Thursday, September 08, 2011

teruja bila dapat OFFER DARI MAJALAH IMPIANA nak masukkan umah aku dalam majalah..!!! TAPI......





ko pon tau kan aku ni memang suke menghias umah...






aku suka mendeko...






jadi majalah2 pasal deko2 ni memang belambak2 lar kat umah aku....
tiap2 buLan mesti beLi....





selalu puLak tu berangan2...
biLer tengok umah orang daLam tu cantik2...
aku pon teringin nak rumah aku secantik tu...
macam2 idea aku dapat...
aku belajar tentang warna... fashion... konsep... dan segalanya....


aku selalu mencuba...


dari bujang..tinggal umah sewa sendiri ngan adik pompuan aku..
sampai Lar sekarang dah kawen...






memang menyeronokkan...!!!
macam2 konsep n idea aku dah pernah cuba...






dah tu... seLalu jugak aku berangan2 lagi...
kaLau umah dah cantik nanti boLeh ar masuk MAJALAH IMPIANA tu pulak kan....[muwahahaha]




angan2 nak bajet bagus jer ko kan...




haaa...tapi jangan ko pandang enteng angan2 aku ni hokeh...


hari isnin hari tu aku dapat satu email...
yang boLeh buat angan2 mak Jemah ko ni jadi kenyataan...








aku dapat offer dari MAJALAH IMPIANA yang berminatkan nak rencanakan umah aku tu masuk daLam majaLah Impiana tu.....



giler ko tak teruja dapat offer dari majalah popuLar...!!
ko pon tau.. majaLah IMPIANA tu adalah di bawah Karangkraf group...
satu majalah antara yang terlama wujud kat pasaran..
dan ade pengikutnya tersendiri...
salah sorang nye aku lar...




aku tak perasan mssg dari chatbox kat blog aku yang wakil impiana [Cik Ira] tu dah hantar dulu..
eerr... aku baru perasan semalam.. [maafkan aku]








aku dah mintak kepastian...
dan Cik Ira dah kompem n kate nak datang umah aku hujung minggu ni....




TAPI... aku masih beLum bagi jawapan...






dalam rase teruja...
ade sikit kerisauan di hati....




bagi aku... rumah aku tu tak seberapa pon DAN MASIH TAK LAYAK nak masuk dalam majaLah yang gah n popuLar macam tu...
setakat nak tayang2 kat bLog sendiri boLeh lar...


tapi... maLu puLak rase hati kaLau nak terima offer tu...


dekorasi umah aku tak sempurna mana...
hanya tuk kepuasan diri sendiri...




dan bukan semua bahagian dalam umah aku siap sempurna cantik...




contoh nya bahagian dapur...
tak de kitchen cabinet...
tau jer lar kan.. bukan umah sendiri...




bahagian biLik kat atas pon...
hanye biLik aku jer yang aku hias...




biLik ke-2 masih belum dicat...
biLik tu biLik soLat sekarang..
tapi aku rancang.. biLik tu akan jadi biLik anak aku yang pertama nanti [insyaallah]
jadi tak boLeh cat sekarang...
sebab setiap warna akan memainkan peranan penting tuk tumbesaran kanak2...
nak memiLih warna tuk biLik anak.. harus lar sesuai ngan karakter die...[tak sabar]


biLIk yang ke-3 puLak...
aku ngan asben rancang nak buat ruang menonton tivi...
hanya mahu hiasan simple...
dengan tema warna menarik macam merah atau hijau..
tak de  sofa...
hanya ruang santai yang lebih selesa...
kalau ikutkan kiteorang nak mula mengemas sebelum puasa haritu...
tapi keadaan aku tak mengizinkan...
jadi.. masih mencarik masa yang sesuai....


atas sebab2 ni Lar..
aku masih beLum bersedia nak terima pelawaan Cik Ira dari majalh IMPIANA tu...
kaLau nak masuk majaLah popuLar macam tu...
biar Lah cantik dan sempurna...
kaLau macam umah aku sekarang...
aku rase... biar lar hanye tuk letak daLam bLog..
dan pemandangan mata sendiri...


bukan sombong atau tak sudi...
tapi.. aku betul2 rendah diri dan segan...
kaLau nak dibandingkan dengan rumah orang lain yang sedia ada dalam majalah tu...
aku rase sangat2 kerdil....


tapi... biLer satu hari nanti..
rumah dah dihias sempurna...
aku sendiri tak maLu akan offer diri pada Cik Ira tu..[hahaha]


mungkin rumah baru aku nanti..??
insyaallah....








p/s :: kaLau ade orang nak offer ubahsuai umah aku macam deco bersama eric tu.. lagi seronok..!!! [berangan lebih]





39 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

omedetou uolsss
curlasttt lepas ni fofuler hocay
x sabar nak tgk ni ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dia mmg kalo masuk dlm majalah tue...1 rumah kena tunjuk ker? ker part2 yg menarik jer....try la call dia dulu tnya mcm mana

Fariza said...

wow. tahniah. syoknya masuk majalah. :)
anda mmg pandai deco. semua cntik.

nuraitul said...

waaa..bestnye..msti akak mkin glamer nnti..huhuhu..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wah..cayalah sis..cepat2 kemas, leh msk magazine =)

Shary Asfiza said...

haaa...lepas ni akak lak ganti eric tuh..hehehe...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ha..tu la sy pasan smlm kat cbox akk..

tahniah2!!

makdara TERdiva said...

bukan senang tu nak dpt offer :D

Peri PiA said...

TAHNIAH,I RASE U LAYAK LA ATY

anyway terpulagn pd empunya diri :)

~ NANA ~ said...

wahhh bestnye! juz grab the oppurtunity okey :)

.:shura shushi:. said...

s0noknya akak..bertuah lor..

liyana said...

xpe, terima je, sbb die rasa umah aty layak la die nak masuk kn dlm majalah :)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,tahniah....
masukkan jelah kak
rumah akak cantik tau

kaklong said...

ye la aty - terbaik la...ambik je peluang ini...jgn lepaskan..ni la masanye kita sama2 kongsi ilmu deco pada semua org..

kanzz....dlm ms yg sama galmor la cik puan aty n suami nnt..lps ni kak long jmp aty, nak mintak sign la...hahahaha . dh glamer kan..;)

nurul huda jumri said...

best giler dear..
umah u mmg cantik tau!! i pon suke tgk..

Mama Gee said...

uamh akak pun hanya ruang tamu dan bilik utama yg berhias...bahagian2 lain..non adoo...hehee

Lieya said...

Wahhhhh Aty dpt offer dari majalah impiana... takpeee 1 kaki dah selangkah ke impiana, lepas ni bile semua dah ready dah boleh masukkk.... pastu kite ramai2 beli majalah impiana support Aty..

cheq sue dieyha said...

rezeki anak pertama rumah aty masuk majalah..bg kte je biase2 tp pandangan orang berbeza-beza...
tahniah dear..

Reensyarinie said...

wahhh.untung laaa.

♥ Kasut Pink ♥ said...

Bkn sng nk dpt peluang camni.. syg klu lpskan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bertuah badan...
mintak eric datang sekali la...

mizzkechique said...

klu MK pun teruja.. hehe

ElyaElmo said...

best nye u...mana tau deco bersama eric dtg terjah !hee

Leonora Halim said...

eh... terima je la Aty.. utk suka2.. trust me, it will me u very happy! :) dah kuar nanti, jgn lupa bagitau which keluaran tau.. nanti Leo beli! :)

Noor Azwa Abdul Wahab said...

aty...naper x timer je..cantiklah umah awak...mana tau..kot dorang tangkap hall kamoo yang cun meletop tu je dan dapat offer lak ntok free deco ruang lain...rezeki baby kot...

Anum said...

sayangnya sis
x pe next time kena terima tau

Liyana Aziz said...

wahhhh... siap dapat offer... x pela, mungkin next time dapat offer lagi...

mama yana pun suka deko deko jugak, tapi x penah dapat offer... lalalalalalaa

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Oh congrats Aty!! Even u masih dlm dilema... I turut tumpang happy.

Adylia Qarissa said...

wah..kiranay belum berpuas hati lagi yea? tak pa, pasni call cik ira dtg rumah tengok yang paling latest

ZaNa aDieyZa said...

untung dapat offer tu.. rumah atty mmg cun & kemas.. susunan pun terbaik!! pandai mix & match lak tu..

Jan@Afzan said...

wow weee..tahniah2x..

Jan pun suka tgk aty menghias rumah..Pandai sgt menghias berbanding Jan ni..hampeh.

huhu..takpe lah, pikir2 dulu..klu masuk majalah, nanti habaq mai ek, boleh beli majalah itu..hehe

Rtp Farra Arisha said...

wowwwwww...better terima sajalah offer yg dikasi tuu :)) it's a big chance!! :))

eKa said...

wa.......bestnya...

Wanie said...

pehhh dah nak masuk majalah la..deko rumah agk memang cun la..tak payah naktapi2 tau..hehe

PinKy MoMMa said...

sila sila..saya suka hahaha :)
tumpang glams boleh tak..verangan bg pihak kuikuikui..

eh makcik leh tak jgn aktif sgt..erghhh nak kena babap nih!

Eri-chan said...

wah peluang jarang2 ni. tapi u fikir positif. ok jelah kan...

Liza Razak said...

congrats !! best gile boleh masuk magazine :) nanti reply laa ckp YESSS !! jgn lupa buat entry khas tau

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mane sis ni... lama xupdate.. rindu la plak...

cikbedahlaser said...

waaa syok nye.... good luck