Tuesday, September 27, 2011

ada ape dibawah tangga...

rumah ko ade tangga tak..??
kaLau umah teres 2-3 tinggat kompem ade..
kaLau umah apartment atau kondo lagi banyak anak tangga kan...[huhu]

tapi kaLau umah sendiri...
bawah tangga ley letak barang..
kalau umah yang berkongsi bumbung dan lantai ngan jiran lain..
jangan ko nak mengharap nak letak barang bawak tangga apartment atau kondo....
kaLau ko tak kene komplen..kompem barang ko hilang...

eerr...bawah apartment n kondo ada post box n tempat paking kereta kan...??

okeh.. lupekan...
mahu berkongsi ruang bawah tangga rumah...





buat rak... memanfaat kan ruang bawah tangga sepenuhnya...
untuk aku.. masih belum memuas hati...


sinki..!!! menarik... tapi kalau ruang tu dekat ngan dapur atau dinning area...



biase...orang manfaatkan ruang tuk ruang lebih peribadi dan rileks...

eerrr...rumah mainan....atau rumah kucing...??[huhu]
cantik kan...
tapi tak sesuai kot..melainkan ruang bawah tangga tu terletak di tingkat 2 atau 3
[untuk rumah mewah bertingkat]


ruang bawah tangga rumah aku ada ape..??
haaa..tuk rumah sewa ni... ade stor...!!
aku suker...
sebab tu namenyer memanfaatkan ruang sepenuhnye..
rumah baru aku nanti...
pon dibuat stor siap2 oleh pemaju..[tetap suke sangat...!!]
jadi..aku tak perlu gunakan biLik untuk simpan barang2 yang kite tak ley nak kuarkan setiap masa..
dan tak boleh jugak kite buang...
contoh :: ade vacuum..ade mesin jahit antik mak aku...ade halmet motor...hurrmmm....
[jangan soh senaraikan...memang banyak..!!!] 



so.. rumah ko yang ade tangge tu...
ade ape bawah tangge korang..??




17 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

rumah kte xde tangga...
huhuhuhu

malynd_anggun said...

di umah mak saye, bwh tangga ade stor juge...mmg dah siap stor..heheh

NaniE said...

design rumah abah saya, bawah tangga, kami create ruang solat utk tetamu..tapi lebih luaslah daripada gambar2 di bawah tu..
so then tetamu tak perlu masuk bilik yg privacy semata-mata utk bersolat..

SYANI said...

Sama la kita... bawah tangga buat stor. Senang nak simpan barang termasuk tilam.. [pecah rahsia!!]

ratusiput said...

ratu suke idea yg ke 3 n ke 4...santai je...tak serak...tak serabut.tp alhamdulillah rumah ratu single storey je...jd takyah pening2... :)

deqla manjew said...

umah xde tangga...tp tangga nk masok ke umah 2 ade la..haha...(umah flat je...huhu)

Anum said...

anum suka la
ide2 kreatif

Asfiza said...

bawa tangga umah as ada meja mcm meja jepun..kalo ada tetamu dtg baru tarik meja tuh dan hidang makanan...hehe

mzhany said...

nnti hany tunjuk bwh tangga rumah hany eh ahahaa scaryyy ;)

O'gosh said...

umah xde tangga la...bestnya dapat bli umah besau..

Lieya said...

Ado ado... uma sewa skarang jadi stor barang2. Uma sendiri akan datang pun ade tangga. Mekasihhh kasi share info pasal ruangan dibawah tangga, at least dapat gak tengok idea2 org lain kan.. ehehe i likeeeee

Liza Razak said...

alamak..rumah saya rumah apartment..x de tangga..huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

menariknye...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dulu ms kat mesia umah ai letak almari pinggan dan cawan yg mahal2 boley gituew sekali rak kasut ngeee

asna cute said...

umah asna xde tangga hehe =D

Liyana said...

rumah kita pun xde tangga, huhu

Peri PiA said...

idea bernas! hehe

umah sewa ai kena naik tga hehe