Tuesday, January 03, 2012

BABY STUFF :: Keperluan MANDI baby dan grooming set










baby bath tab.. 
kaLau ikut mak aku kate tak payah beli..
sebab mak kate baby mandi nanti daLam sinki jer..
hahahaha..ade puLak..
tak nak ar aku...
aku nak carik yang ade stand..
lagi senang tuk aku mandikan baby..
macam mandi kat sinki gak ar kan..tak yah cangkung2..
tapi mase gi IKEA bulan 10 haritu..
jumpe bendalah ni..
HARGA :: Rm 19
murah kannnnnnnnnn...!![eerr..bagi aku ar]
sebab kualiti nampak elok..tebal..




paLing penting..anti slip.. ade getah kat daLam [yang biru tu]
dan tapak pon ade getah.. jadi tak gerak2 ar bende tu daLam biLik air..
tak dapat ar anak aku feeling2 macam main dayung sampan kan..[muwahaha]
warna..cume ade satu kaLer tu jer hokeh..
tak yah ar ko carik satu Ikea tu kot jumpe kaLer lain..






tuala ni kain macam napkin
tapi lagi besar dan nipis..[100% cotton]
yang bawah tu pulak.. tuala nipis untuk mandi besar[100% cotton]
2 helai Rm 10.00
sesuai tuk bawak travelling atau balik kampung sebab jimat space..[huhu]


tuala sederhana besar

putih atas sekali tuala jenama Anakku..
aku silap beli.. aku ingatkan tuala mandi besar tu..
rupernyer kecik jer..
Harga :: Rm 9.00

yang kaler biru dan putih bawah sekali..aku beli kat IKEA
dah lama gak ar..100% cotton
Harga :: Rm 11.00 sehelai
tuala ni pon boleh buat tuala mandi..
tapi nak bungkus baby tak boleh ar..
lap2 jer boleh..

sapu tangan ni aku beli kat Anakku
satu pack ade 3 helai
Harga :: Rm 13.90
saiz kecik jer..


tuala mandi ni aku beli kat pureen warehouse aritu..
Harga :: Rm 12.00
saiz besar




sekarang dah ade 4 helai tuala mandi [besar]
dan 3 helai tuala sederhana/kecik
3 helai sapu tangan kecik
sapu tangan nak beli lagi nanti






aku memang suka beli tuala..
dari dulu..dolu2 aku beli tuk aku jer..
biler dah berlaki.. aku beli sekali tuk Fared..
laki ni kan.. kalau ar aku tak tukar kan tuala die selalu..
die pakai tuala tu sampai kepam..!!
[macam tuala die mase bujang2 dolu..aku dah buang dah sebab buruk sangat rupernyer]
jadi memang tugas aku ar nak buat semua tu..
sekarang biler dah nak beranak...
aku beli jugak banyak2 tuk baby..
mak aku kate..baby lagi kene selalu tukar tuala..
supaye bakteria tak kene pade kulit baby yang lagi sensitip tu kan...
tu pasal aku beli jer lebih2 sikit..





ingatan :: nak beli tuala ni beli yang kain kapas/cotton yer [100% cotton]
supaya senang nak menyerap air dan tak kasar pada kulit baby...





buat mase ni..cukup lar tu..
cuma nak tambah tuk travelling set jer nanti..
plan aku nak beli set Disney yang kat Anakku tu..wangi..!!
yang kecik2 3 kat tepi tu produk Avon kawan aku hadiahkan..
yang lain2 tu..hanye satu jer barang Anakku iaitu bedak..
aku suker sangat kat bau bedak tu..
eerr..sebenarnyer nak tambah body shampoo jenama Anakku atau Johnson&Johnson...
lepas tu dah cukup..
jangan membeli lagi..;)


siap2 dah letak dalam bakul nak hangkut gi umah family aku nanti tuk berpantang kat sane...

tu jer ar list tuk mandian baby aku nanti...
aku sendiri pon tak nak dah beli terlebih sangat...
mungkin berguna..dan mungkin tak..
kalau ade orang nak kasi sebagai hadiah..
aku tetap hargainyer..
tapi sementara nak tunggu tu[kot kalau ade]
tak kan anak aku tak berbedak bersyampoo bagai kan..
lagi pon ape yang aku beli ni hanye basic..
masih belum terlebih lagi..
tuala tu..macam aku cakap tadi..
aku memang suker beli tuala...huhu
mak paknyer pon boleh pakai..
jangan risau..tak de expiry date pon tuala tu... ;)












13 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

syiok bby tu nnti...mcm mama n papa dia belikan..hikhik..

jaja_norliza said...

wah...menarik...tp bleh caye ke aty x beli dah brg2 ni...kita tggu dan lihat yer...mesti baby x sbr nk kuar..neway, congrate...gud job..

Mama Gee said...

seronoklah baby berenang nnti ;)

Mrs.Farhana said...

waa..complete dah..bagus2..pas ni klu dh xlarat nk jln xkisah dah..sebb brg sume dh complete..:)

Mr n Mrs Zaidi said...

EHMM GOOD INFO..SY PUN TUALA BRU BELI 3 HELAI..TU PUN YG NIPIS2 JER...INGT NK TMBH LG...PASTU MANDIAN PUN BELUM BELI SATU PUN LG...HIHIHI...

Nurul Aziz said...

Hi nak tanyalah, baby bath tub tu harga dia memang rm19 or after less eh? Hihi.

Diyana Didie said...

hehe aty mmg suka beli tuala. tp betul jugak ur mom ckp, perlukan byk towelkan. me dok pening nak beli tuala mcm mana utk bay. baca ur entry baru rasa confident nak beli..heheh boleh gitu? eh lagi satu u lupa beli, bangku utk u duduk masa mandikan baby..utk safety kan..

~YUN~ said...

aty,btul ckp mak aty,dieorng memang suka mandikan baby dlm sinki,mcm yun dulu msa pantang,tersangkut je bathtub tu xgune,bila balik rumah sendiri baru pakai,hhehe

Mimy Hamid said...

mak komcm mak aku dia pun tak bg beli bath tub..hmmm tapi dia beli kan gak..errr kalau aku tau IKEA ada cam ni...ala terlewat sudah ..malas ar bazir...penyimpan tuala pun ko macam mak aku...tuala mak aku belikan anak aku je dah 5 helai..hihih

FiraHamzah said...

babe,

bath tub baby ko tu ada stand tempat dia baring tak? aku cadangkan ko beli stand baring tuh, so nanti takde la ko penat pegang baby..macam aku nih sampai sekarang si kembar aku mandi baring. aku tak larat nak pegang lama2..takut terkehel aje tgn dorang tuh nanti. sekarang lagi la dorang dah masuk 6kg..
cari kat anakku pun ada kot, or mydear ke..aku beli yg siap2 dgn bath tup brand sweet cherry :)
just my 2 cents :)

Nurul Ilyani said...

aty, kne bli alas ltak baby tu...snang sket :)

ainnazari said...

u, towel kecil hari tu dkt mom's care ada sale...16 helai rm 19 je...hehehe i hr tu dh beli 5 pieces, then tgk ada sale tu, beli lagi...nnt bby i mmg byk la towel kecil dia..hehehe

apie4386 said...

hai...nak jual balik tak towel anakku tu?