Monday, July 25, 2011

Percutian terbaik @ TERENGGANU..!!



baru baLik dari Terengganu tengah maLam tadi...
hari ni kerje macam biase..
sangat penat hokeh..!!!
Fared hampir demam sebab terlampau penat..
sepanjang 3 hari 2 maLam kat sana...
memang tak de maknenyer kiteorang nak lepak2 duduk kat hoteL...
penuh ngan aktiviti..!!


ni kali pertame aku jejak kan kaki ke Terengganu...
tu jakun terLebih..
segale2 nye sangat indah kat hati...


hari pertama mase dihabeskan kat jaLan..
peerrgghhh..bosan giLer..!!
Lagi sekaLi kalau nak berjaLan ke sana lagi..
aku nak naik flight jer...[huhu] 


tambahan puLak percutian tak dirancang ker PULAU PERHENTIAN...!!!
hari ke-2..memang berbaLoi2..!!
sangat besh..memang terbaik..!!!


hari ke-3 pepagi dah gerak dari Pulau perhentian nak ke Kuala terengganu.....
hari ahad... tak pernah tengok budak gi sekoLah hari Ahad..
jakun...
laki aku kate :: "rajinnyer bebudah kat sini..hari ahad pon gi sekoLah... sayang dulu hari biase pon maLas nak gi sekoLah" [muwahahaha]


Kat Kuala Terengganu..gi jumpe kawan :: Nad [Pinky Momma]...!!
kejam aku.. Nad yang ngah pantang aku ajak lepak sama...
eerr..pantang ape nyer...!!
sebeLum jumpe aku tu.. die dah ke Kelantan dulu...
bershopping sakan kat Naratiwat..[huhu]


haa...tu beLum lagi kisah aku bejaLan kat Pekan Kuala...
n shopping sakan ngan Nad kat Pasar Payang..


mane satu nak cerite ni...!!
aku masih teruja....
masi rase penatnyer gi Snorkeling..
masih rase sonoknyer berenang2 ngan ikan daLam laut...
masih terase panas nyer bahang pantai kat Pulau..


okeh..
setel keje sikit..
t aku publish satu2...
tengok ar sampai lebam....
eerr..tak nak tengok pon tak per..
aku tetap letak jugak.. dah tentu ar sebab ni bLog aku kan...[ngeh ngeh ngeh]




p/s :: pertame kaLi merasai kehidupan nelayan....



22 comments:

wardah @ fie shah said...

best gila pulau perhentian kan? nnt review k :)

mizzkechique said...

wahhh, jmpa pinky momma ker?? bestnya..

cik enul said...

sronoknyer jalan2 kat K.terengganu..lama tak soping kat pasar payang..huhu...borong habis tak kat sana???

EedaFizZ said...

best kan pantai dan laut kat terengganu..Pasir putih bersih..memang rasa taknak balik!!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah,enjoy bercuti yer sis!!

PinKy MoMMa said...

pantang makan dan berurut je huhu ;p
happy dpt jumpa ty walaupun skejap..

ada juga kawan yg sudi dtg menziarah keluarga kecik kami disini :)
thanx ty utk shawl yg cantik!!

InaAchik said...

kan dah kata Terengganu itu besttttttttttttt sgt! :)

k2, aku tunggu cerita ko nok!

~ NANA ~ said...

wahhh...knp x singgah kemaman? blh i blanje mkn2 tepi pantai...kekeke

azam said...

best nih......dah lama x g sana

♥ balkidz_hunny ♥ said...

awwww..suwitnye berhoneymoon :) bestnye bercuti. i nak bercuti now dah ade baby, kalau nak kena plan betul2 :)

nurayunni said...

dear...dtg trg xbgthu..kalau x leh jmp..:)

liyana said...

cepat review, x sbr nk bace ni.. boleh ajk encik hubby p honeymoon nt, ahaks

O'gosh said...

arghh..jelesnya..nak shawl cam PM gak...

Mila Ahmad said...

bestnye akak..ntah bila la mila dpt pegi..

PinKy MoMMa said...

ini utk kamu dear :)

http://www.pinkymomma.com/2011/07/date-secara-berjemaah-bersama-blogger.html

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

bestnye pi hneymoon ye...hihi

ratusiput said...

cpt2 update sbb ratu pn plan nk g tganu cik kitol balik nanti...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

welkam @ ganu kite.. =)
heheh, ni dlm fasa animun lg ker?
perhentian mmg syok kan, tp lom sapai lg.. huhuuhuh
kapas sudah, juga port animun saya.. heheheh

makdara TERdiva said...

last pg ganu masa umur 5-6 thn..

skrg anak yg bongsu pun dah 8 thn..

tsk..tsk..

eKa said...

eka pun suka tengganu...ant pantai yg tercantik...apatah lagi kalu gi pulau perhentian...saya pun baru2 ni gi perhentian...best kan

Mama Gee said...

seronoknyaaa berjalannn :)
seb bek tak sunburn...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.