Friday, January 20, 2012

Bakul baju baby untuk waktu berpantang





ingat tak dolu2 mase awal2 pegnan aku pernah post tanye pasal mane aku nak carik bakul baby besar..??[POST]
tak hengat..?? tak per.. aku paham.. ko bukan nak ingat kat aku sorang jer kan..[ngeh ngeh]


mase tu aku baru pegnan 3 bulan kot..
sekarang dah masuk 7 bulan..
baru aku dapat bakul yang aku nak tu...!!
walaupon tak exactly macam yang aku nak sebenarnyer..
tapi yang aku dapat ni pon masih boleh tahan [untuk aku]


dulu aku post gambar ni..
aku nak bakul macam ni tapi lagi lebar..
bakul ni setakat nak isi toiletries ok ar...kecik..
tu aku nak yang besar sikit....eerr...nak besar banyak..!!
tapi susah nak jumpe..!!
jadi pikir nak carik yang lain lak...
lepas tu pernah gak rase macam tak jadi nak beli..sebab ade idea lain..
tapi mase balik kampung Johor haritu..
laki aku terpekenan pulak ngan satu bakul ni...
*
*
*
*
*
*
haaa..ni lar dia bakul yang aku beli tu..
kalau ikutkan tak perlu pon beli bakul ni..sebab kat umah aku dah ade almari laci ikea untuk barang2 baby [post]
tapi tak kan aku nak hangkut almari tu gi umah kuarge aku mase berpantang nanti kan...
jadi mase berpantang kat shah alam nanti.. letak barang2 baby dalam bakul ni ar..
lebih kemas dan cantik kononnyer..
nak letak dalam almari putih aku yang sedia ada kat umah tu pon sebenarnyer boleh jer..almari tu pon kosong tak de barang..
tapi dah sebab laki aku kate beli jer sebab die dah pekenan jugak..
so..beli gak ar waktu tu..
nak pergi lagi..tak tau tah biler..

tak besar..???
adik aku cakap :: "anak ko pon boleh menyorok dari ko dalam ni nanti"
bakul ni terlebih besar sebenarnyer..
tapi tak per..
lepas2 ni ley pakai tuk isi barang mainan toys bagai pulak kan...
kalau tak..barang mak paknyer pon belambak nak diisi..[ngeh ngeh]



tinggi katil kecik ni..dalam ar kirenyer...
lebar pon boleh tahan...
kire ok lah...nak carik yang betul2 pekenan kat hati memang payah ar kan...
ok lar..dari tak de..




bakul yang ni memang tak ley kalih2 ar..
sebab tak de tangkai..
kalau dah isi barang mesti berat...
aku suker lak tertutup macam ni...
lebih kemas...


p/s :: lepas basuh baju baby..ley terus masuk dalam bakul ni dan nak terus bawak balik shah alam dah....








21 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lbh kemas kan..

cntik juga..

Mr n Mrs Zaidi said...

comel la bakul tu...xper besar bnyk kegunaannya nnt...berkenan plk..sis beli mne yek bakul macam tu...comel2...

Mimy Hamid said...

kemas beb..sbb ko nak hangkutumah MIL ko kan..better la..

farhana shamsuddin said...

aty hati2.. nnt alas la pape kan..coz kalu gune rotan o etc..tkt habuk..kulit baby sensitif ..tk care darls

O'gosh said...

ey..lama dah cari bakul macam tu..mana bli weh..blikan bole ke..hehe

Nini D.. said...

berapa RM beli bakul baju tu?..cantik la..berkenan

iizla said...

cantik bakul tu..kalau xpakai utk brg bby, leh guna utk wat isi mende lain.

Liyana said...

ok gak kan bakul cmni.. lebih kemas.. n bertutup lg, xde kena habuk, hehe

cik fadh said...

kalo fadh nmpak bakul mcm ni pown mmg fadh beli . sbb suka beli box o bakul yg bole simpan barang then nmpak kemas je bile da tutup kan .

ibuhebat said...

comel la bakul tu... lagi elok kot, siap bertutup lagi.. takdelah habuk.. :)

cikpingu said...

cantik jugak klu cmni...
ade gak tpkir nk beli bakul tuk baju baby... tp tgk la dlu cmne.. xtau nk beli yg cmne..hehehe.. kne jalan2 dlu la.. bru la tau kn.. kite xg jalan2 lg tuk shopping baju bby..

Adylia Qarissa said...

memang lagi kemas kalau bakul bertutup...

susun baju2 baby dengan rapi mesti menarik tapi janganlah bersepah lak kat dalam tu..ngeeee ~ :)

ReYNa said...

great idea,.tgh cari bakul gak ni.huhu

Diyana Didie said...

bagus. mmg practical. ;) n byk kegunaan dia. yg penting, kemas dan cantik.

Ummi Alesya Sofea said...

baik t'over besar sbb klu yg kecik nnt x muat plk nak buh brg bagai.. :)

A'ishah Kamaludin said...

Cam best je bakul tuuu.. My baby dah 8 bulan main sumbat je dalam bega baju2 dia..

Eheh, awak dah 7 bulan preganan, dah dekat tuuuuu

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

bagus lah bakul tu beli kat ner yerk

Anonymous said...

Nk bli kat mn bakul mcm ni?

Sitisufina Ahmad said...

sesapa nk bakul anyaman yg tali plastik yg cantik nleh contact 0136769951

Sitisufina Ahmad said...

sapa nk bakul bertutup utk bj baby bleh contact sufi 0136769951

Sitisufina Ahmad said...

Bakul tali plastik yg bercorak, colorful lg tahan lasak.. ada utk BAJU BABY, PAMPERS, SUSU DLL.. praktikal, kemas dan BERTANGKAI.. sufi putrajaya 0136769951