Wednesday, December 14, 2011

Kitaran hidup -Lepas ni ape pulak..??





sejak ade assist baru..kerje aku kurang sikit..
alhamdulillah...
tak ar lapang sangat..
tapi sekurang2 nyer tak ar pack sangat macam dolu2...


tadi2 aku sajer2 bace balik n3 lamer kat blog aku nih...
buat aku tersenyum...


kitaran hidup..
dulu sibuk cerite pasal persiapan nak bertunang...
lepas tu sibuk pulak cerite pasal persiapan nak kawen...
hari2 hapdet pasal nak kawen jer...
orang2 yang bace pon..selalunyer orang2 yang nak kawen jugak kan..
masuk b2b club...
teringat waktu tu betape sibuknyer aku nak buat persiapan kawen..
tetiap minggu keluar nak setel pasal kawen jer..
setiap n3 pon cerite pasal kawen dan pasal cintan cintuk kiteorang[cisss]


"sayang..sayang tau tak sayang ni kuat cemburu dulu?"


haaa..tu aku tanye kat laki aku tau...
dolu2..mase waktu bertunang..jarang gaduh...
tapi kalau ade majuk bagai tu..mesti hanyer sebab laki aku tu cemburu sangat orang nyer...
[tah ape yang die cemburu sangat kat aku tah]


tapi tu dolu2..
lepas kawen..cerite pasal laki binik pulak..
setahun pertama kawen..tak de rezki..
jadi cerite pasal dekorasi rumah...kehidupan sebagai isteri selepas kawen...
jalan2 bejimba ke hulu hilir berdua..
tetiap minggu dating..
yer ar..dolu2 mase bertunang..tak de banyak mase nak berjiwa2 sangat kan..
jadi lepas kawen ni ar kami bermadu kaseh...
bercuti merabehkan duit...
macam besh jer bunyik nyer kan...


sekarang..??
bukan tak besh...
lagi besh tau..!!!
sebab masuk tahun ke-2..
rezki melimpah ruah bila aku mengandung kali ke-2 [alhamdulillah]
dan otomatik blog jugak berubah cerite dan angin..
setiap n3 cerite pasal pregnancy jer...
setiap kali shopping..dah tak de lagi shopping barang mak pak nyer...
dah tak lagi aku sibuk2 beli barang mencantikkan rumah..
misi sekarang..shopping hanyer untuk baby...
dan tak de lagi bende yang lebih menyeronokkan dari tu...!!


blog jugak..
awal2 dulu..list B2b teratas...
kendian..orang2 yang nak kawen tu pon dah kawen..
jadi ar mantan pengantin..
rezki pulak masing2 melimpah ruah...
ramai yang mengandung dan berutkar jadi M2b..!!
dan secare otomatik nyer jugak..Lis M2b yang hot2 belaka jadi yang teratas..!!


macam tu ar kitaran hidup kita...
lepas aku bersalin [insyaallah] dan ade anak..
nak cerite pasal ape pulak..??
kebanyak blog lepas tu suke cerite pasal perkembangan anak pulak..
aku pon akan macam tu kot...[huhu]
teruje mahu menjadi ibu...


dan sampai biler..??
tak tau...dan tak de jawapan...


kehidupan kite sentiasa berubah...
yang pasti ianye lebih menerujakan..!!


itu kitaran hidup aku..
kitaran hidup ko..??










n3 boring..??
okeh.. aku tak de idea...
jadi tulis saje ape yang aku pikir boleh ditulis...[ngeh ngeh ngeh]





20 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga sy masih mampu terus menulis..berkongsi bersama kwn2 semua.. insyaALLAH...

Mila Ahmad said...

mila setuju dgn pendapat akak, cuba baca balik entry yg lepas n nilaikan diri kita mcmane, nampk x perubahan dlm diri kita ke arah kebaikan ke atau sebaliknya.blog memg best kan?? diary perjalanan hidup kita heeee...

Gadis said...

best baca entry2 tu..

=)

FiraHamzah said...

hehehe..aku rasa semua blog mak2 pun sama, dorang sure akan cite pasal perkembangan anak2..sebab nanti dah beranak, byk urat sarat terputus..haha short circuit ooo, so macam cepat jd pelupa..bila kite tulis pasal perkembangan anak kat blog, dpt la jadi kenangan terindah..syok aje bila baca balik setiap perkembangan anak2 kite :P

aku akan tetap mengupdate blog sampai anak2 aku besar kot..hahaha, sampai jemu kot. :)

Mimy Hamid said...

kitaran hidup kita sama...itulah lumrah hidup kita manusia ...sama jugak...bercinta, bertunang, berkahwin, mengandung, beranak, jadi mak , jadi nenek..Insya Allah

cik fadh said...

huhu kitaran hidup masih baru, xsabar nk tggu die berputar laju skit..t mst ikut je kitaran hidup mcm akak punyer kitaran idup..ngeeee

ratusiput said...

mmg betul la tu sama je ratu cerita ikut keadaan kite sekeliling.bila dah beranak pinak ni lbh ske cerita pasal kehidupan harian bersama keluarga..dah blog kite watpenye nk citer psl org lain ye dak..ehehe..

LisaLisut said...

i rs i pn akan lebih kurg u je..citer psl masa tunang,kawin,lps kawin,pregnant yada yada yada.. haha :P selagi mood blogging tak luntur slg tu la kot.tatau la in future tetiba dh tak minat nk blogging.hihi

FieZaLieSa said...

begitu la kitaran nye...dulu sy slalu bukak blog aty tgk deco2 rumah ni..suka..waktu 2 silent reader jer..skrg ni bertukar cerita m2b lak..hihi

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Begitulah hidup ini adanya..
Yang pasti harapan kita, moga penulisan kita memberi manfaat pada manusia sejagat. Mcm I pulak.. nanti bila usia dah cecah 4 series (klu pjg umur).. agaknya cerita pasal cucu plak.. ataupun menantu plak.. ataupun tip2 menjadi mertua ke.. keh3.

PUAN SUE said...

inilah fasa kehidupan kitakan..

Peri PiA said...

blog aty best n cantik :)

kitaran hidup ku belum lengkap lagi ;')

mamaiffah said...

lepas ni kompem citer camne nak jaga bby, nape bby jd gni, ap jln penyelesaiannya...cmne nk bykkn susu...nk buat stock susu...

Mama Gee said...

lepas ni lebih byk cerita dan gambar anak dr gambar mak...hehe

pastu cerita anak ke dua pulak...

Ijah EmoTemo said...

hehe ,ini lah kehidupan. fasa yg berbeza tp mesti seronok kita lalui kan :)

choclairissa @ intan said...

camtu la hidup kite seharian nida..sampaila ke tua..tp yg pasti setiap hari kene lakukakn yg terbaik n jadi semakin matang hadapi dugaan..huhuuuu..~~

Zana Adieyza said...

x kisah mcm mana kitarannya, yg penting kita harap agar trs diberikan kekuatan utk menulis thru blogging..

Cikpuan rara said...

betul tu aty,rara pon bile bukak entry lama.senyum je.dulu busy ngan tunang,then kawen.now dh kawen pulak.riview pulak.hehehe.lepas ni nk baby pulak.lepas ni blog aty pon jd blog mak mak dh lah.hehehe

Queen Teratai said...

kitaran hidup kita semua sama aje jika melalui semua frasa kehidupan yg di atas..

binboy said...

share the love subaru

Thanks for a nice post you have given to us with such an large collection of information. Great work you have done by sharing them to all.