Friday, July 15, 2011

aku pernah MUNTAH daLam kereta mase baru 2nd time dating dolu2..!!! MALU weeeiiihhh..!!

walaweiihhh..giler ko tak malu..!!!
nasib baik sekarang dah jadi laki aku....
kaLau tak kompem aku akan jadi bahan dalam hidup die....


sebab cerite nih dah lame..
so aku nak jugak ar cerite kat ko2 semua...


kalau nak tau...hubungan aku ngan laki aku ni dolu2 tak compLicated...
aku tak bercinte macam korang bercinta bertahun2 kenaL...
percaye tak kiteorang nih bercinta seLepas bertunang...
haaa..advance sikit ar dari bercinta selepas kawen kan...


maLu puLak nak cerite...[mud gedik]


lepas 2 minggu Fared[laki aku sekarang ni] propose aku 
depan laut kat PD mase ngah sunset nak kan hubungan lagi siyes...
terus aku dirisik...
dan dalam mase sebulan lepas tu...
aku bertunang...
hanye tempoh 9 buLan 10 hari...
kiteorang terus berkahwin...
cepat kan..??!!!!
maknenyer..mase aku kawen tu..
kaLao ko nak tau... tak sampai setahun pon kiteorang berkawan...!!!


sebab tu aku cakap kiteorang betul2 bercinta dan mengenali hati budi lepas bertunang...
dan lebih tepat..selepas kiteorang kawen...


sebab mase bertunang tu pon..
kiteorang hanye sibuk menguruskan hal kawen...
sampai tak de banyak sangat mase nak bercintan cintun ni...


kenape yakin sangat..??!!


ini bukan mud gatal...
tapi sebab aku yakin dengan PILIHAN dari NYA.......
dan ALHAMDULILLAH aku tak pernah menyesal dengan keputusan ni...




okeh..tak mo dah cerite pasaL tu..
nak cerite pasaL mase mula2 kuar dating sebeLum kapeL lagi..
kiteorang hanye keLUar 3-4 kali sebelum aku terima lamaran fared...


mase 2nd date keluar dating ber-2..
konon2 habes kan mase same2 dari pagi sampai ke petang...
dan sebelum baLik..
kiteorang gi makan sate kajang haji samuri kat kajang tuh...
agaknyer aku ni senang hati sangat mase tu..
aku makan tak hengat banyak nyer..!!!
puLak tu minum ngan air miLo ko..
biLer dah muak... last sekali minum air suam satu gelas...
haaaa.. ko bayangkan keadaan daLam pewot aku mase tu...!!!


daLam kereta bergerak.. aku dah rase sebu nak muntah...
aku nak cakap ngan fared mase tu aku maLu ko..!!
kate ko baru 2nd date kan....
harus lar aku ni sopan2 lagi...[muwahahaha]
tapi bahana sopan tu lar.. buat aku TERMUNTAH dalam kereta fared..!!!
bukan sikit... beLambak hokeh..!!!
segale yang aku makan sepanjang satu hari tu keLuar baLik....!!!


ko giler kaLau aku tak malu besar mase tu....!!!!
weiihhhh..mase tu baru 2nd date aku...!!!
beLum pon kapeL lagi tau...


paLing tak ley bLah... fared berenti kereta die kat KUIL mane tah...!!
sebab tak de dah petrol pump atau RnR yang dekat kat situ...
tak kan nak terus masam2 bau muntah aku kan kat daLam kereta die...
Lawak biLer fared terpakse masuk kuil tu tuk mintak sikit air paip tuk bilas kan aku...
maLu weihhhhh...!!!!!


aku waktu tu..???
rase nak nangis ko....!!!


maLu tu satu haL lar...
rase bersaLah sebab muntah daLam kereta die tu satu hal jugak...[huhu]
nasib baik die tak haLau aku turun kereta die mase tu....[grrrrrrr...]
sebagai lelaki yang gentleman [ayat amik hati] 
aku tau die tak akan buat macam tu...
[sekarang aku dah tau... die sayangkan aku lebih dari kereta die..!!!]


sebab mase tu filling2 tu kurang lagi..
so.. aku tak kesah sangat ar...
maLu jer lebih sebenarnyer...


tapi tu ar orang kate kan...
jodoh yang diberi oleh NYA amat kuat..
walau buruk perangai aku mase tu...[tak sengaje ar...!!!!]
die tetap terime aku seadanye aku....


aku tak tau nak anggap tu kenangan manis ker atau mimpi ngeri...
sampai sekarang pon fared yang sekarang dah jadi laki aku...
selalu nyakat aku pasal perkare tu tau..!!!!
ape sahaje berkaitan SATE...MILO...dan MUNTAH akan jadi bahan tuk dia...
kekadang tak bende2 tu pon tetap jadi bahan kat die jugak..!!!
sakit hati gak ar..!! [huhu]


cerite pasaL muntah ni kat adik aku mase baLik dari dating tu...
adik aku geLak guLing2..!! [rase macam dasat giLer jeh...]


p/s :: nasib baik kawen jugak akhirnyer....korunk ade cerite besh tak mase awal2 dating dolu2..?? cuber cerite sikit...aku nak bace...











17 comments:

lind said...

sweet nyaaa.. hehe

Az-Zahra Fauzee said...

aduhai, malu giles.. Alhamdulillah dah jadi laki kan.. pengalaman tu... huuhu~

ainthegorgeous said...

takpela kak... da jadi laki da pown. bkn sng nk dpt kenangan gitu. huhu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mcm2 kenangan kan sis..bila dikenang,lucu pon ada..hehe..

p/s: thnx sis..tu la..sy xtau nak cter cmne pe sy rasa..mgkin t terluah gak kot kat blog tu..doakan sy n abah sy ye sis~

LuN@_aiDi said...

hihihi,.. xperxper.. dah selamat berkawen dah^___^

Takoyaki?!soo yummy!!

Cik Muda Sae said...

hihihi...klakar... tp masa mentekedarah tu tak hengat plaks mau sopan santun.... sumbat saje pe bende..huhuhuhu...tak pe yg penting jadik diri sendirik...huhuhuhuh..~~

zOeY zAu YaH said...

saya penah muntah time dating.dah la muntah tepi bf yg tgh mkn hahah kesian dia kena thn.mesti x lalu mkn.tp muntah kuar air ja..x de benda lain pun.

ratusiput said...

ratu n cik kitol dulu cinta terhalang :)

WillBemrs said...

ekekeke... lawak kan... same as me, i dating ke 4 kot... i muntah tp ms tu sempat berhenti kete kat tepi jalan area KEPONG... reason nye sbb gastric, excited nak jmpe boypren smpai lupa mkn... bahahaha

notti netti said...

wah...! dah boleh buat novel nie..eheheheh

-oP_ida- said...

Hihihihihi.......ayoyoyoy
sib bek tak pitam ke hapa..kalo dak lg jenuh fared...ekekekekek

xpala,,,,kira tuh sweet memories lakan....

comeilaaa korang bedua nie =)

Diana @ bilakukatacinta said...

heheeh..aty...aty....

ngn my hubby..xbnyak sgt bnda pelik2..@ gelak2 ni...tp pernah termakan cili mase first tyme dating ngan exbf...merah padam muka..terus dia lari p dapur kedai amikkan air..(skang tak jd bini dia..entah2 dia dah bahankan d ngan member2 dia..)

jihan said...

huhuhu....adus malunyerla yer...jihan pon ada gak dulu kenangan benda2 mcm ni salah satunyer tertidor kt bahu bf sampai keluar air liur tau abis baju dia basah kener air liuq cek..masa tu tgh tgk wayang jihan memang kuat tidor kebetulan mengantuk giler tyme tu..huhuhu...skg dah jadi hubby tercinta dah..hehehe xperla kenangan manis yg tak akan diluperkan seumur idup..;p

farahfatihah said...

alolo sweet nyer...anggap lah kenangan masam manis heheheh sampai tua tak leh lupa kan?

Mila Ahmad said...

huhu..cte akak mcm sy lak..skank nie dah bertunang pown xde bercinta bagai biasa jerk..tapi ade jugak kenangan masa 2nd keluar nak pegi kenduri..tetiba jerk aircond kereta rosak naik biru dlm kereta sebb masing2 xreti nak buka tingkap hahaha...nerves barangkali..

fainie_riz said...

wow..msti ingt smpi ble2 ni..br nmpk btl2 syg..(",)

lara said...

sweetnye..hahahaha.lawak la..tp ok la tu kan,maknanya aty jd diri sdiri...hehe.ms 2nd date dh makan byk2,happy sgt eh ms tu.kikikiki...