Wednesday, November 09, 2011

tak de plan nak beLi seawal ni...tapi dah TER BELI jugak...











tapi tak nyesal ponnnnnnnnn...!!! [heheheh]
sebab..murah dan dah tak payah pikir lagi.....
alang2 jumpe..pekenan pulak tu.. beLi saje lah..
asaL masih dibawah bajet...






baby stroller...
awaLkan beLi...??


kaLau ikutkan aku n Fared tak de pLan nak beli daLam mase terdekat..
ingat nak beLi mungkin lepas2 bersaLin nanti..
konon2 mahu dahulukan ape yang perlu...
dan masih2 lagi terpikir2 samaada kiteorang perlukan atau tak baby stroller ni...
tapi sudah nyer..hampeeeehhhhh....
biler 2-2 makhluk ni sebenarnyer langsung tak ley gi shopping..
mesti ade saje nak di beLi...
lagi2 kaLau name nyer MURAHHHHH.....yeaaaayyyy....
susah nak pikir sangat2 panjang biler bende dah berade depan mata...
akhirnyer kami TER BELI jugak.. [cehhh]






kiteorang beli stroller ni mase kat warehouse saLes kat Puchong..


aku tau pon melalui  Mysarah minggu lepas mase ngah sms2 ngan die...
terus die sms alamat tempat tu sekali waktu tu...
[sales dah abes..jadi aku tak yah ar bagi alamat kat korang ek]
waktu tu..memang nak pergi...
tapi target kami bukan ar baby stroller..
walaupon awal2 sarah dah cakap stroller kat situ murah2..
tapi konon2 hati gagah perkasa..
tak mo beli baby stroller lagi..
cume nak tengok2 barang kot2 ade pekenan kat hati...


tapi lepas sarah pergi 4 kali...dan setiap kaLi pulak update kat bLog die..
ini tak boLeh jadi...
hati yang konon2 waja sangat...
terus tak keruan..hahaha
jeles ko tau tak biLer die beLi baby stroller yang cantik ngan harge Rm80...!!


terus sms laki aku soh masuk bLog Sarah n tengok sendiri..
kaLau tak die tak percaya nanti bende tu murah n cantik...
sudah nyer biLer aku kate malas nak pergi..
laki aku pulak beriya kate "rugi tak gi tengok"..
ok..baik lah...


nak pergi hari biase kerja macam Sarah memang tak dapat ar kan..
pendam jer daLam hati...tahan sabar...[hahaha]
[geram jugak ngan Sarah.. gggrrrr...;p]


hari sabtu sebeLum raya haji aritu..
pagi2 bangun semangat nak pergi..
sampai2 tak de orang pon lagi..baru bukak..[huhu]
tak pergi tempat lain dulu dah..
terus ker tempat stroller...
jangan harap ar ko kate nak tengok2 jer...
dah ade depan mate kan..
harge ok..pekenan pulak tu...
tak payah ar ko kecoh kate hati ko keras macam besi sangat...[ngeh ngeh ngeh]


nak satu jam gak ar memiLih stroller jer...
sebab lapang n tak de orang lagi..

dapat lar kami pilih ngan senang hati n lapang tanpa gangguan...
buat perbandingan antara satu sama lain...
siap bawak jalan2 daLam warehouse tu tau nak test best ker tak...




laki aku nak piLih stroller yang besar..
supaye baby boLeh pakai lama 3-4 tahun..
lagi.. mahu 2 ways handling..tolak kedepan dan kebelakang..
jadi boleh tengok baby selalu..
lagi.. mahu tempat duduk boleh baring jugak... adjustable...









murah sangat ker sampai ko tak sabar2 nak beLi..??
tuk yang aku nak jugak beli..kire murah jugak ar tu...
harga asal lebih kurang rm 2 ratus lebih..
tapi aku beli Rm 150..


kaLau ikutkan ade lagi murah... 
tapi lepas dipilih2 selama satu jam dengan tenang..
jadi kami piLih baby stroller ni...
sarah punyer cantik n besh jugak..
dapat Rm 80 jer...!!!!!
tapi mase kami datang.. dah abes agak nyer..
bukan rezki kami...


tak per.. yang ni pon still kami rase ok..
harge mampu milik..
dan kami puas hati ngan baby stroller ni...




kenape hijau..??
ade 3 kaLer... biru turquoise.. merah n hijau ni Lar..
warne merah..asben aku kate tak mo.. 
nanti same ngan Sarah..[hahaha]
sedang kan bukan jumpe hari2 pon kan...;p
turqoise...eerr..tetibe macam borink pulak..
jadi decide amik hijau ni...[suka jugak]
warna yang ceria untuk baby dan budak2...


ade kaLer oren..
tapi bumbung atas die macam jarang n panas jer nampak..
kaLau jaLan tengah panas...mesti siLau baby nanti..








alang2 dah beLi baby stroller...
beLi sekali kipas yang comeL kaLer pink hijau ni...!!
nanti nak letak kat stroller tu ar konon2..










balik2 singgah umah Tina nak tayang baby stroller baru..[hahah]
pasang siap2..
[lepas tu susah2 bukak baLik nak simpan daLam kotak...] ngeeeee....






waLaupon terase awal sangat..
tapi rase lapang sebab dah setel satu bende...
tak yah pikir n pandang2 dah kat tempat lain kan...




mekaseh to Sarah yang bagitau tempat ni kat aku... :)
bukan setakat baby stroller jer.. tapi ade lar 2-3 barang kecik2 aku beLi lagi..
nanti2 aku citer hokeh..






p/s :: masih terpikir2 nak beli car seat.. ade kah aku perlukan atau tak..?? pendapat korang..??

















23 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..cntiknya sis..

suka nya..

sy lak yg kenan..hikhik..

Rozita said...

dah beli stroller? sgt2 awal tu dik... hehe.. anak kecik2 ni elok beli sling atau pouch je dulu.. senang nak susukan..

car seat tu perlu kalau kena hantar nursery sendiri, maksud akak kalau kena hantar nursery sorang2.. dan bagus untuk jalan2..
tapi bergantung la.. ada budak tak suka duduk dlm tu..

PinKy MoMMa said...

hahahaha dah kirim kat adik jugak..beli jugak kami ;p

walaupun jauh..nasib baik ada adik rajin nak melayan..kami beli yg utk travel nyer ty..umbrella folded..senang nak dibawa berjalan..

harga memey murahhhh! adik 2 ari kat sana sawan hahaha..

farhanna said...

aty kamu mmg so seksited nk tgu baby keluar.. awal tuuu beli stroler

~YUN~ said...

murahnya stroller,cantik plak tu..dear,car seat sangat penting,kalau blh ajar anak awal2 pakai car seat,nanti die da biasa senang..kalau lambat nanti,baby takmo..safety first ya!=)

DilaMilin said...

saya pun dah ada stroller. my dear jugak. tapi preloved je. kawan bagi ehehe

InaAchik said...

x dapek den nak nolong bagi pandangan ker aper... xder pengalaman la katakan... ;)

Mila Ahmad said...

hijau warna kesukaan saya,
even saya belum berkahwin dan xde baby lagi tpi suka jerk baca entry akak utk ilmu pengetahuan hehe...

UyaRayza said...

comel heheheh..biasala tue nmpk mende comel nafsu tak terkawal kn heheh..kalau mende murah n comel, cantik x membazir n x ade term terlalu awal hehehe..sementara ada duit kn hehehe

~ NANA ~ said...

rm150??? wahhhh itu mmg sgt murah...dh la cantik...

i takot nk beli awal2 sbb pengalaman adik2, diorang semua xmo duduk dlm stroller ms kecik2 dulu...last2 kendong je...hihi

Leonora Halim said...

carseat wajib beli!!!! *dgn nada tinggi* especially bila masih baby... bila besau, leh pangku jek... kalo ikut keselamata, babyseat is the best.. and mommy leh drive sendiri wif baby in the car... :)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bestnye
murah plak tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

RM80 kira murah sgt2 la tue
cantek plak....
dulu stroller anak ai pakai 2 kali jer...sebab dia suka weols dukung compare duduk atas stroller tue...la ader dlm stok kt mesia x guna pong.....
car seat beli la for safety baby masa naik keta...if nk jpn mmg wajib car seat sampai umoq 5 thn

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh murah giler yek...jelesnya... dh la tmpt sale tu dekat jer dgn rmh sy,mcm mne sy xthu nie...nnt kalu ade sale brg baby info sy jgk yek sis...mmg cantik la stroller tu sis..

Zana Adieyza said...

ramai yg kata wktu warehouse sale brg baby mmg dpt beli stroller dgn hrga murah..

harga ok, function pun ok, wrna pun ok.. cun habis!

Adylia Qarissa said...

cantik color hijau nie..lain dari yang lain.. :)

pendapat dkna baik beli car seat nie..sebab senang bila salah seorang dari mak ayah tak ada, nak letak bb hantar rumah pengasuh lagi selamat.. kalau pengasuh tepi rumah baik tak payah beli...jimat :)

tapi nak beli pon kene ikut saiz bb..pengalaman akak dkna, kecik2 dulu 1 car seat..dah besar cecah 4 bulan tuksr yang lagi besar.. 2x modal ;)

pengalaman orang tau..dkna tak kawen lagi..hikhikhik

wardah @ fie shah said...

Murah tu, berbaloi lah RM80 tu. Car seat ikut keperluan awak. Kalau awak driving bedua dgn anak nnt mmg perlu la. Lagi pun elok ajar baby duduk car seat awal2 ni.

mzhany said...

aaahh hijauuu suker suker...

mRs mysarah said...

beli jugak akhirnya! ok i tau design mana yg u beli :D. kita punya function lebih kurang je kan? but u punya kualiti lebih ok la of course. i punya kan murah aje :D

for me car seat sangat penting coz i tau my hubby akan sentiasa sibuk dengan kerja dia. and i have to berdikari. mana tau ada kecemasan ke apa kan. tak ke naya? so u pown kalo nak beli kena pk baaaanyak kali ok. but for me tak rugi langsung

laskar pelangi said...

dah teruja kan...hehe...tu jadi teruja tu...;)

fash nurfazlina said...

waaaa mmg worth it! jelesnyerrr :)

i.z.m.a said...

stroller & car seat bakal baby ku hanyalah 2nd hand saja. owh, termasuk katil baby. giler jimat kan poket. :P

recycle je dari anak akak & abang yang dah tak pakai. tapi kekadang teringin gak nak beli baru. eksaited terlebih.. hahah

jihan said...

aty kalo car seat bg jihan perlu la coz untuk keselamatan juga kalo nak berjalan jauh2 letak dia dalam car seat jer n xderla lenguh asyik pegang dia jer...satu lagi jihan memang beli car seat seawal nyer sbb anta nursery since usia adam dah 3 bulan...;)