CLICK FOR 'MORE'

Wednesday, July 13, 2011

RUMAH :: RAK dinding serbaguna yang murah tapi menarik..!!

kaLau cakap pasaL MURAH... ko mesti suker kan...
biase tu.. kaLau boLeh dapat yang murah dan cantik wat per kite nak membazir duit kan...

aku terjumpa ini mase 'jaLan2' carik idea tadi..[aku bajet macam tak de keje]
idea ni menarik dan praktikal...
mungkin untuk rumah yang tak ley nak buat kitchen cabinet...
atau tak cukup tempat penstoran untuk bende2 kecik macam ni...
Ley cuba buat..




rak macam ni boLeh dapat kat IKEA..
tapi kat IKEA tu jual tanpa kaLer2...
jual warna kayu tanpa cat..
tapi.. boLeh cat sendiri warna yang ko suker...

aku pernah beLi jugak rak ni...
harga kalau tak silap aku tak sampai pon 15 hengget tuk 1pc..

serabot sikit...
may be boLeh cube kat tempat tersorok....
kat bahagian dapur... atau untuk ruangan dobi mungkin...


selamat mencuba....


p/s :: dalam gambar ni bukan dapur aku... tapi aku jugak ade rak setingkat macam tu kat dapur jugak... 

13 comments:

kaklong said...

best la cik aty - kak long nak beli la nnt...tp boleh tak kalo kita letak kat bilik ayor....?? =) ala, tersorok gak kan...hehehehe

Nini Hartini said...

ni rak rumah kamu ke? cantik... cuma jual di IKEA je ke??

rm15 utk 2 tingkat mcm dlm pic tu ke?

Gieyana said...

cantik..kemas jer sinki kamu..:)

hope betul lah kt umah ko..:)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

cantikk..tapi kalau boleh nak sorok barg biar tak nampak..hihi

yuyueyuliana said...

kalo dtang bloq akak, mesti terasa gatal2 nak kahwennn. hehehe

puteri ain said...

uishh . jimat ruang ni .:)

Suhaida said...

a'ah..comel dan kemas..suka la!=)

anisalya said...

praktikal untuk rumah2 kecik. cantik je kalau pandai susun atur barang-barang...

Farah Shamsudin said...

aar.. memang ada jual juga dekat ikea..tapi mahal la kan

Mama Gee said...

takkan serabut kalo guna bekas2 yg sedondon...dgn kaler2 lembut....maybe leh satukan semua herbs dlm satu bekas... botol2 yg lain dlm satu bekas...so semuanya dlm keadaan kemas dan tersusun... :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

kat ikea banyak perabot cantik dan colouring

bunga matahari said...

sanatek tapi.....jauhnya nak kena pi carik kat iKEA nuuu huhuhu

Mama Qadida said...

Kat jb xde ikea.. Kena masuk spore le gamaknye. Huhu