Monday, January 02, 2012

macamane kalau aku ter-mengidam makan JAGUNG BAKAR kat Penang..??







jangan ko....!!!
jauh tu dari Rawang ko nak redah sampai ker Penang semate2 nak makan jagung bakar kat NITE MARKET Batu Feringghi tuuuuuuu..!!!




kat Penang...
kiteorang bermalam kat hotel kawasan Batu Feringghi..
memang besh ar...
pulak tu..Nite Market kat Batu Feringghi tu bebetul depan hotel tu...
penat siang berjalan tak hilang lagi..
berjalan pulak waktu malam sampai pukul 11..!!
memang macam nak patah tulang montot aku ni ko tau tak..





kalau ikutkan Nite market ni same macam kat up town..
same macam kat kedai2 yang aku gi kat area Pantai chenang langkawi..
same macam pasar kering yang aku biase gi sebelum ni..
tapi sebab alang2 dah sampai..
dekat lak tu ngan hotel..
redah jer ar..
tu pon sampai hujung pasar gak kiteorang berjalan..
saje dating2 amik angin..
tengok2 ape yang menarik...




tipu ar kalau aku kate aku tak tertarik kat kedai baju ni...
semua baju same corak.. putih dan bunga merah..
lain fashion jer...







tempat2 ni memang meriah dan happening
barang yang dijual..juz ok..
banyak jer jual jugak kat Kl tu..



 tapi yang paling menarik perhatian dan selera aku ialah Jagung Bakar ni..!!!
memang sedap...!! teringat2 aku sampai sekarang ni...
risau mengidam jer nih...[huhu]


sementara menunggu jagung bakar tu siap..


muker sedang menikmati jagung yang buat aku lepas tu terkentut2 sebab angin dah penuh dalam badan..[ngeeee]
aku tak tau mase ni..




so far..kat Penang ni..segalenyer sempurna untuk kami..
cume terlampau panas tak tahan..
dan jammed kat town..
tapi alhamdulillah sebab tak hujan atau berlaku ribut..
risau gak duduk2 kat Pantai time2 musim tengkujuh akhir2 tahun ni kan..
insyaallah..ade rezki kami akan datang lagi..
mungkin lepas ni datang ber-3..ber-4 atau lebih...[dengan harapan] *amin




p/s :: kat area Kl selangor ni kat mane ade tempat jagung bakar besar2 yang besh..??











15 comments:

Mimy Hamid said...

baru aku nak tanya jagung bakar mana best kat kl sngor ni..terliur gak nengok makan ranumm wooooooo

ratusiput said...

wow...mmg feberet ratu ni...slalu bli psr mlm je...

Pen Biru said...

kalau dah mengidam, kena jugak turun penang nanti..

♥ Wina ♥ said...

x pernah lagi makan jagung bakar..kesian kan? heheheheheee

atu duduk hotel mane? care to share? ingat nanti nak cari hotel kt bt ferringhi jgk..dekat pulak tu dgn nite market nie ek?

mmg canteklah baju kat kedai tu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..jauhnya sis ni nak ngidam..hikhik..lau dkt,sy kirimkan dh..

Gadis said...

wahhh rajinnyer sampai kesane mkn jagung bkr...

x jauh kalau nak cari jagung kelapa tu..

pasal malam kat sentosa kat bkt beruntung...kat kot ngan rawang...=)

Arizakiah said...

Dulu-dulu....semasa mengandung mumummy tak mengidam yang pelik-pelik dan yang susah nak dapat..tapi mummy rasa jagung bakar yang sedap susah juga nak dapat kan?

Liyana said...

bestnye jalan2....x pnh jln2 kt penang lg..huhu

jgg bakar x suke sgt sbb pahit..hihi jgg rebus tu suke laaa :D

~ NANA ~ said...

jagung bakar ni biasanya kat pasar mlm byk jual...hehe

ciksuen said...

bestnye g bercuti penang. lame da i x g. hurm..tunggu baby kuar dl lah~ nnt boleh bawak baby sekali. hehe

jaja_norliza said...

meleleh air liur tgk jagung bakar!!! eerrr...nk mengidam gak la..boleh ker????hehhehe

QueeN TerataI said...

dulu masa Queen preggy anak yg 1st mengidam nak mkn ABC di JB.. haaaa makanya turunlah ke JB semata-mata nak makn ABc tu... hehehehe

Mr n Mrs Zaidi said...

WAH2 BESTNYA JAGUNG....SY BRU JER SMLM MKN JAGUNG REBUS...BIASE KT PASAR MLM BNYK KOT JUAL JAGUNG2 NIE SUME...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg sedap jagung bakar kat citu khen....dah lama x terjah

.:shura shushi:. said...

Penang BEST..!!