Thursday, August 11, 2011

Laki aku kate :: dah besar...dah kene berdikari...bOleh carik makan sendiri...



kaLau orang.. dah dewasa tua bangka...
sepatutnyer dah kene carik rezki sendiri...
takkan sampai mati ko nak beban kan mak bapak kan...


kaLau anak dara mungkin masih dibawah tanggungjawap mak bapak...
ade alasan... biLer dah kawen.. tanggung jawap suami puLak...


tapi kaLau anak jantan...
biLer dah dewasa... kalau yang belajar...
memang masih dibawah tanggungan mak bapak ar...
tapi kaLau yang tua bangke...
dah abes belajar..atau tak sambung belajar...
tak kan sampai tua bengkok nak soh mak bapak tanggung kan...
nanti dah kawen pon ko nak mak bapak ko yang tanggung jugak ker anak  bini ko...


hokeh.. wujud orang macam tu....
tapi tu namenyer..
manusia pemalas.. nak susahkan mak bapak jer kerjenyer..!!
sepatutnyer ko anak2 yang menanggung mak bapak biler dewasa kan...
kalau tak mampu pon..
sekurang2 nye.. jangan ar nak beban kan derang sampai ke tua...


tu cerite orang...
cerite kita2 ni...


yang laki aku kate tu bukan tuk kite2 yang orang2 nih...


laki aku cakap tu kat REZQI kucing aku...!!! [muwahahaha]


RezQi dah 6 bulan...
kaLau ikut umur manusia mungkin Rezqi dah dewasa...


jadi laki aku soh die carik makan sendiri...
nak ajar berdikari2...
kot2 satu hari nanti kiteorang tak de nak jage die lagi...[tetibe sedih]


tak de maknernyeeeeeeee....!!!
aku masih mampu lagi nak bagi makan n jage keperluan die...!!
tak payah nak soh2 die kuar rumah saje2 merayap makan makanan bukan2....


hokeh.. laki aku bergurau....


aku tau die pon tak kan sampai hati nak bior2 kan si Rezqi tu bersepah2...
kaLau keluar rumah pon lagi kan dipanggil baLik..
di carik sampai dapat...






biLer tengok RezQi dah membesar...
di kire2 umurnyer...
buat die kate macam tu...


"dah besar dah kan kucing kite kan.. dolu2 kecik tapak tangan jer....sekarang sepatutnyer dah pandai carik makan sendiri..."









eee...kucing sape lar tak senonoh sangat nie....[tetibe tak nak ngaku lak]
rezqi memang pantang tengok orang buat kerje...
suker mengacau..!!
ni mase laki aku ngah mengemas bag nak gi Out stesen ari senin aritu....








ko tengok nakalnyer si RezQi..!!
Rezqi sangat hyper active...
terlalu hokeh...
tak larat ko nakmelayan...
tak reti duduk diam....
main nyorok2...
main kejar2...




aku selalu rase si RezQi ni konpius ingat die tu monyet bukan kucing....[ngeh ngeh ngeh]





biLer aku kene baLik Shah aLam umah family aku 2 minggu ni...
aku hangkut sekali ngan rezQi...
tapi rezQi aku hantar duduk umah adik aku Tina...
sebab rumah mak aku banyak sangat kucing...
die tak biase lagi.. nanti kang die stress....
biLer stress kang... muler ar die ngamuk2...
ngan aku pon nanti die marah2..
muler ar aku pulak yang stress kang...




p/s :: laki aku gi out stesen... memanjang tanye pasal RezQi jer....

14 comments:

PinKy MoMMa said...

wahh kucing pun leh stress eh huhu..
sabar sabar nanti papa balik bawak sardin banyak2 utk rezqi ngeee ;)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai,comelnya dia..

meh2 kwn dgn eton nak?? ngeh3..

aTy _faRed~ said...

eerr..nad...rezqi suker ayam ar..sadin die tak nak..memilih kan..geram..!! huhu

rara pinkmafia said...

huaaaa comels sgt,tak mcm kucing rara/sombong.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

Kenakalan die sgt terserlah..

aTy _faRed~ said...

nuyui :: tak tau die ni tau nak berkawan ker tak.. bukan sombong..tapi takut..!!! eton pon comel giler...

rara :: rezqi kmanje ngan semua orang..:)

ceroi :: memang sangat nakal..!!!

O'gosh said...

wuwu..comel gila..rasa nak gigit je...

malynd_anggun said...

kucing saya pun juz like rezqi..hyper gile!! dtg gile meroyan dia, berlari xtentu pasal 1 umah..hahaha

UyaRayza said...

sedapnye nama die..rezqi hehehe..dh mcm nama tunang uya plak hehehe..rezza huahuahau...comellll..bulu die mcm gebu jer hehe

puteri ain said...

comel betul :)

anaztasias nora aira said...

saya suka tgk kucing tapi saya takut kucing ahahah :)

miZz_nizZ said...

ingt2 mule laki ckp tn blog ni..hehe.kt kcing upenye=)

Dieba said...

ololo tomel2nye rezqi.. gerammmmmm.. ase nk gomol2 je.. hehe

Mila Ahmad said...

memg dah besar.hehe