Monday, December 05, 2011

Baby Stuff :: RUSUHAN di PUREEN WAREHOUSE sales...!!





saper pergi warehouse sales PUREEN sabtu ahad aritu..??
kompem ar tau macamane keadaan nye kan...


aku sampai lebih kurang pukul 9 pagi..
lalu depan kilang PUREEN tu nak carik paking yang dah penuh giler..
siyes tengok macam ade rusuhan..!!!
orang dah berhimpit2 depan pagar kilang...
peerrggghhh... semangat ko tau tak derang tu semua..
eeerr...aku pon...tapi tak sanggup pulak rsenyer nak dok tunggu sekali..
aku duduk jer ar kat belakang2...
sian nanti baby aku dilanggar2...[marah kat sorang mamat tu selamber jer siku perut aku]


kat sane aku tak de gambar
[nasib baik tak bawak dslr waktu tu sebab kene berhimpit2..!!]
kat dalam tu...memang ramai giler orang..
macam zombi ko tau tak..!!
semua orang macam luper diri..
eerr...termasuk aku..
tapi aku tak membeli bnyk barang sangat pon..
tak larat nak meredah lautan orang...
Fared kate..orang datang sini kene belajar berenang dulu...[hahaha]


aku share sikit barang2 yang aku sempat amik..
nak pusing 2 kali kat tempat tu memang tak sanggup..!!
lelagi tempat baju..
orang main kaut amik baju banyak2...
lepas tu pilih baju kat tepi2..
peeerrrgghh..memang pitam aku kat situ dibuatnyer...


lepas tu abes part piLih barang..
nak beratur membayar tu satu hal...
kaunter banyak..
tapi orang yang beratur pon banyak jugak..
3-4 line panjang giler..
sampai hujung warehouse tu ko tau tak..!!


aku soh laki aku beratur dulu..
lepas tu aku gi amik barang2 lain..
tapi siyes aku cakap..memang mencabar..!! [huhu]




tak ar banyak sangat kali ni..
tapi habes Rm 300 gak ar..
range harge antara Rm3 hingga Rm30


tapi nak dapat kan barang2 ni pon bukan senang..
aku rase macam masuk pertandingan sukaneka..
main rebut2 barang tu..[huhu]


balik umah..dua2 pengsan..
tak teruje dah nak tengok barang dah..
laki bini terbongkang...
pinggang aku sakit dan sengal tok sah cerite....



ni antara baju yang aku beli
baju memang murah giler ar..
ade Rm3 sehelai..dan Rm 6-Rm12 sepasang..
baju lobang2 n nipis lembut kaler putih memang banyak jual..
tapi macam aku cakap tadi ar..kene gigih merebut..
macam ko masuk sukaneka tu...[muwahaha]

haritu dah beli brand Anakku kan
ni aku beli BABY WIPES Pureen pulak..
ade banyak jenis kat situ..
aku tak tau nak amik mane satu..
jadi aku amik ni jer
Harga :: 200pcs x 2 pack Rm 16.00 



Bedding set ni 2 orang tanyer kiteorang samaada  kiteorang nak ke tak nak..
kalau ikut aku tak kisah pon..
tapi laki aku nak jugak..
die kate orang berebut2..
mase sabtu beli tu..
set yang kiteorang amik ni last tau..
[aku tak tau ar lepas tu kot derang tambah]
Harga :: Rm 30.00
kaler ni jer yang ade


BABY CARIER
Harga Rm 20.00
tak plan nak beli kat sini..sebab nampak macam kain nipis sikit..
aku dah target satu brand ni..kain elok sikit ar..
may be lebih selesa..
tapi tetibe terjumpe ni ngan harge yang murah..
aku soh laki aku cube pakai..
kalau die kate ok..then terus beli..
kalau ikut Fared memang ok jer semua..lelagi yg murah..
tak per..lain kali biler time nak pakai..kalau rase tak elok..
beli ar lagi satu yang lain..
buat mase ni tak yah membazir dulu..
kaler ade 1 pilihan ni jer..
tak suker..tapi amik jer lah..


POWDER DETERGENT
haritu dah beli dalam bentuk cecair kan..
tapi tak wangi..
jadi aku beli lak serbuk ni..
ade kawan blog kate.. elok..
Harga :: Rm 12.00 untuk 1.2 kg
[aku tengok orang borong sabun ni banyak2]
aku beli satu jer..
cukup lar tu dulu..


DISPOSABLE BREAST PAD
Harga :: Rm 20.00 untuk 36 pcs
Rm 15.00 untuk 24 pcs
nyesal tak beli lebih..
sebab orang kate pakai banyak bende ni [kalau pengeluaran efektif ar]
tu memule aku amik..
biler nak amik lagi.. aku tak mampu nak redah dah..


ape2 pon..aku nak ucap terime kasih dulu kat semua blogger
yang share pasal diapers ni dalam n3 aritu..
tapi aku tetap beli ni untuk MENCUBA
lagi pon aku rase murah beli mase ni..
ade sahabat2 blogger kate..
mase baby pakai banyak diapers..
jadi jangan membazir pakai mahal2..
nanti2 aku nak jugak beli brand lain seperti PET PET, HUGGIES DAN MAMI POKO
tapi sebab kat Pureen ni ngah murah..
beli jer ar sikit..
dan disebab kan aku tak tau yg mane elok..
jadi aku beli jer beberape jenis..
HARGA yang biru tu :: Rm 24.00 untuk 45 pcs
yang merah tu :: Rm 24.00 untuk 66 pcs
dan yang kecik tu :: Rm 14.00 untuk 2 pack/26 pcs
[ni pon aku tengok orang borong berkotak2]


mittens dan bootees ni aku beli 2 pasang jer..
sebab aku dah banyak pon beli sebelum ni..
Harga sepasang :: Rm5.00


stoking pon aku beli 2 pasang jer sebab dah banyak juga
Harga :: Rm 5.00 sepasang


aku memang suker beli TUALA mandi
tak kisah ar tuk aku ker atau tuk baby
tuala pureen yang aku beli ni memang besar dan lembut [100% cotton]
warna kuning [tersilap beli kaler sebab dah ade dah sebelum ni]
Harga :: Rm 12.00 sehelai


BABY TOOTHBRUSH dan NOSE CLEANER
baby toothbrush tu untuk gosok gusi baby..
die kan tak de gigi lagi..
harge satu barang ni Rm 5.00 [kot]
tak hengat ar..huhu


berus basuh botol
harge pon aku tak  hengat..
tapi less than Rm 10.00 ar


haaa..KASUT baby..!!
ni langsung tak de dalam list aku pon sebenarnyer...
tapi sebab murah2..
aku beli gak ar.. sampai 4 pasang..!!
saiz..sumpah aku tak tau sebenarnyer...


HARGA sepasang :: antara RM 5.00 - Rm 8.00



kasut ni Fared yang pilih...
die yang suker sangat..
cute kan kan kannnn....




okeh..tu jer lah tuk kali ni..
kaLau soh aku pergi lagi...
memang tak nak dahhhh..!!
walaupon barang2 memang murah...tapi tak sanggup nak redah..


eeehh... kawan blogger ramai yang pergi.. aku tau...
tapi aku sempat bertegur sapa ngan ekin jer...
mysarah setakat selisih bahu jer...
yang lain2..memang tak ar dalam riban2 orang tu kan...[huhu]






p/s :: aku risau anak aku kuat shopping macam aku jugak nanti..*sigh

















25 comments:

Anum said...

terbaik

Mila Ahmad said...

lengkap semua utk si kecil ye!

♥ Wina ♥ said...

dulu pernah pegi sekali & that's the first & last heheheeee

best tu mmg best sbb murah giler tapi x tahan dengan 'rusuhan' huhuhuuuu

Jiejah @ Iza said...

nasib baik x terjoin 'rusuhan' hehehe

iduraz said...

wah..memang murahla rege dia, tapi nak menempuh umat manusia yg tak tahan tuh kan...tapi beli brg baby memang syiokkk

Rosniena said...

last year borong baju baby 24 pasang,sabun,pampers untuk my twins rm300 lbh gak habis..puashati..mmg kene pi sabtu.tapi kali ni sy pi ahad,makanya baju tak banyak,baby dah besar,tak byk choice pun,apa yg beli..sabun mandi,sabun basuh baju,sabun basuh botol sbb tu kegunaan utama.pasni ada lg borong sabun satu kotak besar,senang guna setahun..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Banyak gak memborong yer...bestkan klu preggy,byk barang2 baby yg cute2.

!k@ said...

ika pn pergi hari sabtu...org punya la ramai..mmg betul term aty guna..''rusuhan''..hehe..xde grab banyak barang pun..sbb nk keluar cepat punya pasal.. :)

UyaRayza said...

banyaknye beli brg tp rm300 je hbs..murahnyeee..bgus2

Natasha Farina Arifin said...

fuhh hajat mmg tingin benor nak gih tuh..tapi kaki tasha dah bengkak sikit so tak gi terus kuikuikuiki..aik rusuhan bagai..ngeri nye nasib baik i tak gi u..kalo tak...terberanak i kat situ...by theway byk brg u beli aty...best nyeee!!!!!!

~YUN~ said...

waaa!!cntik2nya bju aty dapat!! =)

Bonda Adam said...

dasat...tahniah sbb berjaya bawak balik brg pureen. saya pergi tahun lepas pastuh dah serik dah nak gi...

salam kenal :)

Mama Likha said...

heeee seronoknyer sopeng2 brg baby.... klu tgk kasut2 cute tu mcm baby boy jerk kan hehehe....
apa2 pun jeles ! hiks nk baby gakkkk...... :)
selamat utk segala2nye yer aty.... :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..mcm2 lg..hehe..

Mimy Hamid said...

wowww serius u mom hot rajin nya bersoping..plan nak pegi tak jadi..sbb takmo rushing ngan rusuhan heheh..tp tgk awak reveal harga murah melampau..tercabar gak ni..

Mr n Mrs Zaidi said...

sy terserempak dgn sis...mse tu sy dh kuar dri tempat pilih2 baju, sis bru jer mse tu nak masuk kt tmpt bju tu...duk senyum n bersembang dgn hubby sis, nk tgr tp mcm segan plk..hihihi..tp hari tu puas hati dpt beli bju n brg2 baby bnyk2...

rara pinkmafia said...

kat mana ware house ni aty?besh nya kan.nasib x sesak nafas dlm tu.rara kalo ware house ni mmg gemor sgt lah.,hehehhe

mRs mysarah said...

untung u datang awal. baju u punya comel2! i punya sume kaler putih ada corak sikit2. sadis tauuuukkkkkk. nak jugak baju banyak2 kaler huhuhu

stokin pown i beli 2 jugak n sebijik sama ngan u punya :D. kasut pown i beli 4 jugak hahaha. anak nam merangkak pown lambat lagi dah sebok beli kasut kan :D

aty hubby i nampak u tapi i tak nampak pown (camne nak nampak sebab mata duk usha barang apa nak ambik jer hahaha)

cikpingu said...

wowwwww... seronoknyeeee...
cian kite xdpt g.. duk jauh2 cmni.. sume xde..huhuhu..

cikpingu said...

wowwwww... seronoknyeeee...
cian kite xdpt g.. duk jauh2 cmni.. sume xde..huhuhu..

ReYNa said...

cantiknya baju n kasuttt tuu!pandai cik abg aty pilih kasut tu.huhuuh.i x dpt gi pon.jadi kena pesan kat adik ipar.hopefully dpt yg brg best2 mcm aty pilih jugak.huhu

noridaramli said...

aty..ida suke mitten bties kaler ijau n biru tu..suke.....nak jugak..huhuhuuh

Erina Asmawani said...

aaa..comeynye kasut baby yg kaler coklat tu..

ena x pergi pun kat sini sebabnya balik kampung,kalau pergi ni mmg shopping sakan lagi la gamaknya..mmg murah2~

PUAN THALHA : said...

teringin nak pegi, tapi apakan daya.. jauhnya di kl tu, lagipun minggu tu ada conference pulak.. huhu, melepas.:(

Humama Kidka said...

PUREEN Baby Wipes are created with soft, thick and moisturised cotton material … read complete at:
http://kidbuxblog.com/the-pureen-baby-wipes/