Tuesday, October 11, 2011

amboi... bizi body betuuullll........





kaLau orang tu perasan  ko pergi TOILET berape kali sehari...
ko bangun gi amik air tuk minum berape kaLi...
n even berape cawan ko teguk sehari pon...
pergi mesin potostat berape kali...
pergi amik paper print berape kaLi..
dan banyak lagi...


tu memang hebat betul....
betul2 perihatin namenyer....!!


aku tak pasti aku nak marah atau nak berterime kasih atas keperihatinan sorang kakak kat opis ni...
sebab begitu mengambiL berat..[sinis]


kalau aku lar...
manager aku lalu bebtul depan mate gi keLuar pon aku jarang2 nak perasan...
tau2 dah tak de kat biLik die..


ini kan puLak ko nak mengire orang tu pergi tandas berape kali bagai kan...
tak kuasa aku dooooo...!!!




nak kate akak tu tak de keje tak jugak...




tapi peLik kaLau die mampu nak kire perjaLanan orang lain setiap hari...


kaLau aku senang cerite :: orang yang suker sibuk hal orang lain @ bizi body memang mampu buat semua tu..[kagum]




contoh 1 :: 
aku :: lapo ar... pagi2 dah kene CB[cirit birit]....3 kaLi pergi tandas... sekarang dah lapo...


akak tu :: 3 kaLi ker... bukan tadi akak perasan ko pergi 4 kaLi...


walaweihhhh......


contoh 2 ::
akak tu :: akak tengok ko minum air hari ni 3 cawan jer...


aku :: tak per...lain kali kalau saye nak minum ker nak pergi toilet saye bagi tau akak yer...baru senang akak nak kire..


direct...


aku memang bebetul buat...!!!
aku memang bebetul bagitau...!!!
sampai akak tu dah terase sekarang... huhu...


"akak... saye nak gi toilet ni...leps tu nak amik air sekali.. cawan keberape dah ek..." aku buat muke tak besalah...




kejap kang... "akak... saye nak gi amik paper print kat bilik printer..." [sedang bilik kat sebelah die jer]


banyak lagi contoh2 'keperihatinan' kakak tu...
yang bikin hati aku panas n rimas...
tapi..eerr... malas nak pikir... huhu




jahat..???
kire ok lar tu...
dari aku cakap direct " akak ni bizi body betul lar " kan.....
bukan nak durhaka...
tapi aku rase agak melampau kaLau orang boLeh tau perasan dan kire berape kali ko buat sesuatu perkare sedangkan ko sendiri pon tak perasan...!!!


sebab akak tu dah berumur...
jadi aku lebih sopan...
dalam senyum gelak2 ade makne tersirat...


yang mane aku nak layan.. aku layan kan ajer...
yang mane aku boLeh bidas.... aku cube bidas ngan sopan tapi pedas...!!! muwahahaha...




oowwhh... aku memang 'agak' garang...




haaa...baru ko merase kan....




kaLau die kire pon sekarang aku rase die tak berani dah nak bagitau aku...huhu





22 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

bgus sis
klu ekin pon,ekin direct je
hehehe

Liyana said...

grg juge aty ni, hihi

Sha said...

memang wujud orang menyebuk..rimas! sy pn terkena

Lieya said...

Heheeee tumpang kagum gak la ngan akak tu, tabik spring same dia pasal dia leh kira bape kali minum bape kali kuar masuk toilet. Tp kalau dah hari2 mcm tu melampau namanya.. isk isk iskkkk selisihhhhh

aTy _faRed~ said...

ekin :: tu jer bahan nyer.. baru sendiri kene dan pikir... huhu

liyana :: saye memang garang... hahaha

sha :: rimas tu yang tak tahan.. kalau boleh tahan saye tahan jugak mulut saye ni.. heheh

Zil said...

Aty.. biasanya org yg mcm tu tak puas hati ngan kita tu... sebab tu dia perhatikan kita je...itu bagi pendapat zil la... sebab zil pun terkena mcm tu gak.. sebab org tu mcm jelos je ngan kita.. bila dah jelos, iri hati timbul... mulala tak puas hati ngan kita... apa yg kita buat, semua nak ambil tahu.. kadang tu, sampai kan kita tak leh lebih dr dia....

Peri PiA said...

meme wujud! ;(

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Aty - dia berkenan nak berbesan dgn you kot.. sbb tu "ambik berat" demi baby yg u kandung. Hehe...

Yan said...

heee..wooo..garang tu..
anyway..bagus..bagus..

Yana Kama said...

ada ek kak aty orang camtu..terlebih prihatin kadang2 merimaskan jugak

InaAchik said...

hahahaaaa... dia syg ko tu beb! :P

Adylia Qarissa said...

hahahaa...terlebih prihatin lak akak tu sampai kira berapa kali masuk toilet...

nasib baik akak tak ukit masuk toilet sama hikhikhik

O'gosh said...

kalau ai pun bengang jugak...bagus, leh pinjam ayat wat contoh..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

budaya org kiter jugak kot~

nuyui a.k.a miss YUI said...

prihatin tak bertempat kot..hahah..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sbr2..huhuhu~

Mila Ahmad said...

famousla akaK cam gitu hehe...jadi perhatian kan?

Mama Gee said...

adolaa byk lg kerja lain nk buat...

O Ena O said...

hai aty..sy slh sorg silent reader anda..tp skang x silent dh..hehe..
sy pon rimeh n lemaih dgn org mcm nie.sbb slh sorg opis mate sebijik perangai mcm kakak kt opis awk tu..siap kire brp kali bos sy akn kuor drbilik die...n begitu mengambil berat brp kali opismate2 lain pergi toilet...siap dh tau timer kul brp bos akn kuor dr bilik die..perghh...pd pendapat sy..hidup die x seronok n x bahagia kot sbb tu die wat mcm tu..wahhh sarkastik gile ayat aku nieh..hahahha..aperpon sy setuju dgn awk..sy pon rimeh n lemaih dgn org mcm nie...sukati kte la nk amik air brp kali pon...nk gi toilet brp kalli pon..bkn mintak duit ko...tol kate awk..kang kalo bg sedas terasa plak..tp sblm nk ckp..ce pk dulu aper yg nk di ckp tu patut ke tak di ckp kt org lain..alamak pjg lebor lak komen sy nie..hehe..

~ PUAN THALHA ~ said...

hee. kire peminat la tu kot.. ;)

mizzkechique said...

amboi, kemain menyebok lg akak tu..

PinKy MoMMa said...

hahahaha mak yong garangnyer!
tak pe biar dia tau kita tak suka dan rimas kan..

dulu..kat opis, ada juga kakak juga ni..duit gaji kita pun sibuk nak tau okeh..pastu bila dah tau tak puas hati bawak ke HR..

eh ikut kelulusan lar kot..alasan dia..dia lebih banyak pengalaman!
cittt porahhhh sakit jiwa ada org yg bz body ni..