Saturday, December 31, 2011

ape yang aku mahukan pada HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN aku hari ni..??



31 DISEMBER 1982-31 DISEMBER 2011

harini genap 29 tahun aku diberikan nyawa dan nafas oleh Allah untuk hidup dimuka bumi ni..
alhamdulillah..aku bersyukur ngan 29 tahun sebelum ni..
dengan segale yang aku telah lalui dan terima..
dan segala rezki yang telah diberinye selama 29 tahun ni...




29 tahun...??!! gullpp......
dah tua rasenyer...tahun depan dah cecah 3 series..!!!

tapi positif...
baru 29 tahun hidup kan..
29 tahun.. aku sedang benar2 menikmati hidup ni..
belum lagi aku terpikir tuk menganggap usia 29 tahun ni terlalu tua untuk aku menghabeskan sisa2 hidup aku..
okeh...melainkan ajal dan maut..
tu aku serah pada Nya...
untuk itu.. 29 tahun bukan penentu aku masih boleh melalui kehidupan yang panjang..
tah esok lusa...tak sempat nak cecah ke 30-an..
aku dah dipanggil oleh Nya..
jadi...dalam 29 tahun hidup..
atau tak kire berape tahun pon kite hidup dan diberi nafas oleh Nya..
haruslah sentiasa bersedia ngan kehidupan yang 'selepasnya'..
persoalan :: bersediakah aku....?? [gulppp]

hari ke-29 tahun aku...
aku sangat bersyukur dan berterima kasih pada Nya..
sebab masih diberikan kesihatan yang baik..
di berikan akal dan fizikal yang sempurna...[alhamdulillah]
masih lagi boleh berjalan..berlari..senyum dan ketawa...
gembira juga menangis..
diberikan akal yang lebih matang...
dan 29 tahun yang penuh ngan kehidupan yang tidak sia2...

dan harapan aku selepas kehidupan 29 tahun ini..
aku terus diberi segale kebahagiaan dan kerahmatan serta keredhaan dari Nya...
agar aku boleh terus hidup ngan tenang serta tidak akan tersasar dari jalan Nya...
ditetapkan Iman aku sampai kehujung nyawa...
agar mati aku nanti tetap berada dalam Iman..


AMIN.................






Fared tanyer ape yang aku mahukan sebagai hadiah ulangtahun kelahiran
aku tak de jawapan...
segale2 nye dah aku miliki..
dan aku bersyukur ngan ape sahaje yang aku ade...


aku hanye mahukan DOA dari semua orang...
doa yang baik2 sahaje untuk aku...
doa dari korang jugak..
agar dipermudah kan setiap urusan aku....


eerrr..tapi kalau ko baik hati nak pos hadiah kat aku pon..
aku tetap suker..!!
giler ko tak suker orang nak bagi hadiah..[muwahahaha]








P/S :: mak aku cakap..aku yang terlewat 'keluar'... kalau lewat lagi...aku akan jadi antara orang yang tertua untuk setiap tahun tu pulak.. ;p


28 comments:

zella y said...

salam aty....
happy birthday!!
semoga panjang umur...murah rezeki dan bahagia selalu..amin...

Tina Othman said...

alhamdulilah, happy birthday aty, moga lebih sihat, kaya & berjaya

pena rozie said...

Amin....

Azzah said...

selamat hari jadi..::)

cikpingu said...

hepi besday sis...
smoga berbahgia n seronok2 ngn baby thun dpn..hihihi..

nur atiqah wahida said...

hppy birthday! ALLAH blessed! :)

Mimy Hamid said...

hepi besday dear aty...besday ko ni tarikh keramat....betul2 penghujung tahun...kena celebrate ni...hihihi...take cara baby jugakk

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Happy birthday to you.. moga kebahagiaan berkekalan. Amin.

mRs mysarah said...

yer lah aty. kalo u kuar lambat sikit jer, boleh jadi lebih "muda" hehehe

apa pown happy 29th birthday yer. love ya! ;)

FieZaLieSa said...

happy besday aty..=)

MiSS NaDieYA said...

happy birthday aty..wah, aty ni nmpk muda dr umur sebnr la..hehe

mia-ina said...

selamat ulang tahun kelahiran aty...mia doakan yg baik2x mengiringi perjalanan hidupmu

eamy milea said...

Assalamualaikum selamat hari jadi kak aty..wahh baru tau umur akak rupanya sebaya kakak sulung sy..selama ni ingtkan akak ni sbaya sy je hheehe...:)maklumlah awet muda betul akak ni...Apa pun semoga akak akan dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dan selamat melahirkan baby. Moga2 mendapat kebahagiaan didunia dan di akhirat kelak..amin,

Mila Ahmad said...

kak aty selamat hari lahir, hope akak sihat, ceria gembira bersama suami dan bakal baby yg akan born xlama lagi heee...

ninnah shafawati said...

selamat hari lahir kak :)
cantik tarikh lahir akk ni.btol2 di hujung thun hehe :)

storyfromme said...

selamat tahun baru dan selamat hari jadi :)

ibuhebat said...

seronok jadi december baby ni kan. boleh feeling mudaaa.. hehhe

una said...

take care of the bby.. and jgn skip makan k.. t8 care ^_____^ happy belated birthday sis.

jaja_norliza said...

HAPPY BELATED BIRTHDAY ATY...MOGA DIMURAHKAN REZEKI DAN SELAMAT DUNIA AKHIRAT....

jaja_norliza said...
This comment has been removed by the author.
nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt hri lhir sis yg daku syg,moga apa sis hrpkan tercapai.

moga jd isteri mithali dan bakal ibu mithali ea..

amiiinnn..

Adylia Qarissa said...

Semoga panjang usia sis :-*

Cik Puan Mimi said...

happy birthday kak aty~ dah kena panggil kak since now. hehe. before ni x tau umo. hehe

O'gosh said...

happy belated besday Aty...lama x datang sini...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

age just number dear
ai dah masuk pun 3 series this year but bln 12 nanti so lmbt lagi ngeee

wanie said...

mudah-mudahan apa yg dikehendaki oleh kak aty di makbulkan oleh NYA.. amin

Mrs.Farhana said...

aty,
happy birthday dear..
semoga hari2 mendatang lebih ceria bt aty n suami..
serta dipermudahkan urusan :D

sy jugak doakan semoga aty selamat bersalin..dh xlama lagi kan.sy pun berdebar2 juga:)

cik fadh said...

lambat wish sorii !

bru sempat bw kak . hehe..selamat hari lahir..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki . semoga dipermudahkan kelahiran nnt ;)