Friday, November 18, 2011

sibuk jer nak MANJA2 ngan laki aku...!!





amboi ko..pagi jemaat ni.. dah nak marah2..
mahaL rezki nanti ko tau tak....




eerrr...mane ade marah2...


giler ko tak marah kaLau ade orang sibuk nak manje2 ngan laki ko sejak ko pegnan nih...!!


tu kaLau 'ORANG'... memang kompem ar ko ngamuk sakan kan..


tapi kaLau 'KUCING'...
haaah... tak kan nak ngamuk ngan kucing jugak kan..
amboi kooo...melampau cemburu nyer tu...[ngeh ngeh ngeh]




kucing aku Rezqi..
sejak aku ngandung..
die macam tau2 jer...
die dah taknak manjer2 ngan aku dah..
sekarang dok mengimpit laki aku jer...
nak baring2 ker..mesti kat sebelah Fared..
nak main ker.. ngan Fared...


kaLau Fared soLat..
sebeLum ni die tak pernah sekali pon kacau..
selalu die akan ngekor dan duduk jer diam2 kat sebeLah sejadah...
tunggu sampai habes soLat..
kaLau aku ngaji pon..
die duduk dan dengar jer dekat2 situ..
kucing pon pandai kan...


tapi sekarang...
dah tak kire masa..
asal Fared bentang sejadah jer..
die mula menyibuk...
nak dihalau keLuar tak sampai hati...
jadi terpakse biar jer...gggrrrrr....







ko tengok die dok mane..??
kaLau aku amik..mengganggu soLat Fared nanti..
asaLkan aku pasti dia bersih..
jadi aku tak kisah..
weeeiihh... kucing aku ni mandi tauuu....



yang paling dia suka kaLau time tahiyat akhir...
biLer jari telunjuk gerak jer..
mula die nak gesel2...
kekadang die geget2..!!!
kaLau aku marah kang..die pandai merajuk..!!!


selamber jer ko kan...


amboi ko...kemain manje lagi ko kan ngan laki aku...gggrrrr...


yang peLik tu.. ngan aku tak de pulak...!!
ni yang aku mushkil ni...*hurrrmmm....[urut2 dagu]

sedangkan aku yang yang melayan die selalu..
layan makan.. Rezqi ni jenis makan berteman..
jadi kaLau die makan.. aku ni kena lar ngadap jer sampai die kenyang..
aku jugak lar gigih mandikan die selalu..
uurrmm...mungkin ni die tak suka...[huhu]

yang paling banyak marah die selalunyer fared..
walaupon fared sayang sangat kat die..
tapi kalau die nakal..
fared geram..fared letak die kat luar tak nakkasi masuk..
aku ni hati mak2 tak sampai tengok..
aku biarkan die masuk rumah..
kalau die nangis2 kene kurung sekejap dalam bilik air sebab suker kacau fared buat kerja..
aku jugak yang senyap2 kuarkan die...

tapi...tetap manja sangat ngan Fared..!!!
Rezqi majuk aku nanti nak dapat baby baru kottttt....!!!
orang selalu cakap.. kucing pon boLeh rase n tau tau...


p/s :: tak per lah..lepas ni ade baby pon..aku tetap sayang kan Rezqi...


20 comments:

deqla manjew said...

cumelnye kucing!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hamboiiii ngan kucing pong merajuk ker hahahaha...ada2 jer uols ni
comey plak tgk cat tue

Anum said...

comelnya cat dia...

Fariza said...

comelnya kucing.
kucing yg manja.

e k i n ♥ y u s r i said...

betol2
kucing ekin kat kampung pon cm2
kuat merajuk

biaselah kdg2 kucing liar kat kedai makan suke meleset kat kaki kte
ble balik umah,die meleset2 kat kaki,die ade bau kucing len
pastu mulelah seminggu xnak makan
kene pujuk bru nak makan
die tkot tuan die x syg die lg

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..dia tau akk tu pegnan..

comel ar dia!!

nurul huda jumri said...

eh dear...
xpe ke maen kucing time2 ngandung ni??

Asfiza said...

besar lah kucing akak...jantan ke betina?

farhanna said...

huhuhu..suke yer.. manja2...geram...comel

Erina Asmawani said...

alahai..comeynye Rezqi! gerammmmmm!!!

Nurulhuda|Adlie said...

mmg mcm ni la aty, sama je milo kat rumah tu, benda yang kita sebok tgh buat yang tu la dia nak kacau, mcm i nak iron baju guna iron board yg pemdek sambil kita duduk, dia nampak je kita hadap iron board tu terus dia baring atas tu, sabar jelah, haha

mizzkechique said...

amboi, gebunya.. rs nk babap montot dia..

FieZaLieSa said...

boleh tak kusyuk smbhyg dibuatnye kucing nih..hehe..tp comei..geram tgk..gebu..

cik fadh said...

hehe rendu plak kt kucing fadh dulu . kucing fadh dulu pown lebey kurang mcm ni kak . time nk solat tu, die dok tepi, kang mase duduk antara dua sujud die mst baring, bile kiter bagun, die bangun dok tepi balik . manje sgt2, dgn org len die xmcm tu . kucing mmg kenal tuan die..

Qhaifa Nur said...

cat, cat, nama cat sedapnya....

Rtp Farra Arisha said...

kucing pun pandai pilih kasih ya. hehehe.

laskar pelangi said...

akak..memang kalau dah manje.time orang solat lah dia nak manje2..geram tol..hehe;)

Peri PiA said...

hihii,dah agak dah :P

Adylia Qarissa said...

Rizky amek kesempatan hahahaa

Reensyarinie said...

ololo manja tau..tp kesian kt dia mcm tau2 je aty dh nk ade baby tpksa dia pergi menumpang kasih dgn husband aty pulak..haha