Monday, October 17, 2011

di sebab kan MERAJUK... pagi2 lagi dah tercongok depan SOGO....



seminggu sebeLum tu..
dapat cataLog dari SOGO...
tengok warehouse sales..
nampak stroller baby murah..!!
ade 50% discount...


nak beLi stroller baby dah ker..???
alaaaa....konon2 sajer2 nak tengok jer.... survey harge...[alasan semata]
jadi awaL2 dah ajak Fared..
"sayang..nex week kite gi SOGO ek.. ade warehouse sales.."




jadi pagi2 sabtu baruni laki aku dah kejut aku soh bersiap macam nak pergi kerje semate nak pergi ker SOGO tu...
konpius kejap aku...
aku ker laki aku excited...??
sebab nak tengok sales sangat kerrrr....???
boLeh cayer ker die begitu baik hati...?? hahaha...


alaaa..sebenarnyer aku tau..laki aku nak pujuk aku sebab semaLam nyer aku merajuk dek kerana die terlepas cakap sumtin yang buat aku kecik hati..kan kan kan


rase bersaLah ar tu biLer binik nyer yang ngah ngandung ni...
sentap..merajuk dah satu hari tak nak bercakap...
tau tak orang mengandung ni sensitip nyer lain macam...ngeeee...


hahaha..kantoi...
biase lar tu... majuk2 manja...
haaa..ko tengok..
sebab kan majuk..
pagi2 lagi laki aku yang semangat ngajak binik nyer ni gi shopping...
selalu tak ponnnnnnn.......
saper kate orang merajuk tu rugi...
tapi kaLau selalu tu memang tak dapat ar...
n tengok jugak sebab2 dan punce2 merajuk tu...
daLam kes aku..merajuk tu menguntungkan...[yaeeyyy]


tapi besh gak sebenarnyer gi sane awal2 pagi.. 
jaLan pon tak jam...
kereta tak banyak...
paking pon sangat senang....


sejak pegnan...lama tak rase dating2 macam ni...
ni mud baru nak datang baLik...


lagi berape minit jer kot mase ni sogo nak bukak...
semangat kan..hahaha




tapi sebeLum tu...
kiteroang gi bekfas duLu..
tetibe pagi tekak jawa bertukar tekak omputeh puLak...
jadi kami lepak kat KFC kat Pertama...
alaaa...sebeLah SOGO je...
dari situ boLeh nampak dah SOGO tu dah bukak ker beLum...
nak jaLan2 tempat lain dulu...
tak bukak lagi...




ko tengok.. derang pon tak ready lagi...
ape pon tak de...





jadi..makan saje Lar ape yang ada...
eerr..memang ni pon kan menu bekfas kfc...




makan beger sambiL menikmati air miLo panas....
tapi aku tak kenyang.. hahaha..
sebab aku dah biase sejak ngandung makan bende berat2...
siap makan tambah2...
tapi ok lar tu..alas perut..
kasi semangat sikit nak jaLan2 shopping kan...


lepak2 kejap kat KFC...
sampai SOGO bukak..
dari jauh dah nampak orang beratur nak masuk..[peLik gak aku]
mungkin takut barang abes kot...hurrmmm....


selepas masuk SOGO...TAK ADE SEBARNG GAMBAR BOLEH DIAMBIL....


kat floor bawah SOGO tu...
ade sales baju kanak2...
macam biase Lar..murah2....
ade gak yang meanrik perhatian aku..
tapi tu nanti2 aku share...


naik setiap fLoor..
tapi tak beLi ape2 pon jugak...
aku masih tak ade hati mahu bershopping..
puas Fared tunjuk n pujuk aku beli sumting...
beLi baju atau seLuar maternity...
atau ape saje yang aku bekenan dihati...
tapi tak de ape yang buat aku rase nak beLi..
semua aku toLak...
rugi kannnnnnnnnn...!!!




hajat hati hanye nak beLi stroller baby...
tapi...yang aku mahukan...dah habes terjuaL...
cume tinggal yang harge ribu riban...
jadi tunggu dulu ar..
tunggu ade sales datang lagi nanti....pasti


jadi..tuk tak rase sia2 bangun awal pagi gi SOGO ni...
aku beLi jugak ar kasut maternity kononnyer yang aku cerite kat n3 ni...


keLuar SOGO...
singgah sekaLi jaLan TAR...


matahari dah muLa naik..
aku dah mula tak selesa...
tapi degil.. nak jugak masuk...
okehh...siyes..kami hanyer masuk separuh jaLan jer...








nak tengok2 jeeeerrr...[boLeh caye ker...]




hahaha..kantoi...tak ley nak tengok2 jer...






aku hanye satu..
tapi Fared lagi lebihhhh...
die suker beLi2 baju ni buat basahan...


baju cap ayam ni memang popuLar kat jalan TAR ni..
harge pon murah..
kain pon ok.. 
aku ade seLai..
gamba vespa...
eeehhh..baru teringat..dah lame tak pakai baju tu...[huhu]






kaLau duLu begitu suker pergi jaLan TAR ni..
tapi sekarang... siap request kat laki aku... "jalan separuh jer yer sayang"
laki aku konpius kejap...hahaha


"anak kite nanti mesti TAK suker shopping macam orang sekarang ni kan??"
dengan harapan ar....hahaha
betul..aku sekarang tak suker nak gi shopping...
laki aku..senyum sampai telinga......









14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah sis..

jalan2 lg ea..

heheh..majok manja sis ni..

tp mmg toi,org pegnant majok len skit..ngeh3..

e k i n ♥ y u s r i said...

suami ekin x penah ajak g shopping
lg2 jln tar
tension...
hehe

PinKy MoMMa said...

masa ngandung abg long dulu..cakap je warehouse baby mana tak pergi..my dear..pureen..mother care..smua pun pergi..skali dapat anak mmg kuat berjalan huhu..tak de hal punyer..

pssttt my dear ware house sales end of ths oct..hahaha camner org ganu leh tau ni ;p

dah suruh adik pergi jugak..

Fariza said...

syoknya shopping. best kan. cr2 brg baby.
ecnik tunang pun ada kata kat fariza, ''nanti kita ada anak, mesti kuat shopping mcm ummi dia'' (akan dtg). fariza gelak x tahan. hahahahahaha

Reensyarinie said...

wahh bestnya..gigih g shopping..bila lagi ade sale err..nk turun kl rasanyaaaa

mizzkechique said...

sy xvoley g jln TAR, nt duit hbs!!! hahaha

Leonora Halim said...

ahahhahha.... saya suka bab merajuk dpt sopin!!! :) sopin la skrg Aty.. nanti baby dah kuar.. pikir 40x kut nak kuar jalan2 neh... ekekkekke...

siti kektus said...

Syok ape kak merajuk2 ni kn. Hehehe

.:shura shushi:. said...

bestnya jalan-jalan..
jaga diri elok2 kak =)

mzhany said...

seronoknye, hany tak berjaya pujuk husband utk pergi sogo ahaha sorg2 xbesh la...so redho je lah ;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Nampak menarik pix2 ni.. ni guna camera yg you teringin nk beli itu ari ke?

Smlm I nampak stroller yg sorang makcik tu bwk.. mmg lawo, warna merah.. rasa teringin plak nak ada baby lg.. hehe.. tp dah tua pulak.

ratusiput said...

biasa kalau sale2 cmtu utk tarik pelanggan je.bila kita nak bayk yg takde.yg ade sme rega mahal2 walau dah less.iskk mmg geram kan.tp takpela byk lg masa leh servey2...ngandung mmg byk mende yg kite suka jd tak ske yg tak ske jd ske...best tau pengalaman cmtu :)

Mama Gee said...

beli beg lagi ya...heeee

Peri PiA said...

seronok shopping pagi2,org xramai sgt lagi ;D

tp ade ulamak ckp jgn tgu pasar or mall buka

jgn jadi org petama msk ,takut setan hasut.wallahulam

sesekali merajuk,best! ;D