Monday, November 21, 2011

Expo baby kat Mid valley di tengah2 BULAN...


ko tau tak pasal Expo maternity n baby yang kat Mid Valley hari sabut ahad semaLam...??
[dolu2 aku pon tak pernah nak amik tau pon]
sejak2 nak jadi mak pak ni...
semua expo..semua warehouse sales.. semua baby shop.. 
aku laki bini sanggup nak redah..
waLaupon sebelum ni kiteorang memang cukup tak gemar nak pergi tempat2 ramai orang ni..
tapi kali ni.. demi mahu memenuhi keperluan baby..
sanggup kan jugak ar...
sampai pitam2 ar laki aku sebab terlampau ramai orang..!!!
mengalahkan aku yang mengandung ni hokeh...[ngeh ngeh ngeh]

depan pintu Expo..
mase ni baru pukul 9 pagi..
orang dah mengadap pintu masuk dah...



ko tengok...lagi berape minit nak pukul 10 pagi..
orang dah penuh kat depan pintu..!!!


eerr... aku pon sampai awal giler..
time parking tu gelap lagi...
hahahaha...ko hagak2 pukul berape aku sampai..?? ngeeeee...
Bukan ar bajet nak shoping ribu riban takut barang abes..
Tapi ko tau ar kan..
Mid valley tu kalau hujung minggu memang jammed nak masuk parking..!!
Nak carik paking pon satu hal..
Dari kiteorang hilang mud nak abeskan ribu riban[ok..tipu] dek kerana paking kereta..
Rela ar kiteorang bangun awal pagi macam selalu nak gi kerja..
Semate2 sebab nak paking kereta senang lagi cepat..!!! [gggrrrrr]

tak mo citer banyak...
daLam expo ni..
boLeh aku katekan banyak brand2 popular ada..
malas aku nak cerite..
kalau yang pergi tu kompem tau..
memang banyak booth…
booth pulak kecik2...
barang pulak belambak2..
lorong nak lalu pon sempit..
Siyes.. kalau ko nak duduk belek lame2 kat situ boleh buat gaduh ar ngan orang..
Weeeiihh..nasib baik aircond membantu ko..
kalau tak aku rase ramai yang pengsan kat daLam tu...
lebih mencabar..sebab dalam tu ramai giler mak2 yang gigih bawak perut yang besar2 n stroller yang lebar2 makan space..huhu



kat pintu masuk hall 1..dah nampak booth product Avent
survey2 tanyer harge..
tak beli lagi mase ni..
baru warm-up..[ciss]
harga barang2 Avent ade less jugak..
tapi tak banyak..



booth Tommee Tippee
booth ni memang sesak giler..
botol2 dan barang2 lain yang aku belek tu discount 45%-50%
aku suker ade keLer2..hijau dan pink..!!
satu botol after Discount harga Rm18++
murah gak kan dari harge asal..!!
kalau beli package 2 botol sekotak atau 3 botol sekotak..
lagi murahh...!!





booth jual barang2 pantang n tradisional pon ade..
ko nak barut..bengkung..tungku.. segale rempah ratus ko nak berpantang nanti ade..
kat atas tu aku tengah test Bengkung modern
ade gak Bengkung Jawa yang pusing2 panjang giler tu..
tapi aku rase macam leceh jer..huhu






macam2 bende aku nak belek ko tengok..


aku pon tak hengat borang ape yang aku isi..[huhu]


jumpe snow white yang comelllll...!!!


Baby wipes :: 3 pack Rm25
1 pack ade 2 box
1 box ade 80 helai
jadi kalau ko beli 3 pack
ko dapat 6 box dengan 480 helai..
eerrr..ko paham tak..?? heheh..
ko rase murah..?? kalau ko redah semua booth..
ko akan jumpe yang lebih berbaloi2..!!


travelling bag yang aritu aku ade ceirter tu..
bag ni harge asal Rm 59.90 kan..
kat situ dapat ar less Rm 10
same macam bag yang aku dah beli sebelum ni..
memang rugi ar...
tak per ar.. bukan rezki..[sedapkan hati sendiri] sob sob


hah..saper kate lelaki hilang macho pakai bag ni..[negh ngeh ngeh]
laki aku tetap tak nak...



6 jam aku kat situ..
tapi masih tak puas...!!
Alaaa…setakat 6 jam ape lah sangat kan..
Nak banding kan ko2 yang lagi giler shopping kankan..kan..
Sila mengaku hokeh…[huhu]



aku beli aper..??
hah...tu next2 n3 aku cerite hokeh…
nak edit gambo tuk n3 ni jer pon dah makan setengah ari tau..
kejap2 jer boleh nak ngadap blog..
hari senin..
keje memang banyak..!!!



p/s :: kenape lah expo ni buat tengah2 bulan [ggggrrrrrr....]







20 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..syiok shopingkan..

sy lak suka tgk brg2 bby!

Natasha Farina Arifin said...

bestnyeeee!!!!! tapi bab berasak-asak org tuh yg tak best tuh..perot kita dah ke depan..tak muat lah kalo org ramai dan lorong sempit....tapi bab tommy tippie tuh best! mcm murah jek? kita betul standard price tau awak..aduh rugi-rugi tak pi mid!!!!!

mizzkechique said...

byknya borong even tgh² bulan.. hehe

♥ Wina ♥ said...

terujanya tgk..last year pun sama mcm nie..jenuh nk cari parking pas tu dengan org ramai lagi dalam tue tp puas hati dpt barang murah² mcm baby wipes tu, baju² & botol susu

this year x sempat pegi :-(

Asfiza said...

akak...comey lah beg lady bug tu....nak jugak 1....tp tak tahu nk buat apa..hehe

~YUN~ said...

rugi xbeli TT bottle!murah ya ampunnn!hehe!

~ NANA ~ said...

hr tu da plan jugak nk pegi tp tiba2 duit gaji dh kering....hukhuk sedih betol...

Erina Asmawani said...

6 jam! wohoho..ena duk dlam tu 2 jam je dah surrender..tapi puas hati sbb dapat beli banyak barang dalam list..suke! :) bestkan g baby expo gini

farhanna said...

bnyk nye beli.. kopak sekejap..hehehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin x pegi pon
sbb lom gaji
suami ekin xnak g
huhuhuhuhu

byk giler akak beli brg tue
nak tgk
hihih

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

su pun pi semalam...waduhh..tak boleh nak jalan..sempitttt,,,,heheh

rini.borhan said...

wah awalnye lom bukak da smpi eak..tommie tippe tu mmg berbaloi2 kan tapi mmg booth mothercare mmg sume pun berbaloi..tapi kt sampi da rami sgt org malas nk berasak kat situ..asalkan ape yang dlm list dapat da puas hati da..pulang dengn gumbira..lalala~~~

p/s: nak share tips kalo gi expo http://happywaytales.blogspot.com/2011/11/2nd-maternity-children-expo-tips.html

FiraHamzah said...

wahhh bestnyerr..
seriyess aku takpenah pegi expo baby nih..husband tak suka tempat2 sesak nih..sob sob sob..nak2 skrg anak2 kecik berderet..lg la xleh pegi.
satu kepuasan kan dapat beli barang baby nih? hehe :P

Anum said...

wah seronoknya shopping

ratusiput said...

seronoknye kan.ratu kalau g tmpt2 cmni mmg pitam.bukan pitam sbb ramai tp pitam sbb sme menda rase best nk bli.bag tu mmg ratu kenan dr dulu.memula kuo bag tu rega 69.90 tu...pk byk kali nk bli..ehehe..

laskar pelangi said...

bestnya shppg dan shppg..hehehe~

Mama Gee said...

wahhh 6 jam??? Kalo akak dh patah kaki tu....

ibuhebat said...

wahhh.. mau rambang mata gi expo nih.. hehe..

♥ Elin ♥ said...

tgh2 bulan bnyk shoping tuh.. :)

Rozita said...

nasib buat tengah bulan.. kalau awal bulan mesti lg banyak shopping kan? kenapala selalau expo camni buat kat area kl.. sekali sekala buat la kat area kuantan ni haa..