Friday, December 30, 2011

asal kate nak pergi Penang jer orang mesti nak kirim JERUK...





ni lagi satu yang popular kat Penang...
Jeruk Penang..!!
asal kan ade orang kate nak gi Penang jer..mesti nak pesan Jeruk kan...
jeruk Penang lagi sedap n lebih murah..
betulllll...!!!
yang ni aku sokong....
eerrr...tapi aku ni pon bukan lah pencinta jeruk...
kalau aku beli berkilo2 tu pon sebab orang kirim...[huhu]







aku beli jeruk kat pasar Chowrasta..
dekat2 ngan komtar..
memang setiap kali gi Penang aku akan beli kat situ...
tapi dah 5 tahun tak gi..kiteorang berpusing2 gak ar nak ker situ..
walau pon dah nampak Komtar..
tapi tak jumpe2 tempat tu..memang geram..!!
dah ar Penang tu banyak trafic light..
lagi ngan jalan yang semuanyer one way jer...
naik hangin jugak ar laki aku tu...[huhu]



kat kawasan pasar chowrasta tu..ade banyak jual barang2 lain..
ok gak ar...
tapi tak beli ape2 pon selain fridge magnet dan jeruk..
jalan2 amik gambo jer lebih...






menarik kat Penang ialah bagi aku..
banyak banggunan2 lame kat lorong2 yang cantik2...
Penang ramai orang cina kan...
jadi banggunan2 lama ala2 cina nyer style memang senang nak jumpe kat bandar Penang ni...


ni kat area pasar Chowrasta..
tapi aku tak beli kat dalam pasar tu..
dalam tu ramai cina jer yang jual..
aku gi kat sebelah pasar tu..
ade deret2 kedai melayu jual jeruk jugak..
ramai orang..!! [macam biasa]
aku carik kedai jeruk madu Pak Ali yang popular gak tu..
tapi tak jumpe..sebab tak tau kat mane..
kiteorang pon malas nak gi carik sebab Penang waktu tu panas sangat..!!
dalam keadaan aku yang jalan pon ala2 penguin..
kejap2 sakit pinggang...kejap2 sakit montot..
dengan mudah haus dan sikit2 nak terkencing2..!! [huhu]






tapi bagi aku..kali ni..dapat jalan berdua ke Penang..
walau dalam keadaan aku yang ngan pegnan [walaupon tak berape sarat]
memang tetap menyeronokkan..
bukan...!! sebenarnyer sangat2 menyeronokkan...!!!
sebab aku pikir..
mungkin ni saje lah mase2 untuk kami bercinta berdua..
biler dah ade anak nanti mungkin segalanyer akan berubah...
bukan tak seronok..tapi macam aku cakap tadi..
keadaan akan berubah...
lepas ni segale2 akan tertumpu pada anak..
mugkin lebih menyeronokkan...
tapi tetap akan merindui waktu berdua kan...
jadi biler ade peluang..
kami cube manfaatkan mase berdua tu sebaik mungkin...
dating2....feeling2 bercinta..
hurrmm...kami memang masih lagi bercinta...
aku sentiasa rase yang kiteorang masih lagi di zaman waktu bercinta..[ngeh ngeh ngeh]
dan harap perasaan ni akan kekal selamanye..[insyaallah]
mungkin sebab lepas setahun berkahwen kami masih berdua..
Allah beri kami peluang tuk lebih mengenali antara satu sama lain..
sebab dulu sebelum bertunang dan kahwen kami tak sempat nak bercintan cintun...
okeh2..tak mo dengar dah ek...baik lah..[huhu]






p/s :: lepas ni cuti raye cina lak lame..nak gi mane pulak ek..



























23 comments:

Mimy Hamid said...

meremang tekuk tekak tengok asam jertuk woii...aduhai...memang pun weh tak sah gi penang tak gi chowrasta...jeruk macam macam ada...aku makan jeruk cover gak..takut kan...so sebelum nak makan tu ko rendam ngan air dulu tau..bg bahan pengawet dia hilang sikit

AzNuRuL AzMaN said...

tula dulu sekolah kat penang..tiap kali balik beli jeruk..bukan pencinta jeruk gak..tapi jeruk tempat lain kalau saya makan terus batuk kahak =( something wrong dgn bhn yg digunakan saya rasa...........

Asfiza said...

(telan air liur)

sedapnya kak.....jeruk salakkk...:)

MiSS NaDieYA said...

I pon suka jeruk2 ni..tambah2 time pregnant..heee

nuyui a.k.a miss YUI said...

MMG TERUJA TGK JERUK KAT SANA!!

Cikpuan rara said...

jeruk mmg sinonim dgn penang kan aty.hmm btol tu.manfaat kan masa berdua.mungkin itu lebih baik.lepas ni ada baby.dh lain dh sua sana dye.

mRs mysarah said...

ala... nak jeruk jugak! huhuhu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Betul tu Aty.. nt dah keluar anak.. keadaan dah jd lain.. even peluang utk keluar berdua tu tetap ada tp fikiran kita tetap tak tenteram sbb asyik teringat anak yg ditinggalkan kat rumah.

** U buat I kecur je dgn jeruk2 tu.. nyum nyum..

Tina Othman said...

penang selain nasi kandar, jeruk lah kan yg pemes

dah lama tak jalan penang sebab tak larat dgn traffic nya, jam mcm kat kl jugak

Adylia Qarissa said...

wah..gambar jeruk nie mampu baut air liur meleleh...ish! mengidam lak nie ;p

Fariza said...

amboi.. jeruk.. hik3 :)

amal said...

tak suka makan jeruk. banyak chemical, sakit tekak huhu

laskar pelangi said...

adesssssss! bestnya jeruk~~

puansazusarin said...

sedapnyaaa jeruk2 dr sna..nyumyy2..

Liyana said...

uih terliur tgk jeruk mangga tu.. tp xleh mkn byk, skt tekak, huhu

cikpingu said...

alahaiii sedapnye jeruk...

kite xdpt makan jeruk2 ni... hasben xbg..

Pen Biru said...

Klau nk bli kt ctu,sy suka beli kt kdai melayu nama Anwar klau x salah.Bukan pe,klau d tgok cara pmbikinannya mmg x telelan rsa tmbh2klau yg cha ya nun alif jual tu..

Mrs.Farhana said...

wow!!jeruk..nyum2..lama xrs jeruk penang ni..hihihi...:D

mia-ina said...

salam aty...this is mia..bekrongsi rs yg sama as mommy to be.

jeruk @ benda msm mmg mia suke gak sjk preggy ni..i like it :-)

semoga kte berukhuwah hendaknya di my new blog

http://adin-mia.blogspot.com/

ReYNa said...

mmg x sah pi png beli jeruk!hihi.jeruk pak ali tu bnyk cwgn rasanya.kalo kat belah pulau tu kat sg nibong n telok bahang

Gadis said...

sedapnyerrr jeruk...=)

~YUN~ said...

aty,kalau boleh kurangkan makan jeruk,jeruk blh sebabkan baby jaundis,sebab banyak pewarna,kalau aty suke buat sendiri lg bagus..just my 2cent..take care dear..=)

mesmerize Nadhirah said...

Fev sy jgk..pastue pekena dengan buah pala....uishhhh...sodap!!distr