Tuesday, August 16, 2011

RAMADHAN 2011:: 2 minggu duduk umah famiLy memang lebih JIMAT..!! ngeh ngeh ngeh



biLer lar Fared nak baLik ni.....sob sob..
menghitung hari.... sob sob...


okeh..tak mo sedih... sekarang harus senyum jer setiap masa....
lagi pon tak lame dah Fared nak baLik...
Jumaat ni insyaallah...[tak sabar..!!!]
dah sangat kerinduan tanpa unsur negatif di buLan Ramadhan dah ni..


biLer dah lame sangat jauh2 ni start lar aku jadi sensitip terlebih...
kerr...sebab memang hormon aku ngah tak betul nih.... tettttt......


biLer laki aku tak de lame2 macam ni..
besh gak dapat lepak umah family aku...
bukan selalu dapat merasa bujang baLik...ngeh ngeh ngeh
nak cakap macamane pon... lepak umah kuarge sendiri memang terbaik...
Lelagi sunyi biLer Fared tak de..
so.. tak ar terase sangat ditinggalkan tu...


paLing besh bulan pose dok umah family...
lelagi dalam 'keadaan' aku macam ni...


[kasih mak ayah yang selalu buat aku terharu..]


tak yah susah2 pikir nak masak ape...
aku hanye perLu toLong kat dapur jer...
tu pon kaLau sempat..
kekadang baLik kerje sampai dah lewat petang..
dah siap2 masak..!!!
aku tinggal nak toLong hidang jer....[eerr...besh jugak]
paling besh kaLau aku cakap :: ayah, akak teringin nak makan bubur lambuk surau al-falah ar...
petang tu mesti ada..!!!
tak pon :: biLer ngadu gastrik...
pagi2 subuh bukak peti ais..dah nampak susu kotak berderet..!!
cakap ngan mak aku :: mak, akak teringin nak makan kari ayam mak...
esok bahan2 dah dibeli....!!
terharu..!!!!


aku sendiri dah lame tak gi bazar Ramadhan....
sebab umah family aku dah cukup banyak makanan..!!!
tu yang aku kate jimat tu... huhu..


tapi teringin nak gi bazar kat stadium Shah aLam yang besar n besh giler tu...!!
tapi tunggu Fared baLik dulu...
selalunyer adik2 aku jer yang suker gi bazar Ramadan...
derang jer yang tahu gerai mane yang jual makanan sedap2...
dan alhamdulillah... rumah aku meriah ngan makanan bazar Ramdan yang sedap2..!!
tak pernah lagi mengecewakan....
oowwhhh..sungguh seronok kembali jadi warga Shah Alam baLik walaupon hanyer tuk 2 minggu...[huhu]


tinggal ngan family memang jimat..
kat umah makanan sangat banyak...
peti ais pon selalu penuh jer...


pagi2 bangun sahur.. mak aku buatkan susu...
beshnyer...!!!
ingatkan aku makan kurma.. n kismis...
Lepas maghrib dapat beLajar mengaji betuLkan tajwid dan bacaan alQuran ngan mak aku...
dapat solat jemaah sama2 ngan adik2 aku...
sangat seronok..!!!


mesti nanti aku rindu semua tu biLer dah baLik umah sendiri............


tapi.... tetap rase lebih seronok kaLau aku menikmati semua kegembiraan ni ngan asben aku Fared...[lap air mata]




p/s :: biLer dah kahwin n pindah umah sendiri..sesekali baLik rase lebih di manjai..!!! lagi besh..!! [wink]













26 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehe
betol2
suke balik umah mak
makanan sgt byk
lglah die tau kte nak balik
mcm2 dorg beli
lg dimanjakan ble balik kg

Fariza said...

sweet. mmg kan, bila dh kawin rindu saat2 bersama keluarga lg2 bab berjemaah. dgn husb pun best. wink wink

yUmIe said...

Hurm npe yumie rse ade cerita disebalik cerita ni??hehe..
btw, mmg best ble dpt kumpul dgn family kn:)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alalal..besh mmg terbaik dirumah family sndiri..

sbr sis..asben xlama je ag balik tu..

sbr menanti ea.. =)

PinKy MoMMa said...

dua dua best..nak duk umah family ditambah hubby di sisi hehe..lagiii bestttt! :)

ketupat palas kat jln tar ada ty :)

~ NANA ~ said...

i yg mmg stay dgn family hari2 ni lg la jimat...duit gaji x berusik mana pon...hihihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bestnyer manja di bawah ketiak mak
nnt jmpa ur husband mesti chenta bertambah2 ni...manja pow anak terlebey nanty ngeeee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

last2 lap air mate gak...
:)

InaAchik said...

rindunya nak gitu jugak.
thn lps peluang lagi mkn masakan mak bila wiken tp thn ni mak x sht... so kami adik bradik wak pot luck jer.

aduh, sedey nok kena tinggal ngan laki... tambah2 bln puasa kan. tp hikmahnya, ko xyah msk, xyah kejur org bgn sahur. hehehehe

Adylia Qarissa said...

best kan bila dah kawen...tapi nak kembali single..yang single nak kawen...hahaaaaa..poning den!! :)

aTy _faRed~ said...

ekin :: nanti dah kawen lagi rase tau..:)

fariza :: kalau ade asben n sekali ade family mesti lagi besh gande..!! ;p

yumie :: eerrr..cerite ape ek..?? huhu

nuyui :: dah kaen jarang dapat macam ni ngan kuarge..:(

Nad :: alaaa..malas pulak nak gi TAR tu..[salahkan nad sebab buat n3 tu] hahaha

Nana :: lagi besh..!! tu ar..seminggu ni duit tak usik sangat pon..hanye isi minyak n tol jer...:)

Lady ayu :: waktu ni lar merase nak manje lebih2..;p

ceroi :: sedih ar...!! huhu

ina :: haaa..part tak payah masak n kejut sahur tu memang besh..!!! ;D

Adylia :: fitrah.. 2-2 keadaan pon besh kalau kene ngan situasinyer..:)

saya said...

ermm... 'doa untuk anak ibu'..

TAHNIAH!!

jaga diri elok2 ya..=)

NM02 said...

keadaan berbadan dua kah?

tahniah

cik fadh said...

btol3 . sesekali balik bley order je..pasti PAMA sediakan . syok dok jauh, tp bile da jaoh renduu..

akak, asben da tau ke rezeki bulan ramadhan tu ? hehe

ZaNa aDieyZa said...

atty, mmg syok bila dpaat berbuka dgn keluarga kan..

atty masih berahsia ni.. dah pregnant kan dear??

Anum said...

bestnya leh buka ngan keluarga
anum kalau makan ngan keluarga mesti bertambah selera

Jan@Afzan said...

dear aty..

erm, rasa mcm ada udang di sebalik cerita ni..."keadaan"???? rezeki dari Allah, barangkali ye..tahniah in advance, aty..(siap ada doa utk baby di sidebar)

toksah kata 2mnggu dok ngan parent, ni dapat 3 hari 2 malam dok ngan parents pun haven rasanya...apatah lagi 2 mnngu atau selamanya!

p/s : regular visitor here..

-Jan-

farahfatihah said...

atiey..yeay mcm tau je nape hehehehehe nway congrats ek...instinct ni hehehe

modusoperandi111209 said...

as.salam aty

rase mcm tau je... tahniah ye. rezeki ramadhan =)

Yan said...

sejak puasa tak perrnah langsung p bazaar stadium tu..

O'gosh said...

wah..bestnya...dimanjakan macam blum kawen lagi...

Peri PiA said...

blk umah parents mmg heaven :)

Mama Gee said...

bestkan...rindu plak rs nk balik muar....

ehhh aty pregnant ke? sowwy kalo silap teka...kalau betul tahniahhh yaa!

PinKy MoMMa said...

ni nk bgtau ni..siap tnya zamri area rawang mana ada jual tupat palas..sila terharu! hahaha

dia kata mmg tak de..dulu dia masa bujang teringin pun cari tak jumpa ;p

sila pegi jalan ty ye makcik..jgn malas, pssstt leh sopping huhu

♥S@R@♥ said...

bestnye family dekat..
ni yg rasa cam nak balik kg je.. tapi keadaan xmengizinkan lak..sobsob

Farah Shamsudin said...

betul laa.. sangat best kalau balik rumah mak ayah kan..