Tuesday, November 15, 2011

TRAVELLING BAG baby...







dari awal aku asyik terpikir2 pasal nak bawak barang baby waktu berjalan..
kalau bag tu terlalu besar..
macam leceh jer nak hangkut kehulu kehilir kan..
macam nak balik kampung puLak..
sedang nak bawak main kat taman jer kan..
lagi2 kalau nak masuk mall atau jalan2 amik angin petang [kononnyer]
atau nak gi majlis2 kenduri kawen ker...[tinggal je la dalam kereta kan]


kalau bag terlalu kecik pulak..
takut tak muat nak isi segale keperluan..
dengan pampers.. ngan botol susu... ngan tuala... 


aku tak pasti kalau aku nak bawak bag baby yg biase jual kat kedai tu..
eerrr.. aku tak berape pekenan...


atau aku guna saje sling bag atau handbag aku yang dah sedia ada..
eerrr...mungkin kene beli yang lebih besar..
dan sumbat segale barang baby termasuk barang aku sekali..
nampak lebih mudah kan...
[akan dipikirkan]


tapi sebenarnyer...
aku begitu YAKIN.. Fared yang akan bawak kan bag baby nanti...
jadi..tak kan setiap kali die nak bawah hand bag aku kan....
lagi2 kot2 bag aku tu kaler Pink..!!


jadi solution buat mase ni yang boleh dipikir kan..
beli Travelling bag yang lebih flexible tuk baby..
samaada aku atau pon Fared boleh bawak pada biler2 masa...
atau boLeh gantung sahaje pada stroller..


ceehh...cakap jer lar ko memang nak beli travelling bag ni...eeeeerrrr....


huhu..betuL.. mase terpandang pasal bag ni kat dalam majalah[lame dah]
aku terus pekenan..


ade jual on9..harge pasaran...
tapi memang perangai aku tak suke beli barang secare on9..
sebab aku tak puas kalau tak dapat belek2 n pegang sendiri bende depan mata..


kebetuLan mase gi Tesco Rawang nak beli barang dapur..
ade kedai baby kat dalam area Tesco tu..
terus jer beli....!!
kalau ikutkan..
tak yah beli dulu pon tak per..
sebab..kiteorang memang selalu datang Tesco ni nak beli barang umah..
tapi sebab Fared sendiri kate "kite beli jer lah sayang"
aku ngan senang hati kate "ok..ikut sayang jer"
giler ko tak suker kalau orang ajak shopping...[muwahaha]




kedai "SHEE BABY" 
tak silap aku kedai ni ade banyak lagi cawangan lain..


ni lah ruper Travelling bag untuk baby yang aku beli..
Harga :: Rm 59.90
warna :: Putih 
aku nak kaLer hijau atau yang lebih bewarna sebenarnyer...
tapi pilihan warna sedia ade cuma ade kaLer hitam..kelabu dan putih ni..
bag ni jenis sandang belakang...
selesa dan sesuai jugak kaLau Fared nak bawak..


bahagian dalam bag.. banyak kan boleh isi..
ade pembahagi untuk letak botol [tak ar tertonggeng]
tempat letak pampers..dan bekas2 makanan dan mainan..
sesuai ar kalau nak bawak berjalan tuk jangkamasa yg pendek..


boLeh bukak sampai 90 darjah..
kalau sangkut kat stroller boleh terus bukak jer macam tu..
tak jatuh berterabur..


haa...ni adalah changing mat..
tak yah ar dah ko bawak getah lapik tu lagi..
dalam bag ni dah siap tersedia sekeping..
tak tebal sangat..tapi tak ar nipis sekeping..
sesuai tuk travelling pack...


sumber gambar:: DISINI

sebenarnyer nak beli travelling bag cute macam ni...
siyes sangat sukerrrrrrr...!!
tapi Fared awal2 dah tolak..
sebab macam aku cakap tadi ar..
die tau die yang jugak yang akan bawak nanti bag ni..
jadi diee tak moooo...!! 
heeyyy...cuba bayangkan laki aku bawak bag ni jalan2..
tetap cute kannnnnn....[heheh]
bag ni kat kedai tu harga sama..
kalau nak beli on9 mahal sikit..
besar saiz jugak lebih kurang sama ngan bag aku kat atas tu..



kenape Fared beriya sangat nak beli travelling bag ni..??
sebab dia kate bag ni boLeh isi laptop die jugak..aaarrrgghhh.... tidaaakkk.....
dia kate 2 in 1... tak membazir...
tak aci kannnnnnnn....





19 comments:

mizzkechique said...

kak, beg ni la yg kakak sy duk cari² tu.. murah je rupenye yer.. nt sy nk sajes kt dia..mekaseh kak..

Anum said...

sesuai
memang terbaik pilihan

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin ade jumpe bag lady bird tue kat jusco kepong blkg umah ekin nie
dah ckp kat suami,nak beli beg cm2
die pon xnak
malu nak bawak katenye....
hehehehe
tp ekin sgt berkenan
mcm2 color ade

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2la sis..

wah..xsbr nak tgk bby comel sis..

aTy _faRed~ said...

MK :: same2... ade banyak saiz tau. kalau besar lagi..mahal sikit..:)

anum :: senang nak bagi asben bawak..:)

ekin :: heheh..tapi memang kesian kalau nak soh asben yang bawak bag macam tu kan..;p

nuyui :: amiinn... yang comel tu harap2 lar..:)

♥ Wina ♥ said...

eh, ai pun pakai beg nie gak..kawan hubby hadiahkan selepas bersalinkan my daughter dulu so dah dekat 3 tahun beg nie berjasa..masih cantik & mcm baru :-)

mmg best beg nie, mine is black..husband or even kite pun boleh bawak..very comfortable

Mila Ahmad said...

beg lady bird tu comei betui r!

Qhaifa Nur said...

bila ada anak kecil ni, beg2 sebegini penting senang nak isi barang mereka..
saya punya beli kat jucso dah 2 thn pakai ok sampai sekarang...

Suhaida said...

sekarang ni..papa beg warna putih tula segla2nya..dah takde handbag dah..hehe

Mr n Mrs Zaidi said...

wah2...comel n bgs jgk beg nie kan...mudah dan senang..leh tumpang baju kita skli if mls bwk beg lain kalu stkt nk g jln2 satu hari satu mlm tu...hihihihi..nak cari jgk la...

Mrs.Farhana said...

uik?dh beli bag...i lak teruja ni..1 brg baby pun xbeli lg..hihihi...

aty, cm dh tau je kaler ape cat kt bilik baby tu..hihihi..:D

.:shura shushi:. said...

Barang baby sekarang nie comel comel..!

Totie@Tomy said...

beg ni mmg top dan ramai org pakai saya pun nak beli jugak..hehe senang bawak anak pi jalan2..

Unknown said...

http://adreanadira.blogspot.com/2013/03/travelling-beg-baby-for-papa.html

Ika said...

Salam.nak beli kat mana beg ni.lama cari.klau online mcm mne nk beli

Ika said...

Salam.nak beli kat mana beg ni.lama cari.klau online mcm mne nk beli

Ika said...

Salam.nak beli kat mana beg ni.lama cari.klau online mcm mne nk beli

Ika said...

Salam.nak beli kat mana beg ni.lama cari.klau online mcm mne nk beli

Davidjohn said...

I am definitely enjoying your website. You definitely have some great insight and great stories.
baby carriers