Wednesday, November 30, 2011

DEKORASI :: HIASAN Bilik baby





eerr... jangan mengharap ek n3 ni dekorsi bilik tidur baby kat umah aku...
bilik baby aku belum siap lagi..
baru jer cat..
tak berhias..
jadi nanti2 lar...


yang ni.. aku nak share idea dekorasi menarik yang aku jumpa..
mase ngah carik2 idea tuk bilik baby aku tu ar..


aku suker hiasan dinding menarik ngan perabot minima..
sebab budak2 kan perlukan ruang yang maksima..
dan lagi..mainan warna..
otak budak lebih mudah berkembang..
itu pendapat aku ar..
ko..aku tak tau...[huhu]




simple kan..aku suker sangat...!!
cume ade poster/wall sticker yang besar dan cute macam ni dah memadai tuk hiasan bilik anak






sesuai tuk bilik anak lelaki yang dah jadi 'budak'
baby..tak sesuai kot lagi idea ni walaupon menarik

warna2 pastel..tenang jer rase kan

sesuai tuk bilik yang lapang
kalau tak..hiasan dinding tu nampak serabut kan bilik nanti

less is more.. :)






suker ar bear ley duduk tu..!!!






warna yang lebih kurang same..tapi konsep berbeza..


aku suker hampir semua kat atas ni..!!!
cantik..menarik.. dan berkonsep..!!!
nak buat tu..boleh..tapi nanti2 duduk umah baru ar..
sekarang umah orang..
buat simple2 jer..
asal kan kemas berhias...




haa..ko suker yang mane pulak..




20 comments:

Ana AzNuRuL said...

suka yg pooh dengan yg kaler purple (2nd last pic)..

choclairissa @ intan said...

canteknye semua~ comel ade zirafah..alang2 anak nk ukur tinggi..mak bapak pun boleh tumpang sekali..hahaha :)

♥ Elin ♥ said...

menarik dan cantik..
skg dah berpa % progress bilik baby kamu?

e k i n ♥ y u s r i said...

suami ekin pon ckp cm2 jugak
nak hias lebih2 rumah skrg,umah sewa
tngu ade umah sendiri nnti
tp ble nk ade umah sndr??
huhuhuhu
ntahler

Erina Asmawani said...

comelllll! suka tengok suma design2 tu..gerammm! ena pun baru je beli wallpaper sticker tuk bilik baby..x design pun lagi..mesti comel bilik baby aty, aty pndai deco ;)

Leonora Halim said...

e eh... babycot bulat yg gambo last tu.. menarekkkssss....

FieZaLieSa said...

sume cantik la..jenuh nk memilih..=)

Natasha Farina Arifin said...

perghhh! lawo nye deco bilik baby...kalo umah sendrik buleh ar buat nih stay kuaters kerajaan payah lah aty...=(

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka kaler purple tu..sweet!!

PUAN SUE said...

sukenye yg purple tu..kemas

~ NANA ~ said...

bestnyeeee! lawa2 la bilik baby ni...kalo i ada rumah sendiri, mmg da lme deco2 cmni utk baby...huhu

UyaRayza said...

suke 3 dari bawah tue hehehe..eh jap...sume la hehehe..rambang mata sgt

ieda said...

alooor semua cantik2 ..

suke yg warna purple tuu .. kalau ada duit lebih semua nak buat huhuhuh

Liyana said...

alahai comel2 nye sume sekali.... bilik baby? ermm rumah sendiri pun xde lg ni.. hehehe

Wawa Yusoff said...

berangan utk bilik baby.. beshhhnyeeee...!!

Adylia Qarissa said...

semuanya cantik..tapi memerlukan ruang yang luas...

Cik Bhulat said...

cantiknya..nglahkan bilik hani dah cantiknya.nak bilik cmtu jgk la.. =)

Wanie said...

suka yang pink tu la..comel gile..akak hias bilik baby nnti confirm gempak punye :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Berkenan dgn idea net bola dlm bilik, pix yg ke 4 tu... cam nak curi idea tu la.. thanks for sharing Aty.

Peri PiA said...

MasyAllah sume cantik

tp kalo pia teringin nak ikut stail rizalman,deco bilik anak dia umar.

bukan kaler basic blue or pink

kaler choc n grey

wow kelasss dan nmpk dewasa sebelum usia haha

jimat