Tuesday, December 06, 2011

tempahan BARUT dah sampai..!!! yaeeyyy....





haritu kan aku buat n3 tanyer korang pasal BARUT...[post]
terima kasih sangat2 kat korang yang bagi pendapat...
siyes.. aku rase sayang sangat kat korang..[peluk ketat2]
korang memang sangat besh ar..




ramai cakap soh beli BARUT antara 10-20 helai..
dan ramai bagi cadangan2 barut yang macamane sesuai tuk baby...
memang sungguh berguna pandangan dan pendapat korang2 tu..




jadi aku buat keputusan tuk tempah barut melalui on9 kat Blog :: MY BABY COMEL
tempah minggu lepas..
alhamdulillah..semalam Barut selamat sampai kat opis aku..
ni fes time tau aku tempah barang melalui on9..
alhamdulilah semuanyer di permudahkan...




aku beli 2 set -1 set ade 5 helai
bermakna aku dapat 10 helai
harga 1 set Rm 26.00
campur postage Rm 6.00
total semua Rm 58.00






aku amik 2 jenis Barut..
satu jenis ikat2 tali..5 helai
dan satu lagi jenis lekat[zap]..5 helai

warna aku tak cerewet..
yang jenis lekat2 [zap]..
aku amik plain kosong..
ade 5 warna...aku amik semua kaler..
warna cantik2..!!

barut jenis lekat [zap]


yang jenis tali2 pulak..
aku soh akak Mazlina[owner] tu yang pilihkan..
aku cume bagitau pilih warna2 yang die rase cantik n popular..
senang kan aku..[perasaan]

barut jenis bertali ikat


barut ni ade bentuk..
ikut lekuk atas montot baby..
jadi tak de ar baby tak selesa atau mudah terkena u'uk baby kan..
material kain aku pegang besh n selesa..
memang kain biase orang buat barut tu...
jahitan pon kemas dan cantik...



aku amik saiz L..
sebab saiz M tak jauh beza pon ngan saiz L..
tapi nak tempah lagi saiz M nanti..mungkin lagi 5 helai..
[sebab adik aku tina pon nak tempah same jugak]




neway..sape2 nak tempah ley ar ker blog My Baby Comel ni yer..
banyak lagi bende lain dalam tu..
kain bengkung..bedung..nursing bra..banyak lagi ar..
ko tengok jer sendiri...






p/s :: nak tempah nursing cover pulak lepas ni..





26 comments:

Ana AzNuRuL said...

comel2 barut zaman sekarang..dulu putih je..=)

ratusiput said...

skang sme sng kan...di hujung jari.pilihan pun cantik2 berbanding kedai..mmg lawa barut2 tu sme...ratu lak yg teruja..

Mommy_Cha said...

comei barut baby aty..err yg zip zap tuh nmpk mcm senang je kan...ades atsha punya yg ikat2 ler...huhuhu tingin nak yg zip zap tuh..hehehe

Mimy Hamid said...

owh lawanya barutt....dah terbeli awal la...tak secantik barut di atas...bercolourfull...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..cntik2nya..

Mr n Mrs Zaidi said...

wah comel2...nak booked jugak la..sy pun belum beli barut nie...

Zana Nordin said...

cute2 barut nya...
teruja tengok

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bgus2
TQ

CikNaa said...

same2..hahaks! naa pn nak beli kat sini jugak plan nye. sbb respon ramai org ckp kualiti terbaekk.. murah lagi berbaloi2..

Qhaifa Nur said...

kreatifnya barut masa kini...
anak2 akak pakai barut turun temurun dari papa mereka sebab mertua masih simpan lagi..

Anum said...

ala comeinya

♥ Elin ♥ said...

100% cotton ker?

mcm2 kaler eh...dulu amani putihhhhhh saje,,

eh bnyk nyer beli..
sebab budak cepat membasar...lagi cept kalau dia kuat minum susu..nnti x muat..:)

!k@ said...

ika pun tempah kat akak ni..yg zipzap kaler2 tu..tp ade 1 kaler pink la pulak..xsampai ati nk bg baby pakai..hehe..(ms tempah dulu xtau gender baby lg)..
bengkung pun ika tempah kat sini..kain tebal n jahitan kemas..mmg puas hati.. :)

ibuhebat said...

alalala comeinyer! jemput join GA kat blog akak.. mana tau rejeki baby ;)

http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/giveaway-1st-anniversary-blog-ibu.html

ciNDerella stRikEr said...

amboi...kaler2 barut bby nanti. QQ pakai barut putih je utk newborn. Bila dh masuk 2bulan, xmuat...maka Nad tempah barut kaler biru. X pk plak nk corak2 cun cenggini. Rugi2...next bby la plak tmpah cni. huhuhu

Tina Othman said...

bestlah kan skrg ni, senang semua pun ada jual, even rempah untuk mandian dlm pantang pun ada jual dah, rasanya tu pun kena masuk dlm list jugak atie sebab dlm pantang kan kena mandi air rempah =)

~YUN~ said...

yun pn tempah kat my baby comel..tapi kan aty,hati2 ngn barut zap ader velcro tu,kdng2 terkelur die pnye velcro,kene bdan baby..ni nurse yg perasan hari tu..

cik fadh said...

comel la barut ni . 1st time tgok barut baby wana wani . sukaaa ! bole bt gift ;) hehehe

i.z.m.a said...

thanks untuk info ini. memang tengah mencari2 pun tempat nak tempah barut baby & bengkung mummynya. sekali tengok2 tempat tu kat area umah MIL je, alahai. senang sangat la nak pegi tempah!

tenkiu so much ye! :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Cantik Aty.. I pun prefer pakaikan baby barut..sampai 4 bulan kot klu x silap. Ada certain org tak pakaikan.. tapi I tetap ikut cara org2 tua zmn dulu biar baby tak kembung.

cikpingu said...

ohhh ade leh tempah2 ek...hehe.. bgus gak 2... comel2 sumenye.. :)

kite nk suh mama yg wat kan... kain jnis ape 2... cotton ke ape??

FieZaLieSa said...

aty, comel barutnye..nmpk mmg kemas..
rs mcm nk tempah..sempat lg kot..hehe

n0rraslida alias said...

bestnyew!!! nk tmpah jgk boLEY? ATY...MMG CNTEK KIUT BARUT BB tue...! murah...murah...

Nadya Zahid said...

comelnye barut2 u...slalu kalau untuk baby kite amik size ape eh?so that boleh pakai lame skit?
L tu bsar sgt x?

Faridah Yaacob said...

mcmana nak tempah barut yg plain color tue?

mummy enna said...

Salam.. nak tempah barut, bedung bby n tungku herba bby pun ader..
set untuk mummy pun ader.. bengkung zigzag, mandian herba dan tungku ibu... harga pun murah2 jew.. klik sini yer..
http://www.facebook.com/mummy.asha.9