Tuesday, October 18, 2011

PAK LI kopitiam-ala2 baba nyonya style..







aku jarang buat n3 makan2 kan...
buKan jugak bermakne aku ni rajin sangat memasak kat umah..
sampai tak pernah nak makan kat Luar..
waaahhh..isteri mithali bunyik nyer tu....


bukannn...
selalu jer makan kat Luar..
kaLau nak bandignkan.. 
makan kat luar tu lagi kerap dari memasak kat umah..[kantoi]


tapi selalu..waktu makan maLas mahu amik gambar...
hahahaha...alasan ape kah...
tapi betuL...memang maLas...
sebab selalu nyer..aku sampai kedai makan..
aku berada dalam keadaan lapar..
jadi harus ingat nak makan jer..[muwahahaha]
tipu.. aku tak de sebarng alasan sebenarnyer....




tapi kaLi ni..
aku nak juak buat....
edisi jaLan2 carik makan..
waLau pon... jaLan2 cari makan versi tv3 tu duLu..
dah pernah sampai pon kat sini...
zaman Maria Sabri tu pon lagi tau..




haaa...saLah satu tempat faveret aku...
PAK LI KOPITIAM kat Shah Alam..
setahu aku ade kat Shah Alam jer..
kat tempat lain..aku tak pasti..
kaLau ko tanyer bebudak UiTM shah Alam..
kompem derang tau...
kat seksyen 7 tu..
asaL aku datang jer penuh...
tak kire mase..
memang muker derang jer ar yang duduk kat situ...






tempat nye agak santai..
kedai ala2 kopitiam baba n nyonya...
tapi meLayu tau...
makanan pon boLeh tahan...
banyak piLihan...n sedap2 jugak...


dolu2 mase bujang..
biLer time cuti sekoLah..
mesti gi lepak kat situ ngan member2 bekas sekolah berjam2...
kenape cuti sekoLah..??
sebab daLam gang aku...
semua cikgu.... aku sorang jer bukan cikgu....
jadi time cuti sekoLah ar derang suker nak jumpe...
kat situ wi-fi free...
jadi harus lepak lagi berjam2 konon nyer..
ceehh...dah macam student UiTM jugak nampak nyer...
tapi tu dulu..sekarng semua dah kahwin..
tak de istiLah lepak2 berjam2 lagi kat kopitiam dari pagi sampai ker maLam....


kaLao ko nak pergi PAK LI ni..
ade kat seksyen 7.. dekat2 ngan JAKEL tu...
cakap pasaL tempat shopping mesti ko tau kan... 
haaa...jangan tipu....


tapi kat situ memang selalu penuh....
kaLau nak lapang..
ko tunggu bebudak UITM tu cuti semester duLu...


ade lagi satu tempat..
baru jer bukak 2-3 tahun lepas kot...
kat pLaza OLE-OLE seksyen 18 shah aLam..
kat situ tempat lebih besar...
n besh jugak..
haaa..sekarang..aku selalu makan kat situ ar..
eerrrr...tak ar selalu pon...






hari sabtu..lepas gi SOGO...
singgah dating puLak makan kat situ...
aku teringin nak minum hot chocolate die...
sedap meLekat..!!




Lemon takde ais tuk Fared..
sebab die batuk...
jadi tu jer air yang sesuai tuk die...





nasi ayam lemon faveret aku..!!!
yang kuah bawah nasi tu.. kuah Lemon...
tapi tak rase masam pon..
wangi...aku suker...
siap mintak kuah lemon extra...



Fared nyer... nasi ayam chicken chop black paper..[eerr..betulkot namenyer]
hahaha..lebih kurang ar...
kat sini memang popuLar ngan chicken chop die...
tapi aku tak suker...
sebab kaLau nak makan chicken chop..
aku lebih suker yang grill..
chiken chop ni besar..
memamng puas hati n kenyang makan...




okeh...tu jer..
aku tak reti nak makan hidangan pembasuh mulut bagai..
satu tu pon dah buat aku kenyang sangat...
tapi kaLau korang nak tau ape lagi makanan menarik kat sini..
ley ar try...
harge pon tak mahaL...
kire standard harge....




eerr...baru perasan..tak de pon gambar kiteorang..
masing2 sangat leka menikmati makanan..
jadi camera harus terus simpan...



16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mkn2 lak...sedapnya sis..nak3!!

miedah_Blurr said...

sdapnya makann 2..

PinKy MoMMa said...

wahhh makan sedap mommy to be ni hehehe..ni mesti baby yang nak makan kan ;)

nuraitul said...

kakak..zoom rapatnye kat makanan2 tue..huih...nie yg wat sgt terliur ni..huhuhu

mizzkechique said...

ni mengidam je apa ni??

Diana @ bilakukatacinta said...

Pak Li kat s.alam dekat ngan Hakim baru (seksyen 7baru )..kat kalng pon adelah Aty..kat bukit tinggi...

.:shura shushi:. said...

pagi-pagi tgok makanan..lapo jadinya..tp i DIET..hihi

farahfatihah said...

hohohoh semuanye menyelerakan lah!

Tina Othman said...

wah bestnya, semua pun menarik hati

rasanya Pak Li kat sg wang ni pun ada, klu tak silap lah

Reensyarinie said...

yerrrr betul2..dlu study uitm s.alam selalu lepak kat sana..bkn makan sgt pun..minum segelas tp lepak berejamm..haha..nasi aym lemon faberet!

.:Mrs. Engineer:. said...

rindunye nk mkn kt PakLi...dulu selalu g kt kota damansara...tp dh tutup dh... :(

Princess Cindellyna said...

I love purple+ pink toooo!!!!!

aleen aiden said...

woahhhh cantek2.alin pon da memasang cita2 ade bilik sndiri nanti nak cat dengan kaler purple.heh~

mr and mrs sapic said...

love purple...lately most to green...=)

salam knal...=)

Gadis said...

cantiknyer bilik...

sweet kaler..

Gadis baru cat bilik kaler purple jugak...hihih...

Mama Gee said...

x pernah lg makan kt cni...maklumle jauhh...