Tuesday, August 09, 2011

baLik2 asyik tengok n3 makanan jer di bulan Ramdan.. meh tengok DEKORASI raya puLak..



30 hari pose.. kompem blog boLeh jadi blog seorang chef kalau hari2 buat n3 makan jer kan...


meLambak kan orang buat n3 makanan..
siyes... asal aku jengah jer..ko cerite pasaL makanan...
teruje weeeihh...
asyik tengok gambar makanan jer kan bulan2 pose ni..
kurus pahale pose aku...[salahkan diri sendiri..]
mentang2 lar ko bajet makan sahur n berbuke jer..
kemain lagi hari2 dok tunjuk menu masakan kan...
yang tak tahan... waktu ni lar aku rase menu2 yang ko tunjuk tu sangat teruje..!!
tengok cup cakes pon dah macam tengok ayam goLek 
sungguh bernafsu..!!! [ngeh ngeh ngeh]






alasan orang tak rajin masak besh2 n tayang kat bLog...






eerrr.. aku tak rajin masak macam ko semua...[blushing]
aku masak pon biase2 jer...
segan aku nak tunjuk2 kat ko...
kaLau mak mertua aku tengok pon ley bantai kutuk nanti...
jadi blog aku..tak de n3 makan2...


buat mase ni.. kiteorang laki bini masih beLum pernah berbuke kat kedai...
tapi laki aku janji..
lepas baLik out stesen ni..
die nak ajak aku makan kambing panggang..!!!
walaweeiii.. sungguh tak sabar..!!! [gulp...telan air liur dah ni..]
eerrkkk.... okeh.. astagfirullah....ko pon cecepat istigfar...hahaha




sebab aku tak de makanan besh ak tayang kat ko...
jadi aku nak bagi korang idea2 dekorasi tuk rumah raye nanti..
hah..harus lar kan...
raya nanti ko tak nak ker umah ko cantik biLer orang datang beraya...


eerrr...tapi bukan umah aku...
umah aku... beLum nak beraye lagi....[ngeh ngeh ngeh]


aku nak tunjuk idea dekorasi umah orang...
kot2 lar boLeh bagi inspirasi kat korang nak hias rumah raye nanti kan...[teruje]
























p/s :: teruje nak Raya...

21 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best kalau ade umah mcm tue...

roha said...

kalaulah ade rumah sendiri....ape bleh buat, masih menyewa rumah org. nak deco lebih2 pun malas. lain la rumah sendiri...bilakah..

aDisH.sHidA said...

cantik nya.....suka la deco aty nie

PinKy MoMMa said...

bila la teratak qaseh nak siap ni huhu...mari sopping barang umah..erkkk ada kena ngena tak makcik hehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah..besh nya dapat rumah sndiri mcm ni..

pnsusu said...

cantiknya..pandai deco2,,,

InaAchik said...

thn ni aku xder nak berdeco or tukar langsir segala sebab br pindah kekdahnya kan... tapi teringin nk tukar table runner for dining...

aTy _faRed~ said...

ceroi :: ngah berangan2 gak ni...:)

roha :: rumah orng memang tak ley deko lelebih.. tapi saye suker jugak..hahaha

adish:: eerr...bukan deko saye ar..[malu]

nad :: shopping memang besh...!! lagi2 kalau barang umah...;p

LuN@_aiDi said...

wahhh chantekknyer dekorasi raya^^
lagi chantek jika ada umh se-chantek ituu..huhuhj

aTy _faRed~ said...

nuyui :: cantik..memang ar besh kan..:)

pnsusu :: eerr..lagi sekali.. bukan umah saye ar.. ni umah contoh kat rawang..:)

ina :: tak yah tukar semua..kekadang tukar sikit2 pon dah leh ubah suasana..:)

Cahaya said...

lawa yer awk:-)
Alahai jauh benor ngan umah sy..huhuhu
Tp xpela..home sweet home

ratusiput said...

kalau tgk umah contoh ni mmg juling biji mata sbb sme nampak cantik.bunga pun kan...baru teringat dlm umah ratu takde bunga...kena cari ni...tp..budget sudah pecut lari..

Wanie said...

akak, raye ni nak g umah boleh?hihi
rumah akak cantik kot..

miss she said...

cantik!

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

alamak suke nye deko2 ni..su rumah masih tunggang terbalik lagi..maklumlah tgh xlarat lg..nnti dh ok br nak kemas

Farah Shamsudin said...

wahh.. farah takde deco2 sangat.. sebab rumah pn masih belum sampai setaun.. semua brg pn masih baru.. guna takat yg ada sahaja..:)

amElyn said...

tihihi. ingat rumah u tadi!!! =D
santekk!

Ardini Humaira said...

fuhyoo! lawa bangat.. nak mimpi duk umah ni la malam ni hehe

Vna Sandhu said...

hurmmmm bile la leh ade rumah cam tu ek???

makdara TERdiva said...

ni baru betul2 nak raya..
muahahaha..

cantikk..lagi cantik kalau ada open house..

lalalalallaa :)

Gieyana said...

aq tgk link widget ko jumpa entry nih...mmg cung ar umah nih..:)