Monday, November 14, 2011

baby pon nak ade DIARY jugak...





tapi ibu baby Lar tuLiskan..[huhu]
beruntung...!! sebab dari daLam perut dari asaL ciptaan nya..
aku dah catit segale nya daLam diary...
bukan sebarang diary hokeh..
DIARY khas aku beli tau...
Diary kehamiLan...
eerr...kire diary tuk baby gak ar tu...






sebenarnyer aku dah beLi diary ni lame sangat...
kalau ade yang masih ingat..dari tahun lepas lagi...[POST]
amboi ko..terujer betuL sampai awal giLer ko beLi...
tak ar....
aku dolu2 akhir tahun 2010 lepas kan pernah mengandung..
tapi rezki tu tak Lame sebab keguguran..
plz..tak mo repeat.. bosan ratus kaLi ko dah cerite kan...
okeh..baik Lah....


tengok..gambar scan baby yang gugur aritu pon ade lagi... mase ni.. jantung baby dah tak de pon...[sedih]
okeh..tak mo ingat dah...
doakan saje kebaikan tuk kaLi ni...


tak kan lepas gugur aku nak buang kot buku tu..
sayang kooooo...
dan harapan masih ada...
bukan murah sebab harga...
tapi mahaL sebab iLmu nya.....




Diary kehamilan ni bukan setakat diary..
tapi banyak bende ko ley dapat daLam buku ni...
dari awal2 trimester pertama..
sampai Lah ke tempoh berpantang...
sampai lah ko ko ade kes beranak songsang ker...
haa..berguna kan..










harga :: Rm 26.00
aku beLi ni kat kedai buku area jalan TAR tu..
buku nye cute.. n lebih islamic..









ada doa2 dan nasihat2 berguna...
berbaLoi2 sangat..
aku bab membace aku memang suker..
tapi tang nak menuLIs tu..
tak berape nak rajin ar..
'tuLis' daLam bLog yer aku rajin...[huhu]


tapi sebab dah beli..
jadi aku cube menefaatkan sebaik mungkin...
walau tak rajin nak hapdet tiap2 minggu..
tapi sebulan sekali-dua aku mesti tuLis perkembangan baby aku ni...


alhamdulillah...
aku pon dah hampir 18 minggu..
maknenyer 4 bulan 2 minggu...
aritu scan tak nampak lagi jantina nye walaupon aku ni teruja giLer..
doktor kate sebenarnyer dah nampak 'sikit' tanda...
tapi tak berani nak sahkan sampai betul2 nampak nanti..
bedebar2 puLak aku...


mahu anak lelaki atau perempuan...??
nanti lain kaLi aku cerite...













23 comments:

Liyana said...

teringin nak beli, x jumpe plk dkt2 sini, nk kuar pun malas, hehe

cik enul said...

woww!!! sgt teruja ngan diari ni..nak beli skang boleh???gler semangat walau kawen pun belum..hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

terus rs nak beli jugak

e k i n ♥ y u s r i said...

akak ingt x name kedai tue?
nk crik jugaklah

Nurul Husna Abidin said...

sweet...nanti besar baby leh baca

Anum said...

bestnya teruja anum tgk
meh join GA anum
http://satanicsoap.blogspot.com/2011/11/giveaway-nov-2011.html

aTy _faRed~ said...

liyana : awal2 ngandung memang macam tu..malas kemain kan..:)

cik enul :: hahah..memang giler teruje kalau kate nak beli sebelum kawen lagi..;p

ekin :: alaaa...senang jer kedai tu..betul2 depan dan seberang jalan kfc dan a&w tu [bukan sebelah pertama tau]..rasenyer atas sikit dari kamdar besar kalau dari arah Sogo..:)

Husna :: tu motif sebenar..:)

~ NANA ~ said...

bagusnye buku ni...nak cari gak la nnti

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2 sis..

moga semuany ok tau..

amiinn..

sy xleh nak beli ag..hukhuk..

farhanna said...

bagus la buku ni.. nk beli i dh 38 weeks.. tgu ms je.. huhuhuhu btw gut luck sis.. bnyak bnda sempat buat lg utk baby...

mr and mrs sapic said...

yan pon ade dulu..actually writer buku 2 member husband yan... so dea la suggest...dulu mase preggy 1 hari je yan bace buku 2 pastu letak elok2 dalam almari..=) tp buku nie bes kan...nyesal plak xcatat dulu...gud luck kak... jage baby elok2....

puansazusarin said...

hr 2 gi popular jumpa jgk buku ni..tp xble2 pun lg =)

Cho Zila said...

akak memang der buku tapi buat sendiri buku exercise... sebabper der sebab kalau mengandungjer akak kena jumpa doktor untuk check manual darah tinggi seminggu dua hingga 3 kali..so buat satu buku dan tulis sikit2 dalamnyer diary... kalau jumpa petuapun masukkan kat situ...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bestnyer uols...
ai pow teringin nk buat gak ngeee
dulu masa preggy x terpikiq pong
muda sgt kot ms tu
lgpow mana ada diary mcm ni
sweet bangat

LYAfrina said...

ada gk yer diari utk baby..bgus ni utk abadikan hari2 disaat kt mbawa satu nyawa dlm rahim

~YUN~ said...

aty,penh gugur ke?yun pn penah..xpe,doa byk2,moga kali ni dipermudahkan k..jage diri tau..jgn lasak2 sgt..=)

cheq sue dieyha said...

aty,ada dlm blog sy doa utk mengelakkan keguguran tp ble dh msk 4 bln dh x prlu risau sgt sbnrnya sbb mse 2 baby dh hmpir sempurna...
kte hnya berusaha n bertawakkal tp dia yg menentukan sglanya..

iedayah said...

i lpas gugur ritu xlekat2 lg yang..uwaaa..tp cmne2 pn,ttp gk nk dptkn buku cenggini 1..tq dear 4 sharing this..

Tina Othman said...

bagusnya diari ni, saya dulu baca buku pama yg untuk 9bulan kehamilan tu, pun okey jugak cuma takde ciri islamic ni lah

Gadis said...

wahh teringin nak beli buku tu jugak la..hihih..

best sgt ader diary mcm tu..=)

♥ Elin ♥ said...

bagus lah buku nih..
selalu klu islamic mcm nih yg ada diari jer..

kalau ada g sana terjumpa belikan ler..blh elin bg present pd sesape yg pregy skg nih.

cute pulak tuh.

Mrs.Farhana said...

ari tu ade tgk kt kedai buku..ikut hati mmg nk beli, tapi takot xrajin sgt nk tulis2..hihihi...:D

ReYNa said...

buku ni mmg best!dah beli gak.boleh lekat gmbar baby scan kan.plk tu ada info pregnancy.berbaloi buku diari ni:)