Friday, November 25, 2011

Jumaat yang SIBUK :: Wardrobe baby


sibuk untuk aku..
sebab semalam aku tak kerje..
selain nak habeskan cuti tahun...
alasan lain :: tetibe bangun pagi2..malas nak gi kerje..[boleh??]

disebab kan oleh itu..
aku banyak kerje harini..
masuk opis bersepah note tampal atas meja..[rase nak marah sebab orang sepahkan meja aku]
hari ni..aku tak dapat nak buat n3 meroyan cakap banyak...
[suker ar ko kan tak yah bace n3 aku panjang2] huhu
ni jer gambar yang sedia ade dalam draft yang tak yah aku nak cerite banyak2 dulu..





 laci tingkat 1 [atas]


laci tingkat 2 [tengah]



laci almari baby setakat 20 November 2011
aku tak beli semua ni serentak..
setiap kali aku berjalan aku beli 2-3 barang yang murah2..
kalau tiap2 minggu berjalan..
jadi ar barang aku banyak ni...
penuh..??
belum lagi..
tu baru sikit..
nanti2 dah sampai mase sesuai aku cerite satu persatu hokeh



p/s ::susah nak dikawal



26 comments:

Gieyana said...

susun atur yg kemas..:)

Mr n Mrs Zaidi said...

wah..dh siap2 simpan dlm wardrobe brg2 baby tu yek...seronoknya.. suka ape bc n3 akak nie..bnyk info dpt.. nie nak share ade satu warehouse sale brg baby esok kt setia alam..

http://www.shoppingnsales.com/2011/11/18/26-28-nov-2011-littlewhiz-com-warehouse-sale/

nuyui a.k.a miss YUI said...

rasa cam nak ada bby gak..huhu.

rini.borhan said...

cantik tersusun da..kt yang dah dekat pun tak byk camtu..lei tlg kemas?? :)

Mrs.Farhana said...

ohmen aty!!jelesnye tgk wardrobe baby awak!!hampir penuh..sy punye letak dlm container ikea jer..tuh pun cm ade xde je..hihihi..

eh, next week Pureen warehouse sale..sure lg ligat awk memborong kan..hihihi...:D

-oP_ida- said...

uittt dh banyak baju...kemas rapi jaa...bila due?

FieZaLieSa said...

suka...suka..hehe..nnt update bilik baby lak..mesti cntk..=)

puansazusarin said...

barang2 byk dh yer mama sediakan..baby pun xsabo2 nk kuar dh 2..he3...

ratusiput said...

tgk persiapan byk kaler utk baby boy... :)

e k i n ♥ y u s r i said...

dah hampir penuh tue sis
bgusnye

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dah siap ekk...
bertuah baby tue di manajakan oleh mummy dan daddy nanty....dah nak full ngan baby stuff ekkk

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ala..bestnyee..dah beli barang..su xbeli lagi..jrg kuar tu yang tak beli..hihi..

Natasha Farina Arifin said...

aty....bestnyeee dah susun semua dalam laci...uwaa...! tasha punye baby stuff berselerak atas katil bilik belakang...sia-sia jek ber laundry aritu..hareemmm nak simpan..sebab pas angkat je dari ampai..mcm ckp dlm diri..ermmjapgi lah susun..erm japgilah simpan...last-last yang hado???? berselerak atas katil....ingat nak upah bibik dari kampong ar cenggini...kuikuikuikuikui...

mr and mrs sapic said...

kak...nk share skit...baby baby 2 kan..better basuh siap2..yan dulu kat sepital depan nurse 2 baru terhegeh2 bukak price than nurse 2 ckp nape xbasuh siap2...baby kne pakai baju dah basuh tok elak gatal segala...

dulu xde org gtaw pon kne basuh dulu baju baby...

CikNaa said...

huiyo.. hampir complete ( ntah2 dah complete ek) seronok nya.. sy 1barang pn takde lg.. jeles nye :|

ibuhebat said...

betul ckp mrs sapic tu.. basuh siap2, pastu boleh simpan.. sedia utk dipakai. hehe..
anyway, nice job! cantik, kemas brg2 baby :)

Anum said...

wow kemas je susun aturnya

asna cute said...

Alahai kak... Jgn rajin sanat beli brg baby byk2 tau like sabun n shampoo baby tue xyah sebab nanti menimbun org akan bg hamper la hadiah la. Mcm haikal nie ha dlu adna belikan dia sabun set anakku tue yg pack travel smpi haikal dh masuk 5 bulan xpaki2 lagi. Percaya x? Sila percya sebab ramai sgt kwn2 bg hamper pastu dlm tue ada sabun yg besar2 hehe rugi jer dlu beli byk2 hehe.

Tapi baju haikal xdinafikan byk sbb salah beli saiz dlu. Xtau lak dia kuar besarkan trus kena beli bju baru saiz 3-6 bulan ke atas. Now dia 5 bln dh kena pki baju 6-12m dh hehe. Yg byk2 akak kena beli is pampes and babywipes if akak nak ajar baby basuh yak pki air singki sila praktis dr awal.

Eh tpanjang sudah.. Sorry mbebel kat sini pula hehe

afiewithayie said...

sukenye tengok..!! rase nak beli baju anak byk2 n penuhkan 1 almari khas utk si comel nie..

~YUN~ said...

aty,sama la wardrobe kite,sgt senang ader almari ni,kemas2 pn kemas...hehe

Wanie said...

akak!! dah penuh ye almari baby?huhu..dasyat ni die shopping..

cikpingu said...

happy tgk u sediakan sume brg tuk baby... :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

pasti tak sabar nk smbut baby kan??? tahniah, semoga baby dlm perut n mummy nya sihat2 sj..

tonaH iS herE said...

sukenyer tengok~

tk sbr la plak nk ade baby sendiri

ainnazari said...

wow, best nyer, I pn x beli byk mcm tu...hehehe mcm ni kena gigih sbb nnt anak kita sebaya...heheheh

Mimy Hamid said...

complete !!!!! geram weh..wardrobe mana ko beli ni..menarik