Friday, October 28, 2011

3 aLasan kenape aku mahukan ALMARI IKEA ini.....





dah lame aku nak beLi aLmari laci IKEA ni...
tapi sebelum ni asyik terpikir2..
samaada aku betuL2 perLukan atau sebab aku yg suke sangat..
dah cukup lar bagi aku perabot yang ada..




tapi biLer Fared beLi singLe bed kayu kaLer PUTIH untuk biLik ke-2..
terus aku rase nak beLi untuk matchingkan ngan set katil tu..[alasan pertama]
cuma.. nak pergi IKEA tu jer asyik bertangguh2...


lagi puLak baru2 4-5 bulan sebeLum ni aku asyik lar membeLi shawL baru...
bekas tudung sedia ada dah tak  muat...
setiap kaLi mencarik...aku sakit kepala..
terpakse punggah n keLuarkan semua..
sudah nyer berterabur...
waktu ni aku betuL2 perLukan almari berLaci lain tuk isi tudung2 aku yang dah beranak-pinak tu...[alasan ke-2]




[aLasan ke-3]
aLmari tu nanti jugak aku nak buat almari baju baby aku..[yaeyyy]
yang tu aku lagi rase nak beli sangat...
tak mo bertangguh lagi dah...





barang IKEA..ko tau lar kan..semua kene pasang sendiri...
nampak jer nipis n kecik jer kotak tu..
tapi berat giLer ko tau tak...
laki aku ngangkat nak bawak naik atas pon..
keLuar segaLe urat dawai tuLang besi dia..[huhu]



nak pasang tak susah sangat pon..
cume perlukan kesabaran...
instruction dalam manual tu pon senang nak paham..
screw paku segale die sediakan sekali..
gigih Fared pasang...


maLam beli tu dah siap pasang...
lemari simpLe jer...
3 laci.. tudung aku letak bawah sekali...
buat mase ni..aku buat letak barang2 baby yg dah beLi sikit2..
[tak banyak pon okeh...jangan buat isu lagi puLak]


untuk mase ni..aku rase ok almari ni tuk aku..
harge Rm199..
dua tahun lepas harga tak siLap aku Rm299
aku hengat dah 2 tahun harge turun kot2 jadi seratus ker...[muwahaha]
tak per lah..tu pon ok jer...
harge mampu miLik..
paling penting..sesuai jugak harge dan barang nyer..
kayu almari ni pon jenis boLeh tahan..
cuma bahagian lapik belakang agak nipis...


aku dah tak sabar2 nak dekorasi biLik baby...
haha..tu kan memang keje aku...
Fared jugak dah teruja...
warna ape piLIhan kami...?? nanti kami share okeh..[rase nak pukul aku tak??]
huhu...

beLi sekaLi frame pLastik pink worth Rm 16.90

ko rase ape bende begulung2 ni..??


storage-gantung kat bumbung..
tak pasti lagi mahu isi ape..
harge Rm 15++
ade kaLer hijau..biru ni n pink..
tak mahu terikat ngan satu skema warne
jadi kami piLih kaLer warne ni...

bekas air sembur[tak tau ape namenye] kaLer dark pepeL -Rm 1.90
dan tuaLa sederhana besar 100% cotton 
kaLer Turquoise dan putih -Rm 11.90 sehelai 


tak banyak pon yang aku beLi kat IKEA kaLi ni..
sebab aku tak de hati nak tengok perhiasan2 rumah...
kentaL kan aku kali ni.. huhu..



waLau tak jauh mane IKEA tu.. tapi tah biLer nak pergi lagi.. banyak bende aku dah list..tapi tunggu mase yang sesuai nanti.. may be biLer dah tau gender baby...[wink]



p/s :: sebenarnyer bershopping untuk wanita tak memerLukan sebarang alasan pon kannnnnnnn.............




19 comments:

Adylia Qarissa said...

hikhik...yang ayat last tu memang sesuai sangat untuk wanita..

nak apa pon bukan alasan untuk kami kaum hawa..yea dak?? ;p

simple jer rak tu...lawa...lepas nie mesti nak beli yang lagi besar..heheheee...

storage -gandang tu punyalah besar...aduuuiii..nak isi apa yea??

Nurul Ilyani said...

yanie mmg pakai almari drawer ni utk ltak baju2 aleesya :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Very good idea & sgt bagus dlm merancang u ni. Actually before beli apa2 mmg kita kena fikir dr segi peri pentingnya benda tu. Kalau tak.... alamat la rumah dah mcm kedai perabot pulak kan.. last2 menyesal. Sgt cantik gerobok tu.. pakkal je I tak jumpa lg IKEA kt JB ni...klu tak, I dah tiru.

NeenaAnuar said...

I loveeeeeeeesss IKEA's Stuffs! lama dah tak shopping kat sana... diaorg nya design simple but yet nice and berkualiti kan.. :)

Fariza said...

wow. rumah cantik !!!
tunang fariza x habis2 kata, ''asyik ikea je''. hahahaha (tiap kali nk beli brg)

nuyui a.k.a miss YUI said...

itu pon byk kan sis..hehhe..

lega dh dpt almari ea..bgus2..

cntik..

Anum said...

cantik almari
ehehe
anum pun suka almari ikea

cik fadh said...

fadh suka la perabot2 moden kt ikea, hrga pown berpatutan tp nk pg tu ntah bile2 lar, dok melaka pulak . alahaiii...

O'gosh said...

walaupun dah pegi minggu lepas, tapi ai tetap jeles rasa nak pegi gak lagi...waaa

e k i n ♥ y u s r i said...

kak,nak mintak doa untuk anak ibu kat blog akak nie boleh?
kte copy yer...

asna cute said...

Hehe almari sama. Haikal pun pki almari nie juga ;)

iedayah said...

hahahaha..wa..ckup padat sebab musababny aty..so incik suami..jgn wt2 xfhm lor yer..hihihi

Lieya said...

Waaaa menangis tengok... bilelah JB ni nak ade ikea.

laskar pelangi said...

kak..cun lahh almari tu..dah la warna putih..nmpak elegant gituu

Eri-chan said...

almari berlaci tu cantik.

Mrs.Farhana said...

almari tu mmg sy suke jugak!tp hubby xkasi lak, die suh pilih almari lain..erm, harus la mahal kan yg lain..xpe la, die yg bayo kan!

selalu gak g IKEA, mane tau 1 hari nti kt terjumpe kt sane..happy shopping!!

wanie said...

cite pasal almari nie, br nak beli...sekarang barang baby dlm raga je dulu hahahahh.. almari yg sedia ada penuh dengan barang...

Nadya Zahid said...

bestnye u dapat almari ni..i nak bli gak..tp dah xde kat ikea dah :(

Suffiah zee said...

i nak let go almari ikea i nie...