Tuesday, July 26, 2011

kucing aku REZQI menginap di 'HOTEL' 4 hari 3 maLam





haaa... ko hengat orang jer ker Ley dok kat hoteL...
kucing aku si REZQI tu pon advance hokeh...
aku kasi can die dok kat hotel jugak....
kasi Lepak ngan kawan2 baru....


eeerrr.... HOTEL KUCING....kat rawang.....[ngeh ngeh ngeh]




aku kene hantar Rezqi dok sini sepanjang aku gi Terengganu....
kaLau tak mati kebuLur ar si Rezqi aku tu nanti....!!
dah ar kucing aku nih jenis makan berulang2....
3 hari aku pergi...!!
seLah mane puLak die nak carik makanan....


eerr... hoteL murah jer...
aku rase taraf 1-2 bintang kowt.. huhu...


satu maLam caj Rm15 hengget...
4 hari 3 maLam cuma Rm 45 hengget...
kire murah ar tu.. sebab siap sekaLi makan minum n pengurusan u'uk die....
tak de ar kucing aku terbiar kat umah tak cukup makan kan...
kurus kering nanti....
hiLang gebus die....




pagi2 Jumaat dah hantar...
tapi hotel kucing tak bukak Lagi...




terpakse ar menunggu jap dalam kereta...
naseb baik Rezqi tak buat perangai daLam kereta....




aku tak bawak cage sebab lepas hantar Rezqi nak terus pergi...
tak kan aku nak hangkut sekali kan cage die ke terengganu kan...


Rezqi dari kecik aku dah biase bawak jalan naik kereta...
jadi.. die tak selalu buat perangai....
tak bising atau kene sawan kereta...[huhu]
cuma aku tak suka.. die mengais kuku kat kusyen kereta aku..!!!
memang hangen satu badan aku dibuatnyer nanti....[ngeeee]






macam2 styLe rezqi buat..!!!
die memang sangat manje ngan laki aku...
sebab laki aku jer yang rajin selalu ngadap teman die makan...

 kesian rezQi kene duduk dalam cage sampai 4 hari...
kat umah jarang nak letak die dalam cage.. bising..!!




jiran2 dan kawan2 baru rezQi..!!



baru petang semalam Lepas kerje aku amik die...
orang kedai tu ceriter.. RezQi suker main ngan kawan baru die..!!!
main kuis2 jari dari dalam cage...hahahaha...comeL....


p/s :: dah booking hoteL siap2 tuk RezQi raye nanti...


28 comments:

puteri ain said...

lawa lak papan tanda kedai tu . haha

e k i n ♥ y u s r i said...

dulu kucing fmly ekin pon slalu ikot ke mane ktorg g...

ke melaka...
ke kedah....
sume dah g...
die suke tdo kat dashboard blkg kete...
org ingt patung...
hehehehe
skrg je x...
sbb die dah ade bini dan anak...
huhuhuhuu

PinKy MoMMa said...

jiran dia comel la ty :)
kesian dia kena tinggal huhu..

x pe2 utk kebaikan juga kan..

aTy _faRed~ said...

ain :: cantik kan..tapi fes taime tengok ingatkan kedai tuk anjing jer...:)

ekin :: mesti sangat comeL kan...!! hahaha..dah ade anak bini lagi... hurrmm.. kalau nak bawak si RezQi ni bejalan kang..kiteorang yang susah nak naik bot bagai pulak nanti...huhu

tqahmisdar said...

dear, utk raye nnti tempat ni ade promo pape tak? boleh dptkan no contact dia?

aTy _faRed~ said...

nad :: memang comel giler..!!! yang orange tu hyper aktif... mesti rezqi t rindu kat kawan2 die..huhu

tqahmisdar :: tuk raye..?? hurrmm..tak pasti puLak kalau ade promotion ape2.. tapi nak promo macamane..?? tak pernah terpikir pulak... heheh.. haa..ni contact no kedai tu :: 03-60929946 [kene booking cepat..nanti penuh]

~ NANA ~ said...

wahhh kelasss kucing u! tp i takot kucing la :(

cik syahira (a soldier's fiancee) said...

assalamualaikum aty,

comelnya kucing kamu. kat rumah sewa ada 4 ekor siamese. dalam blog ada 2 ekor je syira upload. meh la tgk ye. hihi.

aTy _faRed~ said...

nana :: kucing ai memang ngade2..!! huhu..

cik syahirah :: dah gi tengok kucing awak..memang comel giler..!!! siyes geram...!! ;)

Zil said...

comelnya kucing.. suka kucing yg comel2 mcm ni.. tp zil takut kucing.. kena je ngan ekor kucing, mesti zil menjerit.. huhuhuh.. dah belajar nak pegang2 kucing. tapi tak boleh..

iduraz said...

mak aih..siap duk otel yerk..ok gak, at least terjaga kucing kamu tuh..hehe

Mila Ahmad said...

ala cutenye die nie bukan maen manja lagi kan.dulu kecik jerk skank dah besar dah..hehe...

eKa said...

ehehhe...derang pun ada hotel ae...cumel

e.t.t.y said...

wey, kira murah lah tu tau. tp tu lah, sume kita kena provide kan. actually, kalau nk cari tempt boarding owner melayu, boleh google, honey pet shoppe. best service situ...

Mama Gee said...

alahh chomelnyaaa....
baguss gak ada tempat mcm ni...
tak payahlah kita nk mengusung dia keh ulu ke hilir...

Diana @ bilakukatacinta said...

emm..menarik idea ni? bole di pikirkan utk my mocha' bila kami satu famili pg bercuti nt...

♥S@R@♥ said...

first : comelnye rezqi..
2nd : saya baru tau ada hotel utk kucing.. dulu b4 khwn ada bela kucing bila time balik kg terpaksa la angkut balik kg gak.. last2 anak sedara nak bela..sekali hilang ;(

Wanie said...

hehe..ok la dapat kawan baru kat hotel tu..
murah je ye untuk satu malam..

Amy Syaquena said...

comelnya tapi sayang amy x suka kucing..alergic dengan bulunya huhu..

LuN@_aiDi said...

wahh syiok r si rezqi dapat dok hotel, jumpe member baru..hihihi eh btw grand r nama kucing u.. heheh

yUmIe said...

owh i penakut kucing..series ngeri dgn kucing ni.fobia tkt kne cakor..huhu

aTy _faRed~ said...

Zil :: haha.. saye pernah jumpe gak macam tu.. kalau jumpe kucing macam jumpe anjing ..hahaha may be geli ngan bulu die kot... ;)

iduraz :: tu ar.. kene ar kuar duit sikit.. kalau tak hati lagi tak tenteram nak gi bercuti mengenangkan kucin yang tak makan...huhu

Mila :: tu ar..dah besar..dah tak comel dah... hahaha...die memang manje giler..!!

eka :: ade..tapi hotel tak besh..hahaha

e.t.t.y :: senang.... tak yah penin2 pikir... kat rawang tak de melayu nyer.. kat shah alam ade..tapi mahal giler semalam..melebihi hotel orang pulak...huhu

aTy _faRed~ said...

mama gee :: betul ar... selalu kalau balik umah mak sehari ley ar bawak sekali.. ni kalau nak bawak gi bercuti memang tak dapat lar tu kan... huhu

Diana :: haaa..memang senang..kebanyakan pet shop ade sediakan hotel kucing.. tapi depend on services ar..ade mahal dan murah...:)

sara :: saye pon baru2 ni jer belajar hanto kucing kat hotel.. kalau kat umah family dulu..kucing2 dibiar2 pandai carik makan sendiri...tapi rezqi ni manje telebih...hahaha

wanie :: kire murah n boleh berpuas hati ar..hati kite pon senang tak terpikir2 die duk kat umah tu..;p

Amy :: haa...ade sesetengah orang memamng sensitip ngan bulu kucing..kalau dah tak ley memang kene elakkan..takut dirii yang sakit nanti..:)

Luna :: hahaha...name die tu ade cerite disebaliknyer... tu macam nama 'orang' jer tuh... hahaha.. ;p
part jumpe kawan baru tu yang comel sangat..;p

Farah Shamsudin said...

waahhh! untung Rezqi dapat penjaga macam ni..:)

nida-razak said...

ala comelnya rezqi,..=)

ULtradya said...

assalamualaikum...awak,nak tya...kat area mana hotel nih ye..kalau boleh nak hantr jugak untuk raya nih...sebab cari merata tempat x jumper2..huhu

Pelangi Cats said...

Assalammualaikum, sy dr taman pelangi pets, kami ada buat boarding jgk.. 100%bumiputera.. Area rawang dan kwsan berhampiran. Rm10 sehari. Boleh hubungi sy di 0134082309 :)

Pelangi Cats said...

Assalammualaikum, sy dr taman pelangi cats, 100%bumiputera, kami ada menyediakan perkhidmatan boarding, grooming dan barangan kucing. Utk boarding hanya rm10 smlm(mknan+pasir). Jika berminat hubungi 0134082309 nurul