Friday, December 16, 2011

ko tengok kekuasaan Allah :: janin yang hanye 15 minggu boleh hidup..!! [Subhanallah]





korang2 semua kene tengok kekuasaan Allah yang satu lagik ni..


mengucap panjang aku biler tengok semua ni tau..
aku dapat dari :: Persatuan ibu2 comel mengandung kat Facebook dan gambar2 aku link dari SINI
sila kuat semangat ek biler tengok gambar2 kat bawah ni...








Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu



 anin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….









 Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.




 Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?


ko tengok dah sihat anak orang nih...
sape sangka hanye janin yang 15 minggu dan ko tengok sendiri yang macam daging dan darah jer..
sekarng dah sempurna..!!!
comel pulak tu...
tu semua kuase Allah...







26 comments:

Tina Othman said...

menitis airmata baca, besarnya kuasa ALLAH kan, alhamdulilah dah membesar dah baby tu

Nurul Husna Abidin said...

Masyaallah....sebak tgk baby nie... Alhamdulillah umur dia panjang...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmadulillah..ini namnya kuasa ALLAH..subhanallah..

PUAN SUE said...

baru je bace pg tadi kt fb..Subhanallah..

aty..su kena minum air gula sebab terlebih lebat badan..0.4kg/sebulan

Aya said...

Subhanallah.. sape sangke ye baby sekecik tue bleh survive. kuat betul smgt baby tue

LisaLisut said...

ya allah.ternganga mulut i tengok.awlye dia lahir eh... and terus bole membesar mcm tu.subhanallah!

Anonymous said...

sebak tgk pic baby ni..kuasa Allah.
semoga baby ni membesar dgn sihat.
Amin!

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin bce cite nie smlm,terkejut jugak
subhanallah...

tp realiti
kene pecaya jugak

Anum said...

ya allah besarnya kuasanya

gadisBunga said...

ya Allah.....

Mimy Hamid said...

subhanallah..kebesaran Allah..itu lah kekuasaanNYA

CikNaa said...

fb ofis hour block kat ofis.. so, mmg tak dpt tgk.. subhanallah.. hebatnya kuasa Allah.. dia menghidupkan sesiapa yg dikehendakiNya.. Allah.. tak fikir ke mak saleh ni ek>? hm..

Jiejah @ Iza said...

aduhhhhh menitik air mata ..subhanallah .

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hebatnyer kuasa Allah khen
syukur sgt baby tu sihat

Mila Ahmad said...

kuasa Allah S.W.T kan kak? orang baca pagi tadi terkejutnye!

Anonymous said...

Subhanallah. tapi adakah bayi ni normal ataupun menghadapi kecatatan fizikal or IQ?

lind said...

tak sangka kann.. kuasa tuhan

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Subhanallah...kun faya kun.

choclairissa @ intan said...

wow subhanallah..siapa sangka umur baby ni panjang kan? siapa kita nk cabar kuasa Allah..huhu insaf rasa :)

Peri PiA said...

ya Allah

:'(

Eri-chan said...

Ya Allah. Maha Kuasa Engkau Menciptakan kami dari setitis air mani ke segumpal darah ke segumpal daging. lalu Kau tiup roh kepada kami. jadikanlah kami hambaMu yang bersyukur.

amal said...

subhanallah... ni lah kekuasaan Allah SWT..

ibuhebat said...

Akak baca kat http://mysuperkids.net/15-week-premature-bukan-15-week-gestation/ yang sebenar baby tu 24 minggu, 15minggu awal drp due.. Kalo baby yg 'lahir' pada 15 minggu akan gugur..

~YUN~ said...

subhanaAllah...sayu tgk pic ni...

Liyana said...

Allahuakbar...meremang bulu roma tgk janin 15 mgu tu...dh cukup sifat..

Cik Bulat said...

tak jelas, pernah baca pasal ni. cuma confuse, kenapa janin ni dlahirkan? maksudnya msih belom ckup bulan.