said...

wahhhhh besh nya.nk jugak g,tak penah g.

UyaRayza said...

jelesnyeeee hehehe...nanti nk try ler time huneymoon hehehehe

Wanie said...

wah..g honeymoon..hehe
wanie penah skali je snockeling..
tak pandai, abeh darah2 kaki..
lepas tu dah serik..

Bitt (double IS) said...

best....cantek...nak pegi tapi takut naik boat la pulakk

.:shura shushi:. said...

i takut snorkeling..hihihi

nurul huda jumri said...

best nye dear!!! i teringin nk snorkeling, tp tk reti berenang boleh ke?? huhu..

Mila Ahmad said...

mila tengah research pulau perhentian ni. nampak lak entry akak ni mcm best jerk. nak pergilah heee...