Thursday, November 10, 2011

Edisi JOM SHOPPING @ GM KLANG



tak mampu nak senyum biler kene paksa amik gambo tengah panas sampai 3-4 kali...
[gambar 4 bulan] dah den koba kan dah..perot den nih nipih yor...






best tau kat GM KLANG ni...
banyak  barang jual..
ley dapat harge borong kalau beLi banyak2 kat sini..


dolu2 aku beLi paper bag tuk cenderahati kawen aku kat sini ar..
beLi keronsang banyak2 untuk majLis khatam al-Quran pon kat sini jugak...


lepas kawen..dah jarang2 nak datang..
sekarang dah bukak 3 lagi block baru kat belakang..
so aku rase dah 7-8 block sekarang..
tu pon nak tambah agi...
jadi makin banyak kedai n barang..!!!
tu yang sampai 2-3 jam duk sane tu...
bukan beli barang pon..jalan dalam tu jer pon dah amik mase.. 
eerr....beli ar sikit..
betul..sikit jer aku beli kaLi ni...[huhu]




ramai hantar email kat aku tanyer pasal GM Klang ni...
tanye pasal barang2 yang pernah aku beli kat GM ni n aku tayang kat blog..
waaahh.. ko..nak tayang ajeerr kan...
hahaha... bukan niat.. nak share jer..
haaa...kan berguna tuk rujukan...
ramai yang tanyer...
[aku jer kekadang lambat dapat reply]




GM ni besar giler tau...
eerr...kire besar gak ar...
aku sekarang tak larat dah nak abiskan semua block..
lepas tu..kekadang..tak hengat pon ko dok kat block mane..
masuk pintu ni..ko keluar pintu lain n jumpe block lain..
jadi kalau ade yang tanye block yang mane satu aku beLi barang..
sumpah aku tak hengat...


kaLi ni aku nak bawak ko jalan2 di alam maya akan ke besh an GM klang ni..
hahaha..macam bagus jer ko kan...[ngeh ngeh ngeh]




angry bird seakan fenomena..kat mane2 ko tengok dalam GM ni bersepah muker si angry bird ni...
kat GM ni..selipau kasut memang besepah...cun2..
tak yah dah ko gi uptown sinun..daLam ni ade aircond..

cute kannnnnnn...!!
lagi satu kaLau ko nak barang2 cute macam ni..
kat sini teramat banyak sangat2...
tapi kalau beli satu2 mahal gak..
kalau beli borong memang murah giler...!!
oohh.. mahukan ini....[tetibe]




dah macam kat keLantan lak aku rase..haha..
tapi kebayakan yang jual dalam ni adalah Cina..
yang berbungkus tu bantal..
setiap satu dijual berasingan [ceh..macam iklan lak aku rase]
yang atas tu aku tak tau nak panggil ape..
comforter ker gebar ker cadar...
tapi cantik2...katon2..
untuk bilik anak2 memang sesuai sangatttt...
cume kain elok panas tak panas tu aku tak pasti..
cadar singLe kat kedai ni harge Rm10 hengget jer..


handbag..sling bag.. clutch..bag sandang..bag sekolah..
juz name it...semua ade kat situ..
yang mahal sampai lar yang murah..
yang kelas2 cantik pon ade...
siyes..memang rambang mata...

legging n kain baju baby dan budak2 toksah ko cerite ar..
selang 2-3 kedai mesti ade orang jual baju baby..
kalau teror carik n tak mudah terpedaya..
ko ley jumpe harge yang lebih murah2..
contoh macam legging tu..
kebanyakan kedai jual satu helai =rm8 hingga rm10 hengget
dua helai rm 15 hengget..untung dah kat situ..
tapi kalau ko teror ley jumper.. 6 helai Rm 30 hengget..
jadi satu helai jatuh Rm 5 hengget jer..!!
murah kannnnn...
tapi...harus gigih ar..huhu


FRIDGE MAGNET..!! kesukaan aku nak beli biler gi mane2..
satu pc standard Rm3 hengget..
tapi kalau borong 20 bijik sekali..jatuh harge Rm 1.20 sebijik..
haa...penuh ar peti ais ko...


mak katon anastinchi...!!



sape suker bende2 cute macam ni...??

pin ribbon..sekarang orang suker letak kat tudung kan..
harge...?? eerr..tak hengat arrr...

kain ela... jahit batu siye glam..
harge Rm 70-80
banyak pilihan warna n corak..
sawan ko tengok...

tasbih.. untuk b2b yang nak buat tasbih cantik ni sebagai cenderehati..
kat sini ley dapat harge borong...


cer teka ape mendalah ni...??

lampu gantung..!!!
cantik menarik kan...
kecik2 jer sebenarnyer..
ni bukan plastik or kaca tau..
lampu ni dibuat dari paper lantern tu tau...
cume keras sikit ar..
untuk b2b yangbanyak idea tu ley ar beli bende ni..
macam2 idea boleh dibuat..



macam2 bentuk..macam2 kaler ade..
harge Rm 40 hengget kalau beli satu2..
kalau beli banyak ley dapat harge borong..
kedai.??? eerrr... betul..aku tak hengat..
tapi insyaallah..kalau ko jalan semua block..kedai ni boleh jumpe..
boleh tak macam tu... hahaha


dah lar tu..
aku pon tak habes jaLan..
kaLau aku nak tangkap gambo satu2..memang alamt nyer.. 
biar aku jer yang buat bisnes ko beli kat aku.. heheh..

aku beli ape..??
eerr...sungguh aku tak beli banyak  barang pon...
aku tak tipu...

aku beli stokin ni jer...
rm 5 hengget 3 pasang...
aku beli 3 kaler...



konon2 nak beli simpan tuk pantang nanti..
tapi aku rase kene beli gak yang lagi elok nanti..
sebab...what do u expected with 5 hengget stokin..
memang nipis sangat n kain tak besh..
tak per..ley pakai waktu terdesak...:)




lagi satu aku beLi FM ni.. satu jerrr...!!
[aku pon pelik kenape aku beli satu jer]




jadi.. korang2 yang rajin sangat email aku tanyer kat mane GM Klang ni..
aku tak ley nak letak map.. ko gugel jer kan senang...
tapi tuk spesefik... GM ni terletak kat Bukit Tinggi Klang..
dekat ngan Jaya Jusco bukit tinggi yang besar gabak tu..
dekat gak ngan hospital besar tengku ampuan rahimah kLang
[ko lalu depan spital..ko terus jer sampai jumpe Gm ni besar tepi jalan]
satu jalan ngan nak gi banting...
kalau dari kesas highway tu..naik ar fly over ker banting..
lepas tu beLok kanan..
dah dekat sangat ar tu...
cukup kot...
kalau tak jumpe gak.. ko tanyer jer lar orang..
orang kat situ mesti tau...;)



p/s :: pagi ni aku ade monthly medical check-up kat KK.. aritu suker2 hati nak pospon..jadi hari ni harus pergi...malas rase nyer... huhu




28 comments:

Asfiza said...

waaaa..info yg sgt ebrguna kak...:) terima kasih banyak2..:D

e k i n ♥ y u s r i said...

x beli brg baby ke sis?

dahliasayang said...

macma best je kat sini..tak pernah pergi lagi. tapi org kata seronok. almaklum la jauh dari kl..hehehe

Fariza said...

dr dulu nk g, tpt x berkesempatan. syoknya. kalau bw encik tunang, mesti dia gelakkan fariza. ha3. sebab rambang, xtau nk yg mana 1. :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

mak ai..

lau sy kat situ,mau kopak duit..

rabun mata tgk sana sini..

PinKy MoMMa said...

FM murah gilerrrrr..ok boleh terjah ni hehehe ;)

tapi lampu tu mahal sebenarnya..dulu masa kiteorg beli hanya RM10 jer..kalau letak kat luar tak elok dia cepat kulat nanti..kena letak dalam umah..

cik enul said...

subhanallah.....tgok gamba jer dah berangan nak beli macam2..best nyer tempat2 macam ni..thanks sbb share story pasal tmpat ni yer...
*mood berangan lagi...

Yan said...

eee teringin lah akak nak p..

Nurul Husna Abidin said...

beatnye akak shopping...nanti dah pas kawen, nak ajak suami shopping sini gak la...husna suka tgk lampu gantung2 tu...cute.. :)

choclairissa @ intan said...

wahhhh rase sgt nk pegi jugak...i pegi kt GM Chow kite tu cm pening dh..beratur ramai plak tu..

Lieya said...

Aduhaiiii aty oiii, kalau k.lia yg pegi lg sawan ni, silap2 tak nak balik.. ahahahahaaa

mizzkechique said...

kak, mekaseh bg info!!! sy akan terjah ke sn... adoi, teruja dh ni..

mRs mysarah said...

hari tu pown i baju jer pegi sini for the 1st time. meroyan jugak la tengok baju baby. tapi bila pegang, mak bising "tak payah beli dulu baju, tak tau lagi anak laki ke pompuan"

terus sentap. letak baju, blah. hahaha

i.z.m.a said...

ahh.. betul2 menggoda iman bila tengok fm banyak2 tu.. tapi siyes tak tau langsung ada tempat soping camni..

Cho Zila said...

akakpun der buat entry pasal GM ... memang best gi situ... tapi sekarang akak nak beli baju budak keluar sikit dari GM kedai Kiddo memang best...

Leonora Halim said...

Aty... kain yg berbatu2 tu ada kt vietnam beb! banyakkkkkkk..... murahhhhhhhh :)

k.h.a.l.i.l.a said...

geramnye tgk barang comel2 ni. slalu gak dengar tempat ni...


tuan blog, sy nak mntak tlg boleh? vote sy kat link ni kalau sudi. sampai 14 nov 2011 je. huhu... TQ

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=275396459166164&set=a.275394759166334.63684.165933393445805&type=1

mr and mrs sapic said...

kak, egt x tasbih 2 range price dea brape???

farhanna said...

mcm2 ada.. plg cute mak atashinchi

jihan said...

hahah...gm klang 10 minit dari rumah jihan tapi dah lamer tak g coz jj bukit tinggi melencongnyer..huhuhu..apa2 pon aty yut nak nampak ckit cute...;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kalo ai pow borong FM tue....
sukerrrrrrrrrrrrrr
sini dah start pakai stoking sampai bulan 5 nanti sebab cuaca sejuk....cian kaki x leh bernafas sgt ngeee

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

4 bulan? sis biar btul..nmpk cam tak preggy..slim melim gitu..awet muda.hihi~

AdaNaz87 said...

best ni kalau shopping kat sini. nak pergilah nanti! ((;

♥ Elin ♥ said...

semangat baru untuk org baru!!!

best2...mmg superb lah.

Anonymous said...

snahq veste moncler hrkzu beats pas cher bxdoi veste moncler omkja http://frsrallphlaurenspoloshirtssale.info mw ujw http://frsrallphlaurenspoloshirtssale.info

PM said...

GM Klang kini sudah ada bangunan yang setinggi 7 tingkat. Lebih banyak pemborong dan produk yang menarik. Kunjungilah kedai kami di 2F-15, Tingkat 2, GM Klang, Bandar Botanic, Klang. Kami adalah pemborong hiasan wanita yang paling baik di GM Klang. Pelbagai hiasan wanita seperti cekak rambut, rantai leher, rantai tangan, cincin dan sebagainya. Kalau berminat pandora dan vintage charms, datanglah ke kedai 2F-13. Terdapat lebih dari 1000 rekabentuk vintage charms.

www.borongborong.com.my

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx entry nih . tgh hari esok mmg plan nak pergi sini =)
adoiiii... makin tak sabar nih

asyikin khairon said...

Kt gm klang ni ada x kedai borong paper bag untuk door gift jemputan khawen?