Thursday, August 18, 2011

RAYA 2011 :: Tak hengen aku ker jaLan TAR lagi musim2 nak raya....!!!





semaLan bercuti NUZUL QURAN..
so arini feeling2 macam hari isnin...
asyik lar aku tersalah..
sedangkan coti bukan Lamer pon..
sehari jer..!!!


okeh... tak bersyukur...tau...[huhu]


alhamdulillah... coti sehari ditengah2 minggu...
dah cukup seronok..!!
Lagipon lelaki kecintaan aku dah baLik semaLam...!!!
saje wat surprise baLik awaL sikit...
teruJa ngan berita gembira kot...[ngeh ngeh ngeh]


so..sebab lelaki aku dah baLik...
dah sampai ar seru aku nak ber shopping raya kan...
walau tak de pon rase sebenarnyer nak gi Jalan TAR tu..
tapi semaLam tetibe jer terus gi situ...


terus teruja nak carik baju kurung cotton polka dots...!!!


gerak dari Rawang daLam kol 10 pagi...
ko nak tau aku sampai area TAR tu pukul berapa...??
pukuL 1 lebihhhhhhhhhhhhhhhhhh..............


3 jam lebih stuck kat jalan jammed...!!
baLik Johor pon dah sampai ko tau tak..!!


aku dah sawan dah dok daLam kereta tak gerak2....
siyes..kaLau ikut hati aku dah soh lelaki aku patah baLik dah...
tapi tu Lar..sebab dah nak dekat sangat dah..


biLer dah sampai puLak...
paking puLak problem...
siyes..ley giLer aku dibuat nyer mase tu...[sakit hati]
dari eLok2 teruje nak ukur jaLan kat SOGO tu..
terus muker bertukar jadi lepat pisang basi...gggrrrrrr...


tapi semangat lelaki aku tetap tebal..
dan nekad..hanye sekali ni jer pergi jalan TAR ni tuk raye ni...
jadi aku pon...redho jer lar....




nasib baik tak sia2....
dapat gak lar sepasang kurung cotton idaman kalbu...
dan 3 helai shawL...
juga...beberape barang tak penting yang tak de kene mengena ngan raya pon...[ngeh ngeh ngeh]


pLan nak carik lagi sepasang baju kurung moden...
tapi... dah tak tahan sebab kepanasan...
dan terlalu ramai orang...
hampir pitam hokeh....[kuat semangat lagi]


aku dah penat2 meredah jam n paking.. mengukur sepanjang jaLan TAR tuk carik baju ni...sila cakap comeL untuk sejukkan hati aku ...[huhu]


sebeLum ker jaLan TAR masuk SOGO dulu...
nak cari baju lelaki aku...
ko tau jer lar kan kaLau SOGO tu kate buat sales macamane...
punyer ramai umah biLer tengok dari atas escalator...
macam ulat..!!! siyes..ramai giLer kat floor bawah sekali tu...

[hand bag jename tak hengat..2 bag Rm 79 - 99 hengget..!!]
tu yang aku rase makcik2 akak2 makwe2 semua dok kerumun...
fared cakap "menakutkan tengok pompuan2 tu bershopping"... hahahaha...

aku kalau dah ramai2 macam tu.. maLas ar nak join sama..
buat penin kepale jer nanti...

baLik tu kiteorang betul2 melepek...
pLan nak gi carik alas meja makan pon tak kesampaian..
dek kerana telampau penat...
nak gi berbuka kat luar pon tak larat...
cume pikir nak berehat kat umah...
dan berharap... hari ni adalah hari ahad...[ngeeeeee...]


p/s :: tak tau ar sanggup lagi ker tak nak gi carik baju kat shah alam pulak nanti....*sigh







42 comments:

Anum said...

comel2.. hehhehe
jln tar syurga shopping sis
hehhe

kaklong said...

biase la cik puan aty...KL time musim nak raya ni..pantang ada hari cuti je...jem sebab ramai org sesak bli barang n baju raya..adoi..1

sabar yer...;)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

haha~ sbr sis sbr..ok la tu dh beli.lawa-lawa. =)

e k i n ♥ y u s r i said...

comellah sis

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

baju raya uols sangat cantek....
ai dah 2 thn x der baju raya
mmg of turun key ell wajib sogo ngan jalan TAR ai terjah sbb murah ngeeee

Mila Ahmad said...

jgn kata kereta pejalan kaki pown jem kak...org yg keje dekat sini pown xlalu nk redah p masjid india 2...

aTy _faRed~ said...

anum :: kalau dah sesak panas macam tu ..dah tak jadi macam syurga dah...hahaha

kak long :: memang betul pon.. tak tahan ar...grrr...

maera :: mase tu sebenarnyer dah hilang sabar gak ar.. tapi gigh punyer pasal..:)

ekin :: eeerrr..akak ker baju yang comel..hahahah...:) mekaseh...

Fariza said...

he3. jalan TAR syurga buat wanita. ha3.
xpe. cntik bj tu. polka :)

PinKy MoMMa said...

sogoooo here we come bebeh! ;)
asalkan warna pink mmg cantikkkkk!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

cntikla sis bju polka dot ni..

sy lom shoping ag ni..heheh..

O'gosh said...

er...x comel sebab kale pink..haha..saje bikin panas...nanti baru ble mintak mahap zahir batin..lalala

LynN LoLa~~ said...

harini masok paper kan. pasal jalan tar semalam memang 'no space to move' dah. raye nak dekat. ari cuti awam. memang sah2 laa org kl akn bershopping. hehe.

tp baju polka dot tu sgt cuhmeyl! i loikeee :D

rara pinkmafia said...

cantek baju aty =) nk cr cm ni gak.kami yg duk KL pun xsnggup nk g jln TAR tu.hehehe murah x?

wardah @ fie shah said...

mmg dah hagak kalau selangor cuti jalan kt KL akan jem juga. lagi² jalan TAR tu. mmg kental semangat awak dan lelaki awak. hehe nasib dpt baju comel.

♥ Kasut Pink ♥ said...

Jalan tar mmg x msk dlm list nak soping time raye. Huhuhu.. Mujur dpt jugak baju yg diidam2kan. Berbaloi la jgk wlupon melepek.. hehe..

LuN@_aiDi said...

baju kurung yg cumei..cumei..cumeii^^
tapi klu jahit manik lg cumeii..hihihi <----- lawaknyer^^ hihi

oshinz said...

kalau nak g JLN TAR time camni lebih prefer naik tren. hehehe. tapi kena tahan macam-macam bau la pulak.

aTy _faRed~ said...

lady ayu :: suker shopping kat TAR ni..tapi time2 raye tak suker ar nak gi...penat jer lebih...!!

Mila ahmad :: haaa..betul lar tu.. memang jalan penuh...berhimpit2...!!

fariza :: tak jadi syuga dah tu...kalau panas macam tu..hehehe

Nad :: harus lar ade baju pink kan..;p

Nuyui :: kalau nak shopping sekarang jangan gi TAR..penat nanti..!!

aTy _faRed~ said...

o'gosh :: eerrrrkk... sob sob [sensitip] hahahaha..tak per..tetap comel kat hati..!! ;D

Lynn :: haaa...semlam ade nampak tv1 nyer cameraman... nampak saye tak..?? hahaha..

Rara :: memang yer... tak plan pon gi situ sebenarnye....

Wardah :: saye dah give up..lelaki saye yang kental..;p

mizzkechique said...

semlm g jln TAR n sogo ker?? kite samala.. hikhik..

InaAchik said...

mak pon x sanggup dh nok!
tapi aku nyer style, kalo ke jln TAR mmg xkan drive la... sanggup lagi naik lrt.

minggu lps aku gi kul 12 mlm pon org cam ulat. nk berjalan pon seksa.

yUmIe said...

owhh klu selangor cuti,sile la jgn ke KL..mmg haru biru jdnye..hehe tp xpela,berbaloi kn??

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ATYYYYYYYYYYYYYYY,,,CANTIKNYA BAJU TU..MENGIDAM NAK BAJU TU JUGAK LAH..

ALA..XDE REZKI PULAK KITA NAK JUMPA KAT JUSCO KAN

~ NANA ~ said...

hubby i x suka pegi jln tar sbb dia ckp crowded...hihi

NaniE said...

tula, kakak saya keje kat kl pun ckp, ada jalan tutup. lega tak turun KL semalam. hehe..aty, tahniah tau..take care

e.t.t.y said...

i pun suka gila baju kurung polka dot....
eh, aty, dok umah jelah. jgn byk sgt jalan. hhahaha.

asna cute said...

Thank you la kak update pasal citer shopg raya hehe terubat la shopg asna jugak cuci mato jer kat blog2 org hehe.

Adylia Qarissa said...

hujung minggu nie lagi ramai oatang serbu jalana tar :D

NM02 said...

ai pi jj smlm pun hazab yu

penat kite

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Now I dah dpt jawapan dah apa "berita gembira" yg u maksudkan itu ari... tahniah ye! Take care of yourself and....;)

Diana @ bilakukatacinta said...

dah agak gitu rupanya cuti semalam..yelah org selangor sebu KL..D dok diam2 kat umah jek...amik tempahan kuih raya..

aTy _faRed~ said...

kasut pink :: ini kali terakhir masuk dalam list..;p

Luna :: ade gak terpikir macam tu..tapi eerrr...malas giler kot..heheh...

oshinz :: kiteorang dah sangkut 2-3 jam tu baru teringat nak naik train tau...[malangnyer]

mizzkechique :: ramai sangat..jadi kebarangkalian nak jumpe tu memang tak de lar...

Ina :: tengah malam pon macam tu..ni kan pulak tengahari buta..grrrrr....

yumie :: berbaloi tak berbaloi susah nak cakap ar..huhu..mud dah jilang separuh...;p

Pn Sue :: hahaha...baju pon ley ngidam jugak ek...;p

Nana :: memang pon..!!!lelagi time nak raye nie...

Wanie said...

haha..ingat weekend je padat jalan TAR tu..tahun ni dah tak dapat shopping kat jln tar..sodih gak sikit2..huhu..akak beli bag lagi?hahaha..nak wat koleksi ke ape ni?

baju cotton polka dot?comey2 sbb pinky :) mahal ke?

^effa^ said...

comel gile ok baju kurung tu.. pinky2. likee ;)

Liyana Aziz said...

kak, dua kali yana pergi jalan tar dalam minggu ni tapi yana pergi malam... hehehehe... so lepas dari segala panas dan dahaga... muahahahaha...

oh, ramai jugak yg pakai polkadot... yana beli jalur2... hukhukhukhuk... baru dapat satu... =(

Acik Erna said...

assalam aty,,,acik pun pergi dihari yang sama..tapi satu pun tak beli..sebab pening tengok orang ramai..balik je sudahnya..

Nora Shahaira said...

last gi jalan TAR dengan membe kat uitm dulu..mau dah nak dekat 10 tahun tak jejak ke sana dah..haru biru tengok dalam tv tu..tu kira ok la lelaki kecintaanmu begitu penyabar..kalo lelaki kecintaanku..masa jammed 3 jam tu dah patah balik dah..hahaha...
shopping kat shah alam kat mana plak? akak ni duk shah alam..tp kurg arif juga bab-bab shopping ni..maklumlah selama ni jahit baju sendri..ni nak shoping untuk anak2 jek..

~..cik PriNCEss..~ said...

sweetnya baju raya awk..hehe..thn nie pon sy pakai bju polkadot!~~

Jan@Afzan said...

aty..

takpe2x, at least dapat gak baju kan?
cantek2x
Jan gi jugak jaln TAR & sogo, tapi kami bermalam di hotel huhuhu iyalah dari Melaka tu...so, shopping haruslah kuar pagi, thari dah balik hotel rilek..hehe.

L.e.e.z.a said...

kak sgt cute baju tue!!!!! ^__^ kite g jln tar die tutup jalan xbg kerete masuk sabtu lepas =( sape nak g baik naik lrt.. huhu~

p/s: kat dlm baju tu shwls ke?? ;p hihi~ terintai jap

Farah Shamsudin said...

waa.. Jalan tar tu sudah semestinya mcm tuu.. kalau tetiba xsesak tu, something wrong la kan..:)

Liza Razak said...

saya tak sanggup nak pegi jalan TAR...confirm pengsan kalau pergi..hehe