Tuesday, November 22, 2011

BABY STUFF :: BREAST PUMP dan Feeding Set [sawan lepas tengok harge potongan]



hah..tadi aku dah cerite pasal breast pump kan..
[terime kasih atas comment2 membantu korang] sukerrr..
ni sekarang nak share puLak Breast Pump yang aku dah beli mase kat Maternity &  Children Expo kat Mid Valley yang aku pergi sabtu aritu...
ko bace n3 ni..
ko hanggap jer ar..aku nak share info ek..
bukan saje2 nak tayang2 kat dalam blog walaupon aku feeling2 'ade aku kesah' [muwahaha]


kaLau ade orang cakap awal aku beli..
aku tak nak pedulik hokeh..
sebab.. aku beli time sales.. dan harge memang murah gilerrrrr...!!
eerr... kire murah ar dari harge asal yang leh cecah riban2...
kaLau aku tak beli waktu tu..
aku tak tau agi biler aku ley beLi ngan harge macam tu lagi...
[mungkin ada lagi..tapi tetap rase nak beli sekarang sebab dah sawan]
kalau tak beli time sales..time murah ni..
harge Net price ko nak tolong bayarkan tak tuk aku..??[waahh..baiknyer hati ko..] ;p


laki aku awal2 dah cakap..
kalau ade terus jer beli..tak yah pikir2 dah..
walaupon aku dah kire2 tak nak beli lagi...
target nak beli mungkin hujung2 waktu nantu..


tapi biler dah sampai kat Expo tu...
terus lupe ape yang aku kate aku dah pikir awal2 tu...[ngeh ngeh ngeh]
giler ko tak sawan kalau less discount 45%-50%..!!
kalau barang yang tak berape mahal tu mungkin tak perasan sangat..
tapi kalau barang yang ratus2 riban2 tu..
waktu ni ar rase..murah sangat...!!!
malas dah aku nak pikir 2 kali...[huhu]


memula aku nak beli botol jer konon2..
jenama TOMMEE TIPPEE...
suker kan bentuk botol nyer yang cute..!!!
tapi lepas tu bukan setakat botol jer aku beli...
aku beli sekali set lain..!!!




aku dah beli ELECTRIC BREAST PUMP jenama TOMEE TIPPEE..!!!
Harga asal :: Rm 599.00 [tak semahal Avent or madela kan]
lepas less :: Rm 199.00
[jimat Rm 400.00]
walaupon tak pernah survey bebetul BP jename ni..
tapi maklumat yang diberi promoter2 kat situ agak membantu..
dalam kelam kabut sebab ramai orang berebut..
kiteorang terpakse berpikir ngan pantas...[ceehhh]




Breast pump ni 2 in 1 yang macam aku nak..
direct electrical power dan battery jugak
[sebenarnyer baru tau mase dah balik rumah] huhu



dalam BP box tu ade Breast milk storage..
1 botol 150ml [kecik] siap puting dan penutup..
6 keping disposable breast pad..

kelebihan..?? hurrmm...same atau lebih kurang jer kot ngan BP jename lain..
dah boleh dapat ngan harge murah dan yakin sesuai..
beli saje lah kan..


dah tu terjeling pulak kat TOMME TIPPEE STERILIZER ni
HARGA ASAL :: Rm 429.90
lepas potongan :: Rm 210.00
[jimat Rm 219.90] 




dapat extra 4 botol lagi kat dalam..!!
yang ni pon kiteorang tak perasan ade..huhu
3 saiz besar [260ml/9fl oz]
1 saiz kecik [150ml/5fl oz]


sterilizer ni macam mudah nak guna..
semua auto setting..
aku dah test..

 comel kan...!!!
[sengal beli sebab comel] huhu
botol saiz kecik [150ml/5fl oz]


disebab kan aku tak perasan dalam Breast pump dan dalam sterilizer ade botol free.. 
aku beli gak lagi set botol ni..
satu box ni siap ade 3 botol saiz besar [260ml/9fl oz]
Harga asal :: Rm 69.90
lepas Less :: Rm 38.45
[Jimat :: rm 31.45]
 mula2 nak beli kaler hijau..
tapi kaler hijau ngan pink takde set for 3 nie..
jadi beli ar yang kaler putih ni jer..
[kalau tau dapat free lagi..aku amik 2 botol jer kaler hijau yang comelll..!!]

jadi sekarng set botol susu dah ade 8
6 saiz besar dan 2 saiz kecik [termasuk percuma]


jumLah penjimatan semua
HARGA ASAL                                    :: RM 1097.90
HARGA LEPAS POTONGAN [pembelian]:: RM 447.45
PENJIMATAN                                    :: RM 650.45

jimat lebih separuh..!!!
memang berbaloi2...

jadi untuk feeding list..
  • botol/puting saiz m dan s
  • Electrical breast pump
  • Sterilizer
  • berus pembersih dan penyepit  botol 
  • warmer [home and car set]
  • cooler bag dan botol penyimpanan-untuk bawak gi opis
  • nursing pad disposable
  • nursing pad washable [baru beli 12 pcs-nak tambah lagi]
  • nursing bra [tak reti nak beli]
  • termos

WARMER aritu ade jugak
harga asal Rm 170++ rasenyer..
lepas less dapat Rm92
aku tak beli sebab tu hanyer untuk home set jer..
aku nak 2 in 1 jugak [kat dalam kereta pon ley panaskan]
carik brand lain nanti2...

COOLER BAG aritu pon jumpe kat booth jenama lain [tak hengat]
harge pon murah..
tapi sebab ramai orang sangat kat situ tak boleh nak membelek..
jadi lain kali jer ar..
coler bag ni aku pikir memudahkan aku nak simpan susu yang dah di pump kat opis..
tak kan aku nak penuh2 kan susu aku kat dalam peti ais opis pulak kan..
kontrobersi nanti..

alhamdulillah..
seronok kan biler dapat memiliki sesuatu..[heheh]
cume doa aku lepas ni harap dipemudahkan segale urusan lain..
mudah tuk aku mengeluarkan susu yang banyak tuk baby..[amin] 


p/s :: tetibe baru perasan blog aku sekarang dah jadi blog mak2...[huhu]





19 comments:

~YUN~ said...

waaa!bestnyaaa!breastpump tu serius murh gilerrr!!

Alia.A said...

wahhhhhhhh such a STEAL!! best giler. mmg worth la kot pergi situ. i wish in another few months ade lg baby expo mcm tu.

Erina Asmawani said...

wow! mmg berbaloi..murah sgt! Ena masuk kejap je booth TT ni sbb terlalu ramai sgt org.x smpat nak usha2 barang dalam tu..

eMaH SoMeL said...

still blur2 pasal breastfeedg ni *_*

Qhaifa Nur said...

lengkap semuanya ada...
kalau ada baby lagi teringin juga..

Totie@Tomy said...

hehe saya belum beli lagi breast pump ni..hehe tunggu habis pantang..harap dapat menyusu anak sampai umur 2tahun..

FieZaLieSa said...

mmg berbaloi lah beli time gini.. untung dok area KL..mcm2 sale ade..

Peri PiA said...

kepuasan maksima beli dgn harga cantik ni,geram hehe

gumbira check list semakin berkurang :)

Adylia Qarissa said...

dkna kene rujuk kat sini kalau dah pregnant nanti..apa yang patut beli dan apa yg diketepikan dulu :)

Anonymous said...

boleh cuba baca blog ini jgk :p

http://nourology.blogspot.com/

*silent reader*

aTy _faRed~ said...

yun :: sebab rase murah sangat tu ar terus beli jer aritu..:)

alia :: saye harap sebelum saye bersalin nanti..yaaeyy..!! ;p

erina :: memang dalam tu ramai giler orang..nak lalu pon susah..

emah :: dulu saye pon macam tu jugak..

totie :: saye pon harap macam tu..:)

Anonymous said...

salam...
sronok gle tgk u shopping brg baby...murah sgt BP tu..
thanks coz sharing info..
byk membantu yana gak yg xtau ape nk start beli...huhu~ skang dh 16w, tgh servey2 dh...klau dh tau harga lg senang nk beli kn..hehe~
thanks a lot...klau ada checklist, share la jgk kt yana...hehe~ nurul.haryana@gmail.com
-YANA (silent reader)-

Nurul Ilyani said...

aty : klo dlm KIM kat FB, ramai yg gune BP avent or medela...tp xsure lh nape org x pki BP TT... :)

e k i n ♥ y u s r i said...

x perasan entry nie
harga murah giler
rugi betol x g ms tue

ainnazari said...

sterilizer tu mmg murah la...i tgk onlne pn paling2 rm300 ++ mcm tu...huhuhu la, x tau ek dpt botol free...hehehe tp x pa, blh bt koleksi utk bby nnt...

FiraHamzah said...

bestnyerr! seriyess berbaloi! takper pun beli awal2, lagi senang..nanti dah hujung2 mengandung dah leh rilex..or leh beli benda lain pulak..hehe..bukan nak beli utk baby aje, utk ibu punyer pun kena ada gak nanti (brg dlm pantang, lps pantang, mengurut, dll, kan??)..semua byk mkn duit. so beli awal2 tak terasa sgt.. apapun, all the best mommie to be! :)

!k@ said...

mmg berbaloi la...untung aty dapat grab..ika xtengok sgt pun booth tu..xlarat nk berhimpit..hihi..
BP 599 tinggal 199 je..boleh pakai bateri ngan electrik lak tu...juling mata mak..hihi
yg sterilizer pn untung..sbb aty dapat yg digital punya + dpt botol TT lg.. =)

Salhah Suhot said...

wah..thanks info ni..hrp2 ekspo julai nnt pon leh dpt harga camni....sbb cm berkenan je ngan brand tommee tippee ni..

Cik Puan Diksu said...

Bila lagi ada expo cam ni?nak jugak...murah tu..