Thursday, January 19, 2012

Kehendak :: Tilam baby BEAR yang comel





tilam kekabu belum setel lagi...
sibuk kan tilam cute2 lain lak...
tilam kabu tu dah beli..tapi tak tempah sarung cadar lagi...
nak gi ngantar kat area umah kuarge aku tu dari hari kehari...
memanjang tak bawak balik tilam nyer...


rimas biler dalam kepale otak ade bende tak siap2 lagi..
terletak jer tilam kabu tu kat bilik baby...*sigh..


try setel bulan ni jugak [tekad]


okeh..yang tak setel tu biarkan dulu...
ni aku beli tilam bentuk bear yang comel..!!!
aku beli on9..[2-3 menjak ni..suker sangat aku beli barang on9]
tapi tilam baby ni aku self collect kat Putrajaya..
sebab besar sangat nak soh pos ke opis..[segan lak aku]


tak besar mane..
tapi lebar dan leper..
jadi aku pilih tuk amik sendiri jer...


aku dah lame usha tilam ni..
nak kaler pepel sebenarnyer..
tapi pepel cepat habes..!!!
asalkan aku tanyer..mesti tak de stock..
pulak tu..sekarang musim banjir kat kelantan kan..
jadi derang tak ley nak gi amik barang kat kelantan..
ade 5 pilihan warna... 
aku pilih hijau ni...

besar gak kan..tapi nipis..
aku bayangkan kecik jer..
konon2 nak letak dalam stroller ar..
tapi besar kot terlebih2 dalam stroller tu...
tilam ni sesuai tuk travelling..balik kampung...
mudah lipat dan bawak..ringan..
comel pulak tu...[ngeeee]

bantal kepala dan bantal peluk bentuk bear jugak..


harga :: Rm 50-60 [depend pade penjual tu..]
aku beli dari Mudah.my..
banyak jual..pandai carik ley dapat murah...



p/s :: pagi ni ade check-up kat KK Rawang untuk 2nd time bulan ni..harap2 tak kene minum air gula lagi...


24 comments:

♥ Wina ♥ said...

series cute!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel sgt ni!!

CikNaa said...

teringin jgak nak beli.
kiut woo.. nak kirim je kot kat kawan kat klantan.. dia cakap dlm 30-50 hengget gitu la.. [dia kawen ngan orang sane bole la dpt murah kan]

farhana shamsuddin said...

cute la tilam tu

~ NANA ~ said...

barang baby semua lawa2! eh u suka hijau ek? hehe

PUAN SUE said...

serius sweet..kalau hasben su mestu suke sebab warna hijau

Lyana MK said...

ritu pun ade rase nak beli jugak..heheh tp hold dulu..

iizla said...

cutenya, nak beli gak la utk zarif. tapi nak self collect tu mcm payah sket..huhu

Azian Elias said...

comelnya...macam teringin je..hee.

cik enul said...

alamak cutenyer...
bantal kepala bear..huhu..suka2!!
jgn kata baby, kalu org tua tido pun leh lena niyh..

Adylia Qarissa said...

wah,,,baby kuar pasti sejuk jer mata asyik tengok kaler hijau :)

Mila Ahmad said...

cumel la kak, ijau warna feveret.

Mimy Hamid said...

travel ok eh beb....mak aku offer nak bagi ni..aku jual mahal tolak..tapi aku rasa macam,...eh nak balik la..hihi..tak malu kan..comel..betul gak letak dalam kete..

QueeN TerataI said...

untung baby.. mama dia dah prepare semua siap2... as 4 me mana yg patut2 aje.. :)

nurulfarehah said...

cumelnye..... ^_^

chekpid said...

hi preggy moomy, hpy counting the day. May Allah bless u

cikpingu said...

nipis ek sis... alahaii.. igt nk beli jugak.. tp dh kata nipis... cm xjd lah pulak..huhu

Mama Gee said...

chomelnyaa...rs nk tumpang golek sama atas tu :)

mummy2k said...

olololo..comeynye...

Liyana said...

x prepare ape2 pun lg brg baby, hihi

nur atiqah wahida said...

comelnyerr..mesti nyenyak baby tdo :)

Diyana Didie said...

mmg cute. tp harga yg aty dpt tu mhl sgt. takpelah dah terbelikan. tilam ni nnt basuh dulu tau. tak pon. alaskan dgn kain cotton sblm baby baring. sbb tilam ni panas. my cousin semua kena ruam.

Nur Azianie said...

I pakai untuk my newborn tak panas pun. sekarang dah umur 9 bulan still guna, mama dia pun selesa pasalnya menyusu mesti mama pun tompang sekaki :P dekat www.cadarkartun.com boleh beli.

zulaily mohamad said...

Comel sgt. Teringin nk beli jugak. Sarung dia boleh buka utk di basuh tak?