Monday, August 08, 2011

kaLau ko nampak orang tak berpose depan mate ko.. ape ko nak buat..??



kaLau ko tak mo pose..
tak tau maLu puLak tu....
dah tua bangke tahu dosa pahaLe...
tak payah ar orang lain nak cerite panjang2 kan...

tapi tolong ar hormat orang yang pose nih..!!

eerrkk... bukan aku tak tahan tengok orang tak pose...[tak de maknenyer..!!]

tapi aku bengan tahap cipan sekarang nih 
ngan orang2 bujang dan tua bangka yang merokok kat tangge opis aku nih...!!
aku tak tahan biLer bau n asap rokok masuk ke dalam opis aku...!!!
busuk ko tau tak..!!!
dah tu..dah macam berjerebu lak opis aku nih sekarang...
aku batuk tak baik bertambah teruk...[grrrrr]

bukan tak pernah ditegur...
aku sendiri pon pernah tegur...
dan bukan hanye aku sorang...
tapi ramai tak tahan..!!!
walaupon bukan teguran soh pose...
hanye teguran soh jangan merokok kat kawasan tu lagi..
siap dah tampaL notis...
tapi siyes.. tu memang bangsa tak reti maLu...
dah kompem2 ar ko tak pose kan..
lepas tu dah ditegur...
boLeh buat tak tau...!!
walaweiihh...memang muke tembok..!!!

ade yang nampak muke2 budak bujang tu...
nampak gak malu2 biler ditegur..
tapi ni muker2 laki orang..!!!
perrgghh... bukan stok ley buat laki  kalau macam tu gamaknyer...!!!
macamane agaknyer die nak didik anak die berpose kaLau diri sendiri pon tak reti ar nak hormat buLan romdan....!!

bagi aku..
hokeh..mungkin ko pikir tu pose ko.. dan dosa ko sendiri...
dah tua bangke kan.. nak ditegur pon bukan ar senang...
tapi tolong ar hormat pade orang lain....

ko tau tak orang yang terhidu asap rokok tu lebih bahaye dari orang yang merokok tu tau..!!!

aku hangin satu badan sangat dah nih sebenarnyer...
kang kaLau maki lelebih2 kang..
kurus puLak pahale pose aku..
tapi dalam hati ni berbuku2 bengang aku...
siyes kesabaran aku sungguh teruji...




p/s :: aku rase nak panggil Jabatan agama ar..





19 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mmg ramai skg ni xder adb lgsg!!

xreti rasa takut..

LuN@_aiDi said...

oOooo sy sokong! lapor kat Jabatan agama..
baru depa berakai cikit..huh..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

islam hanya pada nama jer sekarang ni...mmg selalu nmpk kes ni....

malynd_anggun said...

sabo2..kang kurang markah pahala anda...dugaan org berpuase..huuuu

Pen Biru said...

apa nak buat , mereka memilih untuk menjadi manusia yang bangang.biarkan...

NaniE said...

hehe..
erk..saya di apit lelaki kiri kanan workstation saya. tapi bercubicle. jadi bila time cuti pose las week, leh gak minum2 air tanpa menjejaskan mata dan pendengaran org yang pose..hihi..

.:shura shushi:. said...

eee....ape perangai mcm tu..
xmalu betul!!
akak panggil je pejabat agama

nuraitul said...

huish..marahnya kakak..
sabar kak..pose nie kak..pose nie..
hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dah xder rase hormat n takut...

~ NANA ~ said...

tak suka org cmtu! huhu...yup report je kat pejabat agama

PinKy MoMMa said...

huh sgt tak de adab..tak de sivik..
apakah???

memalukan!

aTy _faRed~ said...

nuyui :: memang ramai.. tapi tak pernah kene depan mate lagi..

Luna@di :: ikut kan hati memang nak gi kol jer..tapi biler jabatan sampai derang pon dah tak de..macamane..?? huhu

lady ayu :: tu ar..zaman sekarang ramai dah macam tu...

malynd :: ngah besabo lar ni... ni baru 8 hari pose.. tak tau ar macamane nak menghadapi derang ni sampai sebulan.. kurus pose..adoi..

pen biru :: tu ar.. memang tak ley buat ape..

Nani :: pompuan tak per kalau ade excuse macam tu kan...

aTy _faRed~ said...

shura :: derang muker tembok..!! siyes tak reti malu.. geram..

nuraitul :: cuber bersabo nih..:)

ceroi :: betul..!! tak malu ngan manusia..tak takut ngan Allah..

Nana :: nak report..tapi tak tau aar sempat ker tak jabatan agama tu datang jerkah...

Nad :: memang..!! bayangkan ai yang menghadapi nyer tu...grrrr...

cik fadh said...

rase mmg kene panggil jabatan agama la kak . bagi pengajaran skit kt dorang2 ni . ilmu agama hancur !

aTy _faRed~ said...

cik fadh :: bukan tak nak panggil lagi..tapi susah nak tangkap derang ni.. kekadang tinggal asap rokok jer..orangnyer dah hilang..

yUmIe said...

Yumie smlm otw blk KL,ade husband n wife bw baby..skali husbandnye xpose.giler xmalu isap rokok smbl drive..husband yumie kt sblh dh nyumpah2 ble yumie gtau die..huhu.dh le bw ank isteri,baby lg ank 2.dh tnjk dpn ank bapak xpose.haishh

aTy _faRed~ said...

yumie :: peergghh..tu lagi hebat..!!!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I pun ada pernah sekali nampak sorang mamat mkn kat restoran..tp sib baik dia masih tau nak tutup2 mulut.. agaknya dah kebulur sgt kot.. bermusafir agaknya.

puteri ain said...

dunia skang makin menjadi2 . xkira halal haram dah , haihh