Friday, July 08, 2011

WARDROBE :: SLING BAG ~mesti ada

Luper kan sekejap hand bag dab segale macam bag yang tali pendek cume muat lengan ko jer nak sangkut kat bahu...
luperkan clutch yag hanye ko boleh letak ko nyer blackberry jer kat dalam tu...


aku nak ceiter pasaL sling bag...
tak tau naper sejak setahun ni..
aku dok memanjang pekenan bag tali2 laboh ni...
sampai satu mase.. 
aku tercarik2 bag ala2 formal gi opis kalau ade meeting kat luar....
tak de.....!!!
eerr..tipu lar tu kan kalau tak de langsung...
cume dah tak banyak pilihan2 baru...
yer ar ko.. semedang ko gi shopping pekenan bag sling macam ni...
memang ar dah tak de hand bag baru gi keje kan...[grrrrrrr]




besh ko tau tak pakai bag macam ni...
rase kurang sikit beban kat bahu...
dan tak ar rase leceh sangat nak pegang2 kan...



haaaa.. ni ar sling bag aku baru beli kat area the curve arituh...
beli konon2 nak match ngan kasut boots tu ar...
bag 2 in 1...  boLeh gak buat carry bag 2 tali pakai kat belakang....




bukan gambo orang lain hokeh...
motif aku sekadar nak tunjuk sling bag tu ar...
jadi tak de ar ko dapat  tengok muke aku yang mase tu melimpah ruah penuh ngan minyak yang cukup tuk masak telur goreng kan...
ko pon dah jemu kan nengok muke aku do tepek2 bajet ala2 macam ko ratu nih...[muwahahaha]


aku pakai gak gi opis sebenarnye...
nampak lebih kasual...
okeh jer pown...
cume..tak besh biler tetibe bos aku soh aku pegi meeting kat luar...[ngeh ngeh ngeh]
langsung tak nampak formal ko...




p/s :: tapi kene careful ngan peragut hokeh...ko tengok pon ko tau kan...





19 comments:

Anum said...

betul la, minat kt sama
anum memang jarang pakai handbag
sling bag memang banyak

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tue la...
hati2 ngan peragut...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak suka pakai beg tu sebab takot...heheh..awe suka beg kepit kak :)

Cik Ezy said...

suke2!
mmg suke sgt ngn sling bag ni..
skrg ni mmg dh xpkai handbag yg tali pendek..
wuu

ratusiput said...

mmg kegemaran ratu slingbag ni sejak ade anak.senang.nak bukak amik wallet pun senang.lbh selamat.

wanie said...

wani pown suka sling bag.. ader 6, 2 untuk formal, 1 untuk barang baby ( kena bergaya jugak nk masuk hospital hhihihi), 3 utk unformal.... senang nk letak barang....

Wanie said...

suke pakai sling bag..
akak, sy nak pinjam yg purple tu boleh?
nampak cute..mahal tak?hehe

zOeY zAu YaH said...

lawa lah bag2 tu semua.dh lama x pakai sling bag.

Lynn said...

wahh banyaknyer sling bag...
saya teringin nak pakai tapi mcm x kene je...

maybe x kene ngan karektor kot..

xper..
lepas ni saya nak try la gune sling bag..

;-)

HaNa Hani said...

tau xpa!!!
beg sling senang aiihh
pi kelas pown senang
pi jalan2 pon senang
^_^

puteri ain said...

suka jugak . tp tu la . bila pakai risau .

EZAN IDMA said...

ala. nak tgok muke gak eheheh

Farah Shamsudin said...

kita punye minat yang sama.. suka sgt sling bag ni tau!

Bila Ku Kata Cinta... said...

manyak nyer sling bag dia..aty..hehe..nak satu...??

aDieyZa said...

sling bag nmpk lebih kasual.. kalau shopping mmg best pakai sling bag, tp mmg kena jaga2 dgn peragut.. mintak dijauhkan la yer..

Mira R. said...

bagi saya, sling bag adalah yang paling selamat. kan?
i love sling bag too :)

Mama Gee said...

byknya sling bag yg kalerfull...hehe nk juga beli sling bag ni.......

Anonymous said...

semedang tu ape yer...?

Luv said...

hai.. nak tanya bli sling beg cecntk ni kat mana? the curve area mn kat kios2 ato kdai nye?

tq