Wednesday, November 30, 2011

sejak mengandung..aku rase 'HOT'...



cisss...HOT lar sangat kannnnnnnn...
tak de maknenyer...!!
aku rase HOT macam cacing kepanasan....
seminggu dua ni..tidor malam..aku cepat sangat berpeluh kepanasan..!!
sedangkan sebelum ni tak pon..
sekarang tidur kene pakai kipas atas bawah..!!
eerrr...kipas kat ceiling tu bukak kuat2 dan kipas kat meja ngadap aku sorang jer..[huhu]
siyes...kalau tak..memang aku mengamuk2 tengah malam sebab tak ley tahan..
jadi awal2..laki aku dah tarik kipas meja kat biLik solat masuk biLik kiteorang...
[tu pasal sekarang asyik kene kejang otot kaki jer sebab dah pagi2 sejuk giler pulak..!!]


umah sewa aku ni tak pasang air-cond..
sebab..laki aku ade athma..
Fared mudah selsema dan batuk kalau sejuk sangat...
kaLau balik kat umah family aku sekarang pon..
tidor kat bilik aku kat sane..tak bukak air-cond dah..[nasib baik umah tu memang sejuk]


tapi kekadang kalau dah musim2 panas..
ade gak laki aku bunyik2 nak pasang air-cond..[huhu]
tak tahan..!!
[tunggu pasang kat umah baru terus jer nanti]


macam sekarang ni ar..
laki aku tak ar rase ape2..
aku yang ngah pegnan ni..
memang mudah panas dan berpeluh2..
sedangkan badan kurus kering..
tengah2 malam terjaga lenjun badan sebab mandi peluh..
nak mandi tengah2 malam tak suke..
risau kene penyakit lain pulak..
jadi.. aku lap2 jer badan ngan air sejuk..
lepas tu kene ar bukak kipas kuat2...
betul ar kate Yongnana [tengah tunggu 'masa' jer tu]
ibu mengandung memang HOT..hehehe...
macam seksi jer bunyik kan..
tapi seksa sebenarnyer ko tau tak...[ngeeeee]


orang kate minum air masak banyak2..
dah berkoyan dah aku minum...
lepas tu tengah2 malam.. 
asyik bangun nak terkucir je pulak..*sigh


macam ni lar orang mengandung kan..
macam2 hal..


eehh..aku dah masuk 5 bulan ar arini..!!
alhamdulillah...
malam ni ade check up kat klinik [private]
tak sabar nak jumpe baby..!! [yaeyy]
harap2 ley tau gender baby..





15 comments:

Natasha Farina Arifin said...

aty..tasha pon mlm2 lencun baju..even pakai baju kelawar..tuh siap buat tocang rambot sanggol bagai..tapi tetap berpeluh mcm baru pas mandi...dah dgn perot bolattt nih nak pusing kiri kanan pon tak larat..last2 bukak kipas paling max..hahah! akhirnya lakiku yang mengerekot mcm udang sebab cejookk! cian tol...

Fariza said...

comel sgt penulisan :)
hik3. pengalaman org pregnant. sweet :)

cikpingu said...

sis, same la ngn kite n mama2 yg ln.. mmg HOT jek... 1 ari bkipas.. hehe.. mlm dh tentu2nye.. :)

nk tau gender baby ni yg excited.. nnt ksi tau ek..

sis, duk jln kbun kat area mne? kite duk jln kbun jgk..

mizzkechique said...

hehe..normal la tu kak..

nuyui a.k.a miss YUI said...

hot ea..hehe..

xsbr nak tau gender bby sis..

Mr n Mrs Zaidi said...

sy sokong, mmg cepat panas skrg nie..kalu buat keje rmh sikit b4 tdo comfirm kne mandi balik kalu tak, xselasa tdo..kdg2 tu mula2 sejuk, so pakai la stoking nk tdo tp bila dh tgh mlm mula la mcm cacing kepanasan..minum air bnyk2 pulak asyik nk kencing jer..skrg mesti bgn 3 o 4 kali nk kencing..hhuhuh..kdg2 tu jln smbil tutup mata jer..

Tina Othman said...

dugaan mengandung mcm tu lah atie, berbaloi bila dah tgk baby comel nanti

hihi tu belum lg part sakit pinggang dgn cramp kaki tangan

Liyana said...

aah kan...asik rase panas je, padahal hujan kt luar tu.. hehe

yeay! dh boleh tau gender bby, nt update eh :)

~ NANA ~ said...

eh terbalik dgn i...i ni byk lemak tp mlm2 asyik sejukkkk je...air cond mmg langsung x on, kipas lak pasang kat no.1 jer...hihi...maybe slh satu faktor sbb terengganu musim hujan skrg ni...tu yg sejukkk je mlm2 :p

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin ms siang sejuk sgt
tapak kaki sentiasa sejuk
pkai stokin pon xde kesan
tp bile tdo mlm,panas
jgn haraplah nak pakai selimut
kdg2 bukak baju
x selesa nak tdo
huhuhuhu

PUAN SUE said...

samelah su...asyik berpeluh je..hasben selimutkan bile tgok su xberselimut pas su tolak balik selimut tu..hihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

urmmm rasa mmg gituew la
sebab ai preggy dulu mmg panas dari badan yg normal ni....darl pow naik heran....actually my fren kt sini pow ckp if preggy ms winter x sejuk sgt....ntah betul ker x tataw la ngeeee

Cik Bhulat said...

suka baca pengalaman pregnant..mcm2 hal =)

Peri PiA said...

sabar ye aty,mmg akan mcm tu kan

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang