Monday, October 10, 2011

majLis yang indah....segalanye cantik....







pengantin gojes kan...
macam baru menang ratu cantik....:)
ni kawan beLajar n bekas opis Fared...
name nyer ShatiLa...
hari sabtu aritu wedding die kat port kLang...


[sajer muLer2 aku letak gambar die.. letak gambo aku kang.. ko jemu puLak]


baru boLeh letak gambo sendiri [waLaupon bLog sendiri]
muke sendiri malu nak letak besar2 gabak...
ni namenyer gambar syiok sendiri yang diambiL oLeh diri sendiri...
[ok Lar tu.. dari aku amik gambo dari atas besau2 kan bijik mate n muncung2 kan bibir bajet macam comeL kan...muwahahaha]
lame ko aku tak make-up...
tak tau tah ape kene tetibe nak make-up lelebih kali ni sampai satu jam puLak haritu...
[macam tu hak roper ko waLau make-up satu jam pon kan]
laki aku cakap "tak per..sesekali make-up..nampak berseri2 hari ni"
eerrr..berseri kerrrr...??!!! uhuukkss...
sikit lar.. kaLau tak selalu.. ko tak dapat bezakan aku ngan mat lampir pon...


lamer jugak tak pakai cLutch..
asyik2 pakai bag besar gabak sLing bag...tak sesuwai tauuuuu.....
lepas beranak nanti aku kompem tak merase dah nak pakai bag kecik2 macam ni lagi kan...
clutch ni.. nak isi wallet aku pon tak muat...
inikan puLak ko kate nak letak botoL susu anak kan.......
jadi alasan mahu pakai sekarng walau hanye muat letak aku nyer hp jer...[huhu]


dan disebab kan aku make-up lame hari tu...
jadi..kami sampai lambat ker tempat pengantin....
jauh ko...dari rawang ker port kLang PKFZ tuuuu....
Lapaaaaooooo.....!! nasib baik nasik lauk tak habes lagi...[kui kui]
ko tengok laki aku nyer pinggang penuh sampai tak tau mane satu lauk mane satu nasik....
tak sangke boLeh habes licin laki aku makan...!!



seronok Laki aku dapat jumpe kawan baik die dari beLajar dulu...Rafi...
tengok muke iras..gaye..nak dekat2 same dah...
serasi katernyer....
Rafi ni jugak ar jadi pengapit Fared mase kawen aritu...
tak payah tanyer.. aku nak bagitau... die ni dah kawen....
seLang sebuLan jer dari tarikh majLis kawen kiteorang tahun lepas...


haaa..ni Lar die isteri Rafi...

kiteorang ngah menunggu pengantin nak bergambo same....
memang lamer...
sambiL tu meLayan penyanyi dari indon [bukan retis]
yang siyes sedap giLer suare die...
rase macam tengok konsert ko tau tak....





tengok flower gurl yang comeL2...
pantang aku haLa camera...
terus senyum posing...
sedang mase tu aku nak amik gambo kek pengantin...
naseb baik comel2 korang ni...


kenape baru saat ni aku tetiber teringin sangat2 nak makan cupe cakes tu...
aritu... macam tak perasan jer.....[kempunan tetibe]

aku hanyer perasan bunge rose segar wangi jer kat tepi2 kek tuuuuuu..
tu pasal agaknyer aku tak perasan dah cup cakes comel2 tu...[huhu]


amik satu jugak.... tinggal pink kaLer ni satu jer...
lain semua off white...
mintak kat Fared sejak2 lepas2 kawen dah tak pernah dapat..
jadi amik jer lar kat kenduri kawen orang [lap air mata]




sementara masih menunggu nak bergambo ngan pengantin...
jeLIng2 meja beradab pengantin...
menarik kan deko dan hiasan....
wangi jer bau ngan bunge segar dan lilin2...
lauk pengantin mase ni dah tak de...
tinggal hiasan jer...



akhirnyer..dapat jugak bergambar ngan pengantin...
harus lar kan....
tu semua kawan2 belaja laki aku tu...


sebeLum baLik.. sempat lagi bergambar bersama...
sekaLi ngan isteri Rafi...


dapat jugak bunga teLur..
cenderehati...?? eerr... aku dah makan awal2 buah yang diberi...heheh 

anyway...
tuk ShatiLa...
Selamat pengantin baru...
doakan kekal bahagia hingga ke syurga... amiinn...
terima kasih jugak sebab menjemput kami hadir kemajLis yang indah ni...[suka sangat]


p/s :: sebab lame sangat tak make-up... aku tak jumpe mascara akuuuu...!! jadi tak lentik macam bulu mate unta...hahaha




20 comments:

mizzkechique said...

suwitnya...

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,comel3 semuanya..

suka tgk..

sedap aje kek tu yui tgk..

Adylia Qarissa said...

tahniah buat pengantin....

cantik gambarnya :)

Leonora Halim said...

*tlg sapu airmata Aty* hehe...

Diana @ bilakukatacinta said...

tengok gambo org kawen..terasa nak naik pelamin balik

PinKy MoMMa said...

nanti dah bersalin..minta fared bunga rose pink banyak banyak tau huhu..terus meneteskan air mata syahdu kat ward tu jugak ;p

Fariza said...

cantik :)

NaniE said...

ala..aty. tak puas tgk gambar..pecah2 nape..? gambar yg first je clear..pangantin memang cantik..betul2..

SURIA AMANDA said...

perantin sgt gojes..manis jer muka dia..

Mama Gee said...

shantek...hiasan meja tu tema english garden kan? suke2... :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

canteknye pengantin...

nida-razak said...

pengantin cantek..baju dia gojes..hb dia style mcm tu..nice.. =)

.:shura shushi:. said...

muka pengantin mcm doll..
cantik..!

Yan said...

Cantik perantin..

Mila Ahmad said...

baju kak aty 2 cantekla ekut tema hehe...

Gieyana said...

comey pengantin..selamat pengantin baru utk ur friend..:D

Peri PiA said...

very nice n sweet

Yana Kama said...

Kak Aty, dress pengantin tu gojes.alamak,terus tingat ada entry kawin tak buat lagi..hehe,saya suka g weddind sebab suka makan nasi minyak..memang tak tolak kalo orang jemput :D

Zana Adieyza said...

pengantin perempuan sgt sweet & cun.. semoga perkahwinan mereka berkekalan bahagia hendaknya..

makdara TERdiva said...

cantiknye pengantin..mcm miss world :)