Wednesday, December 21, 2011

Keperluan atau kehendak..?? :: NURSING PILLOW





ko nak yang besh2 jer kan..
tak kisah ar kalau bende tu hanye semate2 sebab kehendak pon kan...[ngeh ngeh ngeh]



masa singgah warehouse sale kat Taman Connought lepas gi MyBabyWorld tu..
aku beli Nursing Pillow ni sekali..
bukan sebab die ade dalam list..
tapi aku rase..waLau tak ar penting sangat [lebih kepada kehendak]
tapi agak berguna Nursing Pillow ni

Sevenarnyer tak de niat langsung nak beli..
sebab selalu jumpe harge mesti mahal..
tapi mase kat sale Babyloves tu..
Harga Nursing pillow ni Rm 56
asben soh beli jer..
dah disoh beli..amik jer lar kan...[huhu]




Nursing pillow bukan sekadar bantal..
kegunaannyer tuk Nursing..Feeding dan jugak Supporting..
hah..ko tengok ar gamba tu..
lebih selesa kan nampak..

bagi aku..kalau tak de pon mungkin tak per..
tapi kalau dah nak dibelikan..aku suker hati jer terime...[muwahaha]
sebab tu kaler biru..sebab laki aku kate die yang pilih..
kalau aku kompem amik kaler pink..
tapi kaler pink mase tu plain jer depan belakang..
nampak macam lebih mudah tuk kotor..



aku mahukan sleeping pillow yang macam ni..
kompem besh tido kan..
sebab perot ade sokongan..
ni aku tidur..biler ngereng rase macam perot pon sengat..
lepas tu muler ar baby aktif tendang2 pewot..
baby dalam pewot pon tak suker kot..huhu


p/s :: kehendak kekadang pon ley jadi seperti keperluan sekarang ni kan...

15 comments:

Fariza said...

comelnya :) lg2 nk ada baby, mcm2 kena beli tp berpada kan :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

skg dah xkisahkan..jnji ia beri keselesaan..

bgus gak bntl ni..

Mimy Hamid said...

eh best jugak...brand baby love kan...nak cari la kat manjaku..ke sale tu ada lagi...berguna la..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh x pernah beli pow
depend la if uols rasa perlu beli la :))

PUAN SUE said...

su pun pergi kat situ..dekat dgn rumah mak kat cheras tu..su ada jugak beli beg..murah

azam said...

mmm...macam kehendak je ni....

tak perlu sgt kot, tapi kalau mampu tak salah

mRs mysarah said...

masa warehouse sale my dear hari tu ada jugak jual ni. 50 hengget klo tak silap. tp i tak beli sebab pk 'kehendak' jer bukan keperluan. but tengok lah nnti kot2 teringin kan coz hubby pown tak kesah klo nk beli hehehe

aTy _faRed~ said...

fariza :: terujer jer lebih ni sebenarnyer..;p

yui :: asalkan tak membazir akak ok jer..lagipon asben dah izinkan..tu yang penting..:)

mimi :: ha'ah kan..mahjaku masih lagi buat sales..tak teringat pulak...

Lady ayu :: memule tak nak beli..tapi sebab asben yang amik dan beli..so suker hati jer lah kan..;p

SUe :: ha'ah..dekat jer ngan area umah family sue..bag murah2 kan..tapi dah penat malas nak belek2 bende lain..:)

azam :: heheh..memang kehendak pon..lagipon tak mahal sangat berbanding harge2 yang selalu jumpe..tu yang beli jer..:)

sarah :: ha'ah..ade gak perasan..tapi mase tu tak terpikir lagi..pikir bende yang penting2 jer dulu..sekarang sebab rase dah ok..tu yang beli gak tu..:)

Anum said...

bagus gak nie

ciNDerella stRikEr said...

waktu baby mula2 lahir tu rasanya agak penting jgk la. tmbah2 lg bg ibu2 baru yg xreti sgt nk kendong anak sambil menyusu (mcm Nad). Last2 kna berleter dgn kakak sbb aritu dia suh bli nursing pillow ni Nad refused. Bila ada nursing pillow ni, bby yg newborn tu lebih selesa d pangkuan sambil menyusu. Jd...xrugi sbnr nye aty bli.=D

Suhaida said...

nak beli dari sehari ke sehari..smpai bby nk masuk 5 bulan ni pun belum beli lagi..hehe..tp rasanya mmg selesa..=)

Mommy_Cha said...

aritu pi the curve nursing pillow nih sampai rm90 hengget mahal sgt rasanye brand baby love jugak...rasa mcm nak kena beli lah...tapi ntah bile nak keluar soping lagik....! dah semput2 jer nih..hihihi

Khalisa Ridzuan said...

aty - mcm best je nursing pillow ni.tapi i nk tau if u ade jumpa yg pregnancy pillow mcm perempuan sedap tdo dlm gmbr tu? huhuhu. nk cr bantal tu.mcm j.lo pakai dlm film yg dia pregnant tu ha..kalau u tau nk cr kt mane share ye :) thanks.

lisa lisut

Adylia Qarissa said...

macam best jer kan..wah!! seronok jadi baby :P

ReYNa said...

nursing pillow tu cam selesa utk kita breastfeed gak nnti kan,dulu pon teringin nk beli tp kena tgk harga..yg plg best sleeping pillow tu.konpem tido nyenyak.kalo x sellau rasa x selesa.huhu