Monday, October 03, 2011

alaaaaa...tengok ajeeeerrrr.......tak beLi pon...



kaLau aku cakap nak beLi baby stuff...
mesti mati2 ko akan jerit kat aku..."awaL lagi laaaaaarrrr....!!! "


ok ok... aku paham...
aku pon baru jer nak cecah 3 bulan...


tapi kaLau ko dah mengandung...
kalau ko lalu kat depan kedai2 baby ni..
mesti ko tak Ley nak tahan nak tengok jugak barang2 baby..
waLau perut ko memang langsung tak nampak pooooonnnn....
bukan ko ar.. aku ar maknenyer tu...
ko2 aku tau kuat semangat...[wink]




kaLau kuat semangat..
teringat pesan mak ko..
"jangan teruje sangat buat persiapan...masih awal lagi..takut bende tak elok nanti"
dalam hati ko.." okeh.. baikLah.."


tapi kaLau pasyen kepaLe batu ade duduk daLam macam aku ni..
haaah...non hadooo... ko tak kire..
beLum kawen Lagi pon aku dah teruja nak tengok...
ni kan puLak dah ngandung kan....[muwahahaha]
susah nak tahan ko tau tak....


barang2 baby meamng sangat cuuuuuutttteeeee kannnnnnnnnnnnnnn.....!!!


alaaaa...aku tengok jer......
bukan niat nak beLi pon.....[huhu]




ahad semaLam...
pergi carrefour kat area umah mak aku..
niat kami laki bini hanye nak carik dvd player [yeyaey..dah ade dvd player kat umah..]
hahah..jakun...
nak naik escalator...
meLintas depan kedai baby ni...!!


konon2 tak nak masuk...
[teringat pesan orang2 tua]
yang tak tua pon selalu pesan...
[tak caye tengok komen korang nanti]


tapi TERLANGKAH MASUK jugak kedai baby ni...
tipooooooooooooooo...!! dari awaL Fared cakap kate nak singgah carrefour tu...
dalam hati dah Teloncat2 nak singgah kedai tu sekaLi...[ngeh ngeh ngeh]




biLer dah masuk muLer ar meroyan..
tapi mane satu nak dibeLi dulu..sumpah tak tau..





beLek2 jer okeh....
tengok pink2..cutenyer...
Laki aku pegang hijau...


tapi baru nak masuk 3 buLan..
kompem ar masih tak tau gender baby kan...




baJu2 yang ade dizcount pon cantik2 jugak...
siyes..tak tetahan kat hati...





stokin kat atas tu tuk baby dari 0-6 buLan..
kecik cute jer..rase macam nak geget2...!!
hurrmmm...pink atau hiJau..???




eerrrrkkk.... kate tengok2 jer...!!!!
tu duduk depan kaunter nak buat ape...??!!!

hahahaha... aku beLi jugak...
alaaaaaaaaaaaa...............satu jer........
tu pon bukan barang ape pon...
ni jer yang aku beLi...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kannnnnnnnnnnnnn......!!!
sebab tu aku beLi...
nak beLi barang2 Lain tak Ley lagi...
stokin baby pon jadi Lar..
bagi semangat sikit....[alasan]



eerrrr.... dan ini jugak...[muwahahahaha]
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tapi jangan cube teka ni ape...
sebab aku pon tak nak bagitau....[heheheh]




haaa...nak marah ar tu aku gi beLi barang baby awaL2 kan..
alaaaa....secoeet  tu jer....
memang ar niat asaL tak nak beLi ape2...
tapi tu baru niat...
beLum tentu kite diizinkan tuk melaksanakannye...[cisssss]



p/s :: sedang tadah comment dan mata tuk di bebeLkan....;p

25 comments:

PinKy MoMMa said...

masa preggy abg long dan rifqy dulu..6 bulan ke atas baru mak kasi beli huhu..merana menunggu nak ke 6 bulan tu..memang barang baby cute2..

tapi bukan kata baby lar..kalau dah nama baju budak pun..memang sawang nak membeli..nak nak time nak raya..sogo pulak sales..haruuuuu penuh bakul! hahaha...

tak pe..ai faham..perempuan memang begitu kuikuikui..eh lelaki pun sama juga kengkadang tu ;p

Anum said...

comelnya
mesti beli nie

Reensyarinie said...

hahaha klakar la aty ni...tak payah ckp aty yg preg geram tgk barang baby..reen yg belum kawen ni pun gatal g masuk kedai baby..tgk2 sbb gerammm brg baby comel sgt

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai rasa ai beli brng baby sket2....memula beli stroller etc dulu....baju dah tahu gender br ai beli ngee....mmg geram sebab cute2 khen

Fariza said...

samalah. fariza yg blum kawin ni pun suka tgk bj baby tau. comel sgt. rasa nk beli je. tp xbleh, kena ada anak dulu. he3.

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin yg lom pregnant nie pon terasa nak beli sgt2 brg baby....
dan ade yg dah terbeli pon
sbb suke tgk...hahahahaha

apetah lg ble dah pregnant nnti....
huhuhuhuh....cmnelah ea

shahida said...

yg lat pic tu i tau..hehe..apapun sabir ek kak..hahaexcited mmg excited nak2 baby first

asna cute said...

jgn beli baju kecik byk2 sgt tau. sikit2 jer. bby cept besar hehe. =)

Nadz said...

hehehhe betol kata pinky momme tu...kekadang lelaki lg excited...tapi sis bagi sy beli jer kalau dah tak tahan...apa yg berlaku lepas tu kan kerja Allah...ada rezeki insya Allah ...mesti Allah peliharakan kan kan...ehehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..cute nya..

suka tgk brg bby..

tmbh2 bby gurl..

mcm2 fesyen!

Diana @ bilakukatacinta said...

waaaaaa...aty begitu bersemangat sekali... hee...

aTy _faRed~ said...

Nad :: waahh...lamenyer nak tunggu 6 bulan..!!! heheh.. ni mak ai tak tau..tak pe kot..;p

Anum : ade baby baru rase nak beLi...:)

reen :: hehehe...dulu2 sebelum kawen.. dapat tengok2 jer..sekarang dah boLeh beLi...!! ;)

Lady ayu :: ade gak usha2 baby stroller..tapi tak tau biLer nak beLi...hurrmmm...

fariza :: heheheh...sebab cute sangat kan..;)

ekin :: tak per..tak lame lagi tu..insyaallah..:)

aTy _faRed~ said...

shahida :: memang teruje...!!! hahaha..;D

asna :: baju2 tak berani beli lagi buat mase ni..mekaseh untuk advise awak...:) tak sabar nak beli baju banyak2...:)

Nadz :: eerr..tapi laki kite tak teruje lagi nak beli barang baby... :(

nuyui :: baby gurl nyer stuff memang cantik2 cute2... siyes..geram...

Diana :: heheh...harus lar..kate anak pertame kan..:)

cheq sue dieyha said...

ase cepat je aty pregnant,dh nk msk trimester 3.sy hari 2 ase lambat sgt!
igt nk bukak buku pink ble nk msk 12mggu...tp x sempat!

ratusiput said...

ratu dulu pn cmtu gak.org dh pesan pun degil gak.ne ble tahan.apa lg anak pertama.tp bila masuk anak kedua...tarammmmmmmmm je.ehehe..

Lee-Yan-Naa said...

saya yang tak preggy pon geram kak tengok baju baby sekarang..macam2 style ada..:D

Yan said...

memang barangan baby cantik2 semuanya. memang geram dibuatnya.

~YUN~ said...

aty,mcm bes je kedai baby tuu!!kat carefour mane?harus terjah ni,hehe

mzhany said...

waaa, harusla beli kan...siap ada diskaun lagik kan...

cik nana said...

hehe kte yg lum kawen ni pun geram je tau tgk brg2 baby. kiuuttt-kiuttt. tp nsib bek adek yg kecik baby lagi. dpt la shoping kn utk dia..sukeee!

Mama Gee said...

terujaa kan...itu perkara biasa...takpelah..beli skit je tu...jgn percayaa sgt benda2 ni...nnti jadi berdosa pulak..semuanya kuasa Allah..kalau dia kata takde rezeki...7,8 bulan pun leh keguguran...tp kalau dh mmg rezeki kita..InsyaAllah..pasti ada....
Doa byk2..dan jaga diri dan kandungan baik2...itu yg sepatutnyaa... :)

mizzkechique said...

xpe, beli sikit2.. nt lm2 byk la.. hehe

O'gosh said...

ala...first time mmg cenggitu..sabo je la...ai paham....dah buat checklist...? nanti senang nak membazir..kuikuikui..

rini.borhan said...

aty kat carrefour mane ni??

Peri PiA said...

70%,sabo2 hehe
cuci mate dulu kan ;)