Wednesday, January 18, 2012

Baby Rocker @ Bouncer :: kehendah tetibe tukar jadi keperluan





biler segale keperluan baby dah siap disediakan awal..
muler ar gatal kepale otak pikir pasal kehendak pulak...
start ar aku mengugel2 barang ape lagi nak dibeli...
dan terjumper ar pulak bende2 besh yang bukan keperluan tapi aku dah pekenan....[huhu]


disebab kan kiteorang tak beli katil atau play pan tuk baby...
jadi bajet tuk tu.. aku terpikir nak beli baby rocker atau swing bouncer...
atau ape2 jer ar yang besh aku rase nak beli..


survey2 on9...
kalau ade kedai dekat n price ok..
aku nak terjah nanti...
kalau tak..beli saje lah on9..








aku pekenan sangat kat satu Fisher-price rocker atas nih
ley vibrate..swing dan boleh tukar jadi kerusi..
paling besh..ley tahan sampai budak 3-4 tahun
dan cute jugak...
aku survey harga dari Rm299.00
kat Jusco Rm350.00++..!!
mahal gak ek...





yang ni baby swing Bouncer..
menarik gak.. ni ley ganti buaian kan..
tapi macam leceh gak ar kalau kene heret kehulu kilir..
survey harga pon dari Rm 299.00


yang ni pon aku pekenan jugak...
tapi yang ni cuma vibrate jer kot..
swing  atau nak tukar jadi stand chair memang tak ley..[agaknyer]
harga murah sikit.. lebih kurang Rm 250++



yang ni..warne pink memang cute..!!!

yang ni macam besh jugak..!!!
elc-blossom [ape tah tak hengat name]





tapi may be tak ley pakai lame...
takut nanti mak paknyer yang duduk buat kerusi tengok tivi..huhu
harge yang ni tak mahal sangat..
dalam Rm 100++ 


sumber gambar :: dari mudah dan google


masih survey yang besh..
kehendak tapi biler dah rase keperluan..
tetap tak mahu membazir..
kene pilih n pikir bebetul...
aku nak beli tuk letak anak aku kat depan tivi ker..
waktu aku buat keje lain..
baby nak tidur dalam tu pon selesa aku rase...
sebab aku kan tak de baby cot atau play pan...
jadi tak kan aku nak biar anak aku sepah2 kan...
tempat duduk adjustable..
jadi tak ar baby sentiase berada dalam keadaan telentang..
hurrmm..tu rase tetibe yang kehendak jadi keperluan tu...




haaaa..ko tengok dolu2 nyer..
konsep yang same..
tapi out dated ar...
pakai besi ngan kain lobang2 ni..
memang popular kan dolu2...
sekarang masih ade jual lagi tau...
harge pon murah jer..!!
tapi tak canggih ar...
tak de toy2 ko ley nak sangkut depan mate anak ko..


sekarang dah canggih manggih..
semua nak cantik n comel jer kan..
dolu2 mase kecik2 aku pon ade gak bende macam ni..
elok jer mak aku cakap aku tidor dalam tu..[huhu]








p/s :: tetibe jer rase macam keperluan pulak mendealah ni...dan aku nak sangat beli..!!!













30 comments:

Mimy Hamid said...

bouncer ni satu keperluan beb...mak aku kan baby sitter baby...aku tengok dia nak buat keje lari nak masak ke apa senang...letak dan tido kan dalam bouncer...aku pun nak jugak satu tapi adik aku dah janji nak present..amin selamat duit aku..hihih..ko pun jgn beli dulu mana tau dapat hadiah kan

LoVEaQshA said...

yg pink tue cutela..
fisher price pn best gak tp pricenya xbpe nkmsra alm gitue..~

SYANI said...

Akak ada yang kain lubang2 tu. Tapi anak2 pakai kejap je benda tu. Dah lama2 diaorang sendiri tak nak duduk atas benda tu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

smua cntik2 belaka..

farhana shamsuddin said...

sy x beli pun dlu..yg ada ni adek ipar bg n lg 1 pnjm kt akak..rsnyer mcm perlu jgk bile baby nges..ltk dlm tu..henjut je..heheheh

QueeN TerataI said...

as 4 me benda ni kira keperluan dah.. lbh2 lg bg yg memandu kenderaankan.. nak letak anak dlm kereta.. lps tu kalo kat rumah pun boleh letak baby dlm ni.. selamat sikit kot.. dr letak atas lantai kalau ada budak2 kecik lain main2 takut terlanggar atau terpijak

jaja_norliza said...

pada sy bouncer ni sgt2 perlu...byk gunanya..senang kalo baby duk ats tu kita nk wat keje...1 lg sgt sesuai kalo nk letak depan tv..leh adjust kedudukan nya...x dela flet jer...x rugi kalo beli...mmg berguna sgt2!

~YUN~ said...

keperluan..senang..blh buh die dlm tu..kalau aty nk bentuk bunga tu,elc-blossom nest yun ada jual..blh bg murh kat aty! =)

PUAN SUE said...

hasben su nk sgt beli bouncer ni..hihi..su ikut je

CikNaa said...

bouncer yg last tu ciknaa punye 25tahun yg lalu masih elok & tidak berkarat.. so, nk pecahkan rekod, nak bagi 2nd generation plop pakai.. kain alas dia o9 de jual.. =)

~ NANA ~ said...

hari tu i beli yg brand bright star...hehe

btw try tgk kat sweetcherryonline coz hari tu promotion rm99 je

YanaMIB said...

kita pn jd TERberkenan dgn baby bouncer pas bc entry nih..grrr~ dem yu!

juneHalim said...

keperluan dah kot, sbb bby june pki bouncer jgk tp sweet chery je..fisher price pricey uuu..heheh..

lg mudah nk bawa dr bawa buaian kan.heeee

Nurul Aziz said...

Yang fisher price tu macam best dan kiut.. Hari tua ada try2 tekan2 tengok vibrate dia mcm mana.. Okay la kot.. Takdela sampai tahap bergegar otak baby :p Ehhe.

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

uwa... tetibe teringin nk membeli...

ettyzukhair said...

aty...rasa keperluan kot..kiranya sebagai ganti buai...mcm ameer etty xajar tidur buai...so instead of buai etty guna baby bouncer..kecik x makan space hehe

♥S@R@♥ said...

dulu b4 bersalin tak terfikir pun nak guna rocker ni.. sekali bila baby masuk 3bulan dia meragam plak dekat rumah mertua lak tu.. last2 neknya beli kan..bukan main lena tido dia..hehe so kalau nak beli baik beli awal2 supaya boleh pakai lama..xpun beli yg boleh tukar jadi kerusi tu cam berbaloi je..

Diyana Didie said...

heheh kita perempuan mmg semuanya keperluan. tp ok jugak kalau beli. senang baby nak lepak lepak kan. tungu nnt motherhood expo next month kot kot la dpt harga murah. org mintaklah as gift form company ke..ehehehe ;p

MiSS NaDieYA said...

rasenye lagi ok kalo beli yang fisher price tu..i pon igt nak beli yang tu..tp tunggu husband yang belikan..sebab nampak mcm tahan lama..nnti adek2 pon boleh guna..

xoxo--eena said...

babe, check this out. i think this is the lowest price i've encountered. selalunya dalam RM299 kan? now it's RM255 - http://babydeals.com.my/deals/2012-Jan-fisher-price-newborn-to-toddler-portable-rocker

Ms and Mr Red Ribbon said...

yang fisher price tue baru nampak semalam kat mudah ke blogshop preloved barang baby... kalau xsilap rm150 (secondhand good condition) mungkin bole tawar lagi kot...
try google :)

ReYNa said...

bouncer ni mcm perlu je kan.nak gak beli tp nk survey dulu yg berbaloi beli.

ciNDerella stRikEr said...

minat jgk nk beli kn QQ fisher price tu. tp dia dh pandai golek2... risau jatuh plk nnt.

laskar pelangi said...

alahai.yang kaler pink tu berkenannyeeee..comel jerk =)

Peri PiA said...

mata ku tetap nak pink hihi

O'gosh said...

ai pakai yang FP tu...mmg ok..dan yang sezen lubang2 tu pun ai ada...hehe

ziemie said...

saya ada gak beli bouncer.. aritu lepas bersalin je hubby yang beli..dia beli kat tesco.. biasalah kalau pilihan suami kan.. hihi..terima jelah.. tapi anak sy dok sat je.. sbbnya dia tak suka benor dok atas tu..dia lagi suka dok atas org.. nasib papa dia tak beli yang mahei2..hihihi

Mama Gee said...

beli je...bagi puas ati...

baby bouncer kat bawah katil yg terperuk lama sebjik mcm gambar last....dg bg org sbb tak taulah bila nk guna lg..huhu

Anonymous said...

Free shipment facility. viagra They will not affect the balance or the production of male hormones, which means it is completely harmless and will not have any side effects.

Yazidane shaha said...

Ambo ado jual baby rocker ni...ambo beli borong byk2...sape2 nak beli harga rm165...ape2 info bolei baca di http://bagaimana.com.my/fisher-price-rocker-murah-newborn-to-toddler/