Tuesday, January 10, 2012

baby BOY pon ley bergaye comel...





aku sebenarnyer kan..
jeles kalau tengok baju baby gurl yang comel2 giler macam aku nak geget2 jer sebab geram...!!
sebelum ni...
kalau kate nak tengok baju baby jer..
mesti nak jugak belek2 baju baby gurl...
macam2 fashion..!! 
kepale dah terbayang..
kalau dapat baby gurl..macam2 gaye aku nak buat..
boleh pakai macam2 akseseri jugak..
pakai scarf..ribbon..hairband..
boleh buat tocang kat rambut die..letak hair band warne pink...


tapi tu dolu ar...
sebelum aku tau jantina baby..
sekarng biler dah tau yang baby aku adalah baby boy...
jadi aku jeling jer ar bende2 tu semua..
tetap jeles hokeh..
biler nampak jer baju baby gurl yang super duper cute n stylo...
mesti nak jugak pegang n belek..[huhu]
ngan harapan nanti anak yang kendian2 tu..
merase pakai baju2 skirt2 comel tu..insyaallah


tapi... baju baby boy sekarang pon walaupon masih terhad..
tapi dah banyak fashion n stylo ko tau tak..
tak mo kalah gak ngan baju baby gurl..!!
biler aku bukak mate aku membelek baju baby boy..
rambang mate aku laki bini..
kalau ko pandai nak fashion kan baby boy ko..
macam2 gaya ko boleh buat..
paling aku suker...tak sabar nak pakai kan baju baby same ngan paknyer..!!! [heheh]
baru nampak anak apak kan...
tetap comel nanti...




rembat gak walaupon mungkin lambat lagi nak pakai..
sebab dah suker...[ngeh ngeh ngeh]
baju2 untuk duduk umah..pakai siang malam..lepas pantang..
semua dah cukup..[terlebih cukup]
jadi biler hati kate mahu jugak beli baju tuk baby..
jadi aku beli baju tuk jalan2 pulak..
saiz2 baju ni untuk 0-6 bulan..
raya nanti baby aku dah 4 bulan [insyaallah]
jadi mungkin dah boleh pakai baju2 fashion2 macam ni semua kan..[howyeee]


baju ni aku beli kat butik Anakku..
tapi jenama Disney..
mase sales hari tu ade 50% less discount
dapat lar separuh harge..Rm 30++
baju2 macam ni untuk baby boy memang mahal2 aku tengok..!! ggrrr...

seluar ni pon same..
50% discount...
tak ingat harga..after less around Rm 30++ jugak

yang ni laki aku pekenan..
aku panggil baju bare back..
brand Anakku.. 
ley match kan ngan t-shirt or kemeja-T kan..
harge after 50% less Rm 37++

semua aku beli mase butik Anakku buat clearance stock bulan 12 aritu..

 ni jumpsuit brand Anakku jugak..
lepas discount Rm 12.00
kire ok ar..


baju Baby Hood ni aku beli kat kedai Mumdreamz mase aku gi beli tungku aritu..
baru perasan tak de baju kaler pepel..
jadi rembat selai..




mase gi makan kat Shah Alam seksyen 13 mase besday aku aritu...
terjumpe satu kedai ni..
jual barang2 GAP ni..
mase aku datang tu...tokei kedai kate kedai  baru jer bukak seminggu..
signboard pon tak de lagi..
kedai pon masih belum habes kemas..kosong jer aku tengok..
mase ni ar aku hampir pitam sebab tengok baju baby gurl yang siyes cun and stylo giler..!! muwahaha
tapi sebab tak ley nak rembat baju pompuan kan..
so rembat ar kemeja-T ni 2 helai..
satu lengan panjang dan satu lengan pendek..

rembat sekali 3D stokin ni Rm 10.00 sepasang..
suker sebab ade bunyik loceng kat dalam muker kucen tu..


try matchkan..
puas hati..lepas ni kalau nak beli lagi..aku nak beli baju2 jalan macam ni lagi..
mahu carik seluar jeans atau slack 2-3 pasang lagi..
dan kemeja atau baju2 yg stylo..



hah..sape kate baju baby boy tak comel dan tak stylo..
tak ley jadi cantik comel..tetap boleh jadi baby encem...[weeeee]




p/s :: ngah pening pikir biler nak start basuh barang2 baby yang belambak2 giler tu...





33 comments:

ratusiput said...

brand MIKI kat dlk jusco pun cute2 design dia...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bergaya sakan ank sis nanti ni..comel2..

Liyana said...

comel2 nye baju bby.. wee x sbr nk soping... kita pun teringin nk gegurl, sbb baju comel2, tp xtau la jantina bby lg, hewhewhew

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Baju gigurlz mmg cute Yang.. tp jgn tak tau, ada gak gugurlz yg tak suka pakai gaun rambu ramba yg cute miut tu.. mamanya penat2 belikan.. still gak dia nak pakai t.shirt. Adehh...

diana said...

comey stokin..:p

Anum said...

baju2 baby gurl memang lagi cute2

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,byknye baju die
hehehehe
suke2

farhana shamsuddin said...

Ye baby boy pun bergaya jgak...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

unutk 1-3 thn ada byk baju baby chomell jual lepas ituew dah kurang sebab makin besar....my son dulu byk beli disney but since tinggal kat jpn byk plak choice compare kat mesia...lagi super kawaii but x blh beli sebab semua kecik2 ngeee

LoVEaQshA said...

mmg pn skrg bju baby boy pn da byk yg cute miut stylo lg~
suka gak tgk bju tuk boy kt Trudy teddy xsilap..lau rjin jengukla brand tue,bju boy byk yg wat boy lbeh stylo hnsem bgya mutu keunggulan..hihihi

O'gosh said...

amboi..banyaknya baju dia...mmg susah nak cari baju boy yang update...dari dulu sampai sekarang sama je...tapi ok la tu...mmg la geram ngan baju2 baby girl...ai pun kadang2 tergeram sampai blikan tuk anak sedara sbb xde anak girl...huhu

amal said...

hehe sakan shopping! tapi memang best dapat beli baju untuk anak :D penuhla wardrobe dia nanti

~ NANA ~ said...

baju baby boy smart2! i suka yg disney tu & swetaer purple tu...lawaaa

jaja_norliza said...

baju baby boy skang mmg byk yg stylo...x macam dulu2...pengalaman sy, x hanya bj girl jer yg kiut2...yg boy pon byk...may be baju bb girl lbh menonjol sbb ade dress..tu jer bezanya...hehehhe

*neway, sy suka sume baju koleksi utk bb aty...[nk pegnen bb boy plak la] ngeee....

♥ Wina ♥ said...

baju kat Anakku memang mahal huhuhuuu

betul..baby boy pun boleh bergaya :-)

Mama Gee said...

baju baby tak kira lelaki ke perempuan ke mmg chomel2..

nnti kan asek nk membeli baju utk dia je..sampai baju kitap un dh tak hirau..hehee

Tina Othman said...

fuyoo stylo baju2 tu semua, saya suka beli kat online je, GAP Rompers, senang & boleh tahan lah harga dia

FiraHamzah said...

makkaihhhh, byk giler baju baby ko beli..bak skit utk anak2 aku..heheh..seriyesss, baju2 kembar aku pun tak byk rasanya..hehe..aku beli biler ada event aje nak kena bawak kembar..kebykkan baju basahan aje.
seriyess baju baby boy memang mahal2..
tapi kalau time YES, aku suka g pumpkin patch & mothercare..leh dpt 50% ke 70% ..barula anak2 merasa brand mahal2..hahaha..itupun beli dgn hrga diskaun. selai jeans dorang aje dah RM45..aku kena beli utk 2 org..mau la tak pengsan! hehe..tu pasal shopping time ada sales or warehouse sales aje..

Mila Ahmad said...

baju bby lagi banyak dari baju sayalah. bestnye bby untunglah heeee..

Gadis said...

semuanya comel2 nyerrr...

geram tgk..=)

PUAN SUE said...

su dah basuh baju baby..hihi..seronok!!

Cikpuan rara said...

tapi yelah kan aty.kalo baby gurl tu lg mcm2 rasa nk beli kan utk dorg.

Fafau De Craft ( Zana ) said...

wowiii...bnyknya mummy dier shopping...!baju boy pon ensem2 gak..tp girl lg meriahkan.. :)

Zana Adieyza said...

baju baby boy kalau pandai pilih, mmg nampak hensem la baby tu nanti kan..

ciNDerella stRikEr said...

socks loceng sama mcm QQ. tapi QQ kaler merah menyala. pandai aty pilih design baju. thumbs up!

!k@ said...

cantiknya baju baby aty...raya tahun ni dh boleh pakai x??hehe...
ika xbeli lg bj jalan2 n cantik2 ni..ada la sikit..nanti baby dh besar sikit baru cari..
geram kan ble tgok baju baby..lg2 baju baby gurl..

Suria bte Karim said...

ati, insyaallah kalu xder aral, sy pon akan dpt bb boy... ari jmaat ari tue g scan... erm nmpak dia punyer burung... haha
tp baju sy da beli unisex punyer... erm pas nie nk sopping baju untuk jalan cm ati nie... coz baju dok umah sume da byk...
erm x sabau kan... sy da ader sepasang...

aniswany said...

hihihi..shoping sakan sgt ni..

Diyana Didie said...

ur unborn child ni sgt bertuah lah. mcm mcm u dah belikan utk dia. hehe mesti dia akan ada bykkkk baju. lebih byk dr parent dia hehehe true. mcm mcm baju baby yg cute mute. tak kira boy ke girl ;)

farah keifli said...

alolo..comelnya baju baby..
i pun belum shopping sangat pun..beli baju dalam pantang je dulu..hukhukhuk..

p/s:lepas ni harus terjah mall serta butik2 baby..

Mimy Hamid said...

wah mama dah prepare nak bergaya kan anak bujang nya...aku tak prepare baju jalan jalan lagi...aku plan bagi baby kuar dulu..then aku dah set mind nak beli online masa dalam pantang...hahahaha...panjang tak akal...time tu aku nak pulunnnnnnnnnnnn

~YUN~ said...

aty,untungnya anak kamu,xkeluar lg,baju da cntik2 sgt!!hehe!

eh,baju gap tu lawala..kedai kat mana ek?nk pergila,cri baju jalan rayyan..

Mrs.Farhana said...

alahai...comel2nyer..sy br beli 2 3 lai bj jln...tu pun bj ajer, seluarnye xde..hihihi...tggu CNY la..sure ade sale..:)